Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Кабинет по медицина
Хвърлете очилата
Как да си върнем зрението
Анализ на "Строго секретно"

Лошото зрение е много добър бизнес. Доходите на очната индустрия от операциите, очилата, лещите, препаратите са над 150 милиарда долара годишно.

Заради това тук публикуваме революционната, евтина и проста рецепта как да прогледнете отново, как да си възстановите зрението безплатно, без да тичате по очни лекари, без да плащате за скъпи рамки и още по-скъпи стъкла.

И защо този метод, който е известен още от 1901 г. не се използва? Отговорът е прост – защото съвременната медицина не лекува, тя е бизнес, който печели от човешкото здраве.

За какво става дума?

Ако искате комплексно да подходите към решаването на проблемите със зрението, трябва да запомните 12 причини:

1. Психологията. Стресът е една от основните причини за загубата на зрението. При нарастване на адреналина се нарушава микроциркулацията на окото и се появяват всякакви невродисфункции. Ако човек постоянно нервничи или е под стрес, при него страдат много функции, не само на зрението.

2. Храната. На зрението може да влияе недостатъкът на бета каротин, лицитин, селен, витамини А, Е и C.

3. Водата. Сгъстяването на кръвта и присъствието на токсични течности в кръвта разрушава структурата на окото.

4. Медикаменти. Много медикаменти нарушават състоянието на черния дроб, което влияе на зрението.

5. Наследственост. Зъбите и очите по наследство не се предават. Предава се състоянието на целия скелет. Ако зъбите са много, дълбочината на очните кухини е по-плитка. Японците всички са с очила, тъй като зъбите им са силно развити и окото не е дълбоко, съответно на мускулите e много тежко. Ако мама има добри зъби, децата могат да са със слабо зрение.

6. Движение. Микроциркулацията, шийната остеохондроза, нарушението на гръбначния стълб във всеки случай водят към нарушаване на зрението.

7. Травми на главата, шията, очите, черния дроб, водят към загуба на зрението.

8. Биоенергетика. Общото състояние.

9. Вредни навици. Четейки в легнало положение в слабо осветено помещение, носейки много тъмни очила с евтини стъкла, които нямат ултравиолетова защита, четене в метрото, при хранене и т.н.

10. Времето. Очните лещи се обездвижват и се получава катаракт на окото.

11. Екология. Нарушава се черният дроб и съответно зрението.

12. Паразити. Херпес, хламидии, бета-стрептококи, цитромегаловирус, тоскокари на ретината на окото.

Зрението стана търговия.

Хората веднага задават въпроса, ако тази методика е добра, защо досега не е поставена на масова основа.

Отговорът е прост:

 • търговската действителност не приема неща, които не носят печалби;
 • мощната индустрия за продажба на очила, стъкла, лещи и други стоки е чудовище, всепоглъщаща парична машина, която е защищавана от огромна армия от заинтересовани инвеститори, производители, реализатори на стоките и данъчните – в края на системата.

По този начин всеки човек с нарушено зрение има избор – вечно да остане с очила и стъкла, или да се опита да се избави от тях като прояви малко търпение и загуби малко време.

Хората с нарушено зрение често търсят нетрадиционни методи, тъй като не се доверяват на лекарите или се страхуват от хирургическа намеса, но не искат да носят очила.

Но въпросът не е в желанието или нежеланието да си "очиларка".

Лошото зрение е опасно за организма в най-широк контекст.

Показаните методи и съвети водят към резултати не на думи, а на дела. Само че е необходимо и правилно да се изпълняват препоръките им.

Защо трябва да се подобрява зрението.

Това е личен въпрос за всеки човек. Някой се е смирил с очилата, смирил се е с това, че никога вече няма да вижда на 100 процента без изкуствени помощници.

Оказва се обаче, че нарушеното зрение с очила и стъкла крие сериозна опасност. С какво е опасно зрението?

За да се осъзнае вредата от патологията на зрението на нашия организъм трябва да се разбере следното:

 • мускулите на очната ябълка при хората с лошо зрение се намират в постоянно напрежение заради недостатъчното снабдяване с кръв и клетките изпитват кислороден глад;
 • върху всяка очна структура се стоварва рискът от различни заболявания, минимум катаракта, или глаукома;
 • формата на окото на късогледия човек е продълговата;
 • ретината е постоянно в напрегнато състояние;
 • колкото повече са минусовите диоптри, толкова по-големи са шансовете, че нещата ще завършат отлепване на ретината заради натоварванията.

