Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Русия под властта на световната масонерия и дълбокото задкулисие
Продължение от предишния брой
01.2019

Започвайки от 1989 г., масоните в Русия разгънаха широка и даже открита кампания за пропаганда на масонските идеи и вербовка на нови членове. Започна така наречената кампания за "екстернализация", в чиито рамки масоните изнасят лекции и доклади в големи зали, печата, радиото и телевизията. От своите подземия масоните излязоха на руската авансцена.

Помагаше им и световната масонерия. "Масоните на Франция искат да сложат своя камък в строителството на масонерията в Източна и Централна Европа" - заяви в Париж великият магистър на масонския Велик Изток на Франция Рагаш, един ден преди началото на августовския държавен преврат през 1991 г. в Москва.

През август-декември 1991 г. плановете на световното задкулисие бяха постигнати. Прозападните агенти за влияние станаха важна част от властовата структура на режима на Елцин. В САЩ беше открит легален обществен център на тази структура под названието "Руски дом", който беше оглавен от Лозански, но всички решения се взимаха в ЦРУ.

Уверен в окончателната победа, Елцин вече не криеше своята пряка връзка с подривните антируски организации от американски тип, като "Национален принос за демокрацията". Президентът на САЩ - масонът Буш-старши, след преврата от август 1991 г. заяви, че "идването на власт на Елцин е наша победа, победа на ЦРУ". И масонерията награди Елцин със звание, което носи почти всеки член на световната масонска върхушка - рицар-командор на Малтийския орден.

Опирайки се на висшата подкрепа, масонските ложи в Русия започнаха да никнат като гъби след дъжд. На 8 септември 1992 г. с голяма тържественост в Москва беше открита ложата "Хармония 48698", дъщерна по отношение на Великата национална френска ложа. През 1992 г. се появи ложата "Свободна Русия" и масонският орден Великият Изток на Русия.

През 1992 г. беше съобщено за регистрирането в Москва на Великата национална масонска ложа със съдействието на Великата национална ложа на Франция.

Развиваше се и "Ротари-интернешънъл". По подобие на една от главните организации на световното задкулисие - Билдербергският клуб, от 1992 г. беше създаден неговият руски аналог - клубът "Магистериум", като ключова фигура в това масонско подземие играеше Джордж Сорос.

Създаден беше и руският пен-център, който веднага се превърна в сбирка на антируски сили, обединяващ литератори-космополити. Именно от тяхно име дойде позорното подстрекателство - донос до Елцин, с искането за зверска разправа със защитниците на Дома на съветите в началото на октомври 1993 г. сред който бяха Ахмадулина, Бакланов, Бек, Гранин, Давидов, Данин, Швано, Каледин, Лихачев, Окуджава, Оскоцкий, Приставкин, Разгон, Рождественский.

Привърженици на разстрела на Белия дом и на съпротивата на руския народ бяха ръководителите на различни масонски структури като Гайдар, Черномирдин, Лужков и Явлински, които лично ръководеха наказателните операции, командорът на Малтийския орден Борис Березовски отдели голяма сума за заплащане на наемниците, участвали в потушаването на въстанието. Членът на Бнай Брит Гусински пък финансираше отрядите на еврейските бандформирования Бейтар.

През 1993 г. беше създадена още една организация от масонски тип - "Орден на орела". Сред основателите на тази ложа беше известният финансов аферист Смоленски, неговият колега банкерът Нахманович, Бунич, новоруският предприемач Неверов, един от дейците на международното масонско движение Шаккум и русофобите Каспаров, Соловьов, Цератели. С подкрепата на Александър Яковлев и Шеварднадзе руските масони започнаха да готвят на своите "братя" на Запад голям подарък - връщане на масонските архиви, събрани от Хитлер по време на окупацията на Европа и известни от Съветските войски като трофейни.

В края на 1993 г. бяха създадени две политически обединения, стремящи се към постигането на масонските цели. Това бяха блоковете "Избор на Русия" и Яблоко на Явлински, Болдирев и Лукин. "Избор на Русия" беше основан от такива масонски структури като "Магистериум", клуб "Взаимодействие", "Голяма Европа". Провалът на "Избор на Русия" направи фаворит на западната върхушка блока на Явлински. На дневен ред се появи програмата за разчленяване на Русия и раздаването й на други държави: Калининградска област - на Германия, част от Ленинградска област и Карелия - на Финландия, част от Псковска област - на Естония, някои далекоизточни територии - на Япония, по-голямата част от Сибир - на САЩ. Обсъждаше се и въпросът за евентуална окупация на Русия под предлога за контрол на нейните ядрени сили. Това ставаше с помощта на европейските масонски структури като Великия Изток на Франция, Великата ложа на Франция, Великата ложа на Турция, Великата символична ложа на Испания, Великата символична ложа на Мемфис и Мицраим, великата ложа на Италия и други масонски организации. Сред поканените бяха Горбачов, Собчак, Гелман, Колосов.

