Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Операция "Дървесен явор", нещо като "пъпешов тиквеник"
02.2019

Въпреки странния превод на тази най-голяма в историята нелегална операция за доставка на оръжие – Timber Sycamore, нещата са много сериозни, още повече, че в нея участва и главатарят на БГ-мафията – Б. Борисов, прикриващ се със смешното оправдание, че става дума за законна дейност. Не става.

Става дума за престъпление срещу човечеството. Още по-странно е защо досега няма заповед за арест и привличането на този, и на още няколко личности, в Хага, под параграфа "военни престъпления".

Защо?

Според последни данни на Marinetraffic, публикувани и от други издания, контейнеровозът Stade, под флага на Антигуа и Барбадос, е пристигнал в саудитското пристанище Джеда на 29 декември. Пътят от Бургас до Джеда е продължил 8 дни. На борда на кораба е имало товар с класификацията Hazard-D, което попада под превозване на въоръжение.

Бургас – Джеда е най-популярният маршрут за доставка на оръжие /съветски образци/ от България в Саудитска Арабия за препращане към терористите в Сирия и Йемен, т.е. военно престъпление.

От друга страна, според международните конвенции, фалшифицирането на сертификата за финалната дестинация и снабдяването с оръжие на наемнически групи, които воюват срещу законни правителства или унищожават признати държави, се считат за международно престъпление.

На трето място, ЕС забрани доставките на оръжие за Саудитска Арабия.

Но, както се вижда от Marinetraffic, в края на декември в Саудитска Арабия пристигна поредният кораб с българско оръжие за сирийските терористи.

"Регистрираният в Холандия кораб Stade под флага на Антигуа и Барбадос, премина през Босфора, возейки от Бургас за Джеда въоръжения, които е купила Саудитска Арабия" – написа на 24 декември турският блогър Юрюк Ишик, който следи преминаването на корабите през пролива и ги фотографира.

Съдейки по фотографиите, публикувани от блогъра, на борда на Stade се намират около 50 контейнера, всеки от които може да помести 30 тона. Толкова тежат например 1500 противотанкови гранатомети, РПГ-7 и 2500 заряда за тях.

Преди това рейсовете от Бургас до Джеда за доставка на българско оръжие за терористите от Близкия Изток бяха фиксирани през октомври 2018 г., но трафикът е още от 2015 г. в рамките на споменатата операция на НАТО Timber Sycamore, ръководена от бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс.

Според западни издания доставчикът на оръжията е Вазовският машиностроителен завод – предимно ракети "Град" и противотанкови ръчни гранатомети РПГ-7.

Операцията Timber Sycamore започна още при Барак Обама и беше приватизирана малко преди Тръмп да стане президент. Тя се координира, както писахме, от инвестиционния фонд KKR на финансиста Хенри Кравиц, същият който лансира Еманюел Макрон за президент.

Става дума за най-големия оръжеен трафик в историята, който включва на различни етапи най-малко 17 правителства или близки до тях групировки.

Трансферът на оръжията за джихадистите се осъществяваше и от авиокомпанията на Азербайджан Silk Way – до Аден /Йемен/, Ербил и Багдад /Ирак/, Бейрут /Ливан/, Джибути /Джибути/, Кабул и Бахрам /Афганистан/ и Триполи /Либия/.

Едновременно в много публикации на Запад след 2009 г. се сочеше, че България се управлява от лицето Б. Борисов "член на една от основните европейски криминални организации СИК".

Оръжейният трафик започна в началото на "арабската пролет", организиран от ЦРУ и Пентагона в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Всичките операции са нелегални според международното право, в това число и онези, които са организирани публично от Пентагона.

Според Контрола на оръжейния трафик даже когато отделни лица или частни компании са използвани като прикритие е напълно забранено да се изнася чувствително оборудване без оторизирането на съответното правителство.

Лъжа е, че тези оръжия са доставки за армиите на НАТО, тъй като, въпреки че те са финалният получател, те не могат да ги използват. Тези армии са само прикритие на трафика.

Преди време беше съобщено, че Борисов по поръчка на ЦРУ е произвеждал и каптагон за джихадистите в Сирия и Ирак.

През 2012 г., когато Хизбула се опита да разкрие мрежата на ЦРУ и командването на Пентагона за специални операции в района беше извършена атака срещу израелски туристи в Бургас /основният център на трафика/ и въпреки липсата на каквито и да било доказателства Борисов, по заповед на Моссад, обвини в този тероризъм Хизбула, след което ЕС обяви ливанската съпротива за терористична организация.


You have read 1 of your 40 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 283, February 2019
Дали ще ни изхвърлят от ЕС
Колосалният скандал /най-големият досега в ЕС/ на управляващата България мафия с продажбата на 150 000 български паспорт...
    САЩ започнаха търговската война още през 2015 г. срещу Германия
Глобалната търговска война на САЩ започна незабелязано доста по-рано – още през 2015 г. Започна именно срещу когото "тря...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com