Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Голямата игра
Ким Трети решава съдбата на света
Възможен ли е мир на Корейския полуостров?
Анализ на "Строго секретно"

На 12 юни 2018 г. в Сингапур, на остров Сентоса, започнаха да се снимат и да си стискат ръцете лидерите, които се намират на най-крайните идеологически полюси на съвременния свят – САЩ и КНДР.

Но само до 10 юни срещата беше "невъзможна" според повечето експерти и се очакваше нейният срив в последния момент.

Историците бяха изброили 13 най-тежки кризи в американо-севернокорейските отношения, заради които би трябвало да започнат няколко войни. Всъщност, ако не беше опасността САЩ да получат гарантиран ответен удар от КНДР, те отдавна щяха да бъдат разпалени.

КНДР, след като се обяви за ядрена държава, предложи на Южна Корея и САЩ да започнат нови отношения за денуклеизиране на Корейския полуостров.

Тръмп, който промени позицията си за срещата в последния момент, трябваше да постигне в Сингапур поне някаква договореност, за да демонстрира на света някакъв успех, за да скрие скандала с изместването на посолството на САЩ в Йерусалим, анулирането на ядрената сделка с Иран, търговската война с Китай и Европа и провала на последната среща на Г-7.

От своя страна КНДР /и стоящият зад него Китай/ преследват своята цел – подписване на мирен договор между Северна и Южна Корея, което ще лиши САЩ от повода за разполагане на крупни свои сили, оръжие и бази в Южна Корея.

Значи, процесът на денуклеизиране на Корейския полуостров трябва да се съпровожда от деамериканизиране, т.е. прекратяване на военните учения и маневри на САЩ, извеждане на противоракетната система ТНААД, сък ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 277, Jul-Aug 2018
Земята се готви за преобръщане
Поредното земетресение на Хаваите със сила 4,3 беше в центъра на главния вулкан на Големия остров – вулканът Мауна Лоа. ...
    Световното – 1:0, в Евразия – 2:0
През юни и юли вратите към "ада" на световната политика се отвориха широко.Ще се изненадате, но ще започна със световнот...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com