Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

BULGARIAN BUSINESS CLUB
Вече сме на дъното от другата страна
Сашо Левов

Ако има нещо добро в гастролирането на един пожарникар от Банкя в Страсбург, където лъжеше, че България има икономически ръст най-голям в Европа, с най-ниска безработица, с най-пазени граници, това беше, че най-накрая цяла Европа можеше да види до къде е стигнало падението на България и как мафията прониква и в ЕС.

Тези мизерници, които не могат да разграничат ДДС от ДОД и си мислят, че парите идват от банките под шлифера, а не от производството, не са и чували за най-реалния икономически показател – показателят на реалната покупателна способност, според който българите са не само на дъното, но и от другата страна на дъното. И сме категорично на последно място без перспективи за подобрение или за стабилизиране, защото няма откъде да дойде.

Изпреварват ни всички, за догонване не можем и да мислим, пропастта ще се задълбочава.

Именно това показва последният рейтинг на Purchasing Power Europa за покупателната способност в 29-те страни. Най-богати и тук са жителите на Лихтенщайн, Швейцария, Ирландия, а най-бедни - България, Молдова, Украйна.

Методологията на изследването е показателят на реалната покупателна способност, т.е. разполаганият доход на човек след като се извадят данъците и разходите за социални осигуровки и се прибавят услугите, предоставящи от държавата.

По този начин този показател сравнително най-точно отразява доходът, с който реално разполага европеецът.

По различен начин от този подход изчислява Евростат, който взима под внимание брутния национ ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 273, March 2018
Мелница за разни проверени слухове
От влизането ни в ЕС, т.е. от 10 години, България има най-малко 120 милиарда лева преки загуби, и съпътстващи – около ...
    Колко българи нямат тоалетна и вода вкъщи
Без вода и тоалетна вкъщи – така живеят най-бедните българи, които в момента възлизат на 49 на сто от реалното население...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com