Каква е опасността от носене на очилата.

В стремежа да се компенсира липсата на зрителни възможности, човекът е измислил очилата – изкуствено проектирани стъкла, коригиращи нарушеното приспособяване.

Човек си връща увереността да се ориентира в пространството.

Но има и обратна страна на медала:

 • за да разгледа обектите човекът с очила трябва да върти главата си, но очната ябълка остава неподвижна;
 • постепенно мускулите започват да отслабват;
 • по-нататък мускулите атрофират, особено при хората, които носят очила и не правят никакви опити да поддържат зрителния си апарат в тонус;
 • атрофирането на очните мускули може да доведе до пълна загуба на зрение;
 • през деня рефракцията за човека /степента на пречупване на лъчите през ретината/ се променя заради различни причини – стрес, радост, униние, умора, бодрост;
 • условията на осветлението;
 • качеството на излъчваните от предметите вълни, онова, което виждаме с очите си, не е нищо друго освен отразяване на слънчевите лъчи с различна дължина на вълната;
 • ако на човек са предписали очила, той започва добросъвестно да ги носи и окончателно лишава своя зрителен апарат от възможността да се върне към оптичното състояние без очила.

Но по-важното е, че практически във всяка възраст възстановяването на зрението е възможно. При децата това може да се направи много лесно.

Известни са случаи, когато хора ползващи различни методи, са възстановили зрението си за кратък период от време. има и случаи при хора, които са носили очила над 50 години – при далекогледство. С една дума скоростта на възстановяването на зрението зависи само от желанието на човека да работи над себе си.

Правило 1. Ако очите ви са уморени, не ги преуморявайте. Прекъснете занятието, направете 5-минутен палминг с леко притискане с дланите и движение на очите под тях. Това отпуска очните мускули, връща им тонуса и позволява да се работи по-нататък по-лесно.

Правило 2. Избягвайте носенето на очила и лещи. От момента, в който закрепостявате очите си, ги лишавате от възможността да функционират по естествен начин.

Правило 3. Ценете слънчевата светлина. Тя е полезна за очите. Тъмни слънчеви очила слагайте само в краен случай.

Терминът палминг идва от palm - длан. Поставяте дланите върху очите си:

 • с помощта на палминга се отпускат и укрепват очните мускули;
 • дланите се поставят върху очите във вида на буквата V без силно налягане върху тях;
 • движете очите под дланите без напрежение в различни посоки. Трябва да има приятно усещане;
 • продължителност – 5 минути, не по-малко.

Намирайте време за палминг минимум два пъти дневно – сутрин и вечер. Правете палминг винаги, когато очите са уморени от работа.

Слънчеви бани за очите.

Изберете момент, когато слънцето не е много ярко, да не е по обедно време. Сега:

 • отпуснете клепачи;
 • обръщайте тялото спрямо слънцето 20-30 пъти;
 • едното око закрийте с длан, второто трябва да е открито, наведете поглед надолу;
 • направете още 20-30 обръщания на тялото в шията спрямо слънцето; закрийте първото око, открийте второто, наведете погледа, отново завъртете тялото 20-30 пъти.

След това открийте двете очи. Заключителни движения с тялото, гледайки пред себе си и с обърнато към слънцето лице.

Накрая бързо мигайте, като закривате последователно с длан едното и другото око. По време на упражненията мислете позитивно. Припомнете си нещо хубаво, въобразявайте си например черно кадифе.

Здравият начин на живот, здравата храна, периодичните пости, душевното равновесие, спазването на морала. Всички тези мерки комплексно водят към оздравяване на очите и целия организъм, забавят стареенето и удължават младостта.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 284, March 2019
Довогорът за средните и малки ракети е мъртъв
За съжаление лошите прогнози се сбъдват със завидна последователност.На 2 февруари САЩ излязоха от Договора с Русия за с...
    Присъедини се към съпротивата
Движението на "жълтите жилетки" във Франция придобива все по-широки контури и се превръща в глобално.Заради това паникат...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com