Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Краят на "бардака на пет колела" /2/
/Продължение от предишния брой/

Установеният в МОК и във WADA от Дик Паунд маркетингов механизъм продължава да действа. Сложният и бавен процес за подготовка на спонсорските контракти при наличието на свои хора в МОК, може сериозно да затормози привличането на нови партньори, за да се освободи от опасната зависимост от ключовите акционери. Именно те през последните години участват в подбора на кандидатурите за участие в предизборното шоу за МОК, т.е. формираха органите на изпълнителната власт, според своите вноски с които се купуват влияние и формира дневният ред.

За периода 2012 – 2016 г. МОК спечели около 8 милиарда долара, като превиши предишния олимпийски цикъл с 35 процента.

Тук е и политиката. Това са президентските избори в Русия през март, а кога беше олимпиадата в Южна Корея – през февруари. Значи, може да се създаде обстановка на недоволство сред руснаците все едно държавата е била причастна към тези нарушения и тя отговаря за тях. А кой е начело на държавата- Путин.

МОК са зависими преди всичко от спонсорите, след това от договорите за телевизионни права, рекламодателите и т.н. Това е огромен пласт от връзки и зависимости.

И контролният пакет се намира, или поне така искат да се намира, в САЩ, тъй като там са и основните компании, които поръчват и плащат за телевизионните права. Там са основните спонсори, там са и основните рекламодатели и т.н.

През "отбора" на Дик Паунд минаваха над 92 процента от всички доходи на МОК, медиите правеха от него успешен мениджър, получаващ от акули ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 273, March 2018
WADA и САЩ срещу МОК
Олимпиадата в Южна Корея завърши, но скандалът остава и едва ли ще бъде решен скоро.Както вече писахме, зад скандала с "...
    Имунитетът зависи от състоянието на гръбнака
Силният и гъвкав гръбначен стълб е предпоставка за добрия имунитет. Тази теза е изведена от китайски лекари преди много ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com