Една година по-късно беше свикано ново масонско международно съвещание почти в същия състав, което изработи документ, учредяващ Европейска масонска конференция и нейния работен комитет, в който са представени ръководителите на всички ложи-участнички, в това число Великият Изток на Русия. По този начин се създава единен координиращ орган на основните масонски ложи на Запада и Изтока в Европа, поставили си за цел изграждането на "Европа без граници", т.е. Голяма Европа, в която влизат масоните Жак Ширак, представителят на Либералния интернационал граф Ламбсдорф, бившият премиер на Белгия Мартенс, бившият министър на отбраната на Англия Пети и др. От Русия бяха представени Чубайс, Амбарцумов, Сидеров (съветник на Козирев), Бурбулис, Боровой, Собчак.

В Русия и другите страни от Източна Европа, особено в Чехия, Полша, Унгария и България, масонските ложи бяха първият етап от изграждането на по-широка агентурна мрежа на ЦРУ. Вацлав Хавел например създаде серия от ложи предимно от журналисти и литератори, които впоследствие бяха вербовани от американците.

През 1996 г. в Русия вече съществуваха над 30 клуба Ротари. Освен католическия Малтийски орден в Петербург действаше и "Православният Малтийски орден", основан още от архиепископ Макариос, който се управлява от Лондон и се ползва с финансовата подкрепа на богатите гърци-масони в САЩ.

Отделно от другите масонски ложи в Русия действа и ислямското масонство. За него не се знае много. Най-много сведения има за ложата Млада Турция, създадена от масонска структура и съществуваща в Турция от края на XIX и началото на XX век от Ататюрк. Генетически тези ложи са свързани с Великия Изток на Франция. След Втората световна война дейността им, преди всичко на Млада Турция, се преориентира от вътрешните проблеми към осъществяването на идеята на Великия Туран - глобалната мистична турска държава на масонски начала, включваща и територии от Кавказ, Азербайджан, Чечня, Дагестан, Средна Азия и Поволжието. Разполагаща с големи финансови средства Млада Турция постигна съществени успехи. В началото на 90-те години членове на тази ложа станаха ръководителите на чеченските бандитски формирования - Дудаев и Масхадов, президентите на Татарстан и Ингушения - Шаймиев и Аушев.

Важен рубеж бяха изборите в Русия през 1999 г., когато стана разместване от криминалния екип на Елцин, Черномирдин, Чубайс, Березовски към новия, не по-малко престъпен клан Лужков, Примаков, Гусински, Явлински, който в началото се опитваше да използва патриотичната карта и справедлива ненавист на обикновените руснаци към режима на Елцин.

В края на 1998 г. беше създаден нов избирателен блок с фалшивото име "Отечество-Цяла Русия", оглавен от тримата известни антируски дейци Лужков (Ротари), Примаков (Малтийският орден) и татарският националист Щаймиев (Млада Турция), като финансирането идваше от един от ръководителите на международния ционизъм Гусински, член на Бнай Брит. Важно е да се отбележи, че докато старият клан беше ориентиран към САЩ и еврейският капитал в тази страна, новият - оглавен от Лужков, се ориентира към Западна Европа и Израел.

Руската православна църква винаги е осъждала масонството, считайки го за "проява на сатанизма". През 1932 г. на Всезадграничния Сабор на Руската православна църква беше взето решение, че участието в масонските ложи е "несъвместимо със званието християнин-член на христовата църква и че тези трябва решително да се откажат от масонството или ще бъдат отлъчени от църквата."

Масонството винаги е било считано за враг на човечеството, още по-опасен, тъй като прикрива своята тайна престъпна дейност със завесата на лъжливи тези за самоусъвършенстване и благотворителност. Практически във всички държави масонството е било забранявано от законодателството като престъпна организация. Ето някои факти:

  • 1725 г. - масонството е забранено във Франция, 1737 г. френската полиция забранява събранията на масоните;
  • 1738 г. - забранено е масонството в Холандия (появило се през 1734 г.) и Швеция (появило се през 1735 г.);
  • 1740 г. - кралят на Испания Филип V издава указ срещу масонството, появило се през 1728 г.;
  • 1748 г. - отоманската порта забранява масонството в Турция;
  • 1748 г. - лорд Дервентвотер, първият велик майстор на масонския орден на Франция е обезглавен на ешафода за престъпление;
  • 1751 г. - Фердинанд IV Испански забранява масонерията в своите държави;
  • 1801 г. - император Франц II забранява масонерията в Австрия;
  • 1823 г. - масонството е забранено в Португалия.

Масонското влияние беше един от главните фактори във всички войни през XVIII и XIX век. В края на XIX век масоните започнаха да оказват пряко влияние върху политиката на западните страни. В средата на XX век масонските ложи и свързаните с тях организации от масонски тип станаха доминираща държавна сила с ключова роля във формирането на правителствата и парламентите. Масоните дойдоха на власт и получиха възможност без всякакви ограничения да реализират своите масонски принципи в живота.

Опора на днешния западен световен ред са САЩ, които свободните масони от целия свят считат за масонска държава или за "велика масонска свръхдържава", която "строи своята държавна дейност на принципите на масонерията и иска те да се разпространят в целия свят." И в името на тези цели тя даде заповед за атомната бомбардировка на Хирошима и Нагазаки и убийството на 200 000 души.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 282, January 2019
50 години контрареволюции. Квадратната "кръгла маса"
През 2019 г. се навършват 30 години от началото на контрареволюцията в Българя, започнала с 10-ноемврийския преврат и "у...
    Каква е стойността на златото
В сегашната колосална финансова криза единствената алтернатива на заливащите света фалшиви долари "печатани от въздуха" ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com