Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геофизика и геополитика
На планетата върви Шеста епоха на великото измиране
Анализ на "Строго секретно"

Към 2050 г. жизнената система на Земята ще премине точката на невъзврата. Това означава, че Земята е в клещите на глобална екокатастрофа и на самоунищожение.

Хората още не са осъзнали, че живеем в нова реалност, без прецедент в историята на нашата цивилизация. Когато говорим за цивилизация имаме предвид няколко хиляди години, а не последните 50.

Започнахме да се досещаме през последните, когато в различни райони на Земята бяха фиксирани толкова резки климатични промени, че ситуацията може да се характеризира като глобална екологична катастрофа. Други пък твърдят, че не става дума за катастрофа, защото човечеството е само на една крачка от самоунищожението. Но укриването продължава, тъй като въпросът "Какво да се прави?" върви с отговора "Кой е виновен?" и за същността на съвременната пазарна цивилизация.

Договореностите от Киото не се спазват. САЩ въобще не се присъединиха, въпреки че са най-големият замърсител на атмосферата с CO2, който си счита за основна причина за глобалното затопляне.

Дейността на човека е причина за разрушаването на естествената екосистема на огромни територии на планетата (около 70 на сто), което намалява съдържанието на кислорода в атмосферата и превръщането в пустини на големи територии. За последните 50 години заради замърсяването на атмосферата с 20 на сто е намаляло количеството светлина, падащо върху повърхността на земята.

В резултат на глобалното затопляне и вредното действие на промишлеността на високо токсични и трудно прераб ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 281, Dec. 2018
"Лебедев" на "Калашников" ще замени "Макаров"
Май наистина ще заменят руската стрелкова класика – пистолета "Макаров-ПМ". Досега се опитваха да направят това с "Грач"...
    Климатичната основа на съвременната геополитика
Зад нас е поредното горещо лято на 2018 г., заедно с въпроса какво става с климата на Земята.И отново в различни райони ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com