Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Балканската "кутия на демоните"
Анализ на "Строго секретно"

Докато така нареченият премиер на България се разхождаше из направеното от него географско откритие "Западни Балкани", истинският проблем се укриваше или не се разбираше.

Става дума за границата между Сърбия и Косово, където може да започне новата балканска война. Евентуалните гранични корекции между Сърбия и Косово са гигантско минно поле. Защо?

Днес де факто съществуват три Сърбии – едната е истинската, която е член на ООН, чийто президент е Александър Вучич, втората е Република Сръбска в Босна, част от федерацията Босна и Херцеговина, и северно Косово, район, управляван от "неизвестно кой", патрулиран от косовски полицаи, но използващ сръбски динари.

От другата страна е Косово на Хашим Тачи, "независима", но непризната държава. Създадена беше от САЩ и Запада по пътя на "изключението", въпреки че Западът на други места не иска и да чуе за сепаратизъм. Косово, под диктовката на САЩ и НАТО, обяви независимост преди 10 години и заслужи "статута на изключение" в рамките на политиката на САЩ на Балканите и на тяхната база Бондстийл.

Косово не е признато от десетки държави, в това число не само от Русия, но и от Румъния и Словакия с техните унгарски малцинства или Испания, заради Каталуня.

Но и самото Косово има "сръбски сепаратизъм" в Северно Косово, където се появи идеята за смяна на границата, т.е. че Сърбия би могла да получи населените със сърби райони в Косово, а Косово – албанско езичните райони в Сърбия, след което всички ще са щастливи, а Сърбия и Косово ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 281, Dec. 2018
Отново за прес-титуцията и журна-глистиката
От всички бедствия, които ни сполетяха след 1990 г., сред най-големите са прес-титуцията и журна-глистиката. Заедно, офо...
    Нова провокация на фанариотите
На 15 октомври Синодът на Руската православна църква призна за невъзможно по-нататъшното общуване с Константинополския п...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com