Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Хвърлете очилата. Можете да прогледнете
03.2019

Лошото зрение е много добър бизнес. Доходите на очната индустрия от операциите, очилата, лещите, препаратите са над 150 милиарда долара годишно.

Заради това на тези страници публикуваме проста рецепта как да прогледнете отново.

Американският професор офталмолог Уилям Бейтс още през 1901 г. е публикувал научна работа в която обяснява, че всички четири дефекта на зрението – късогледство, далекогледство, астигматизъм и кривогледство, са свързани с неправилната работа на шестте мускула, движещи очите. Някои от мускулите са прекалено напрегнати, други – прекалено отпуснати.

В резултат, при едни хора се появява късогледство, при други далекогледство, трети стават разногледи или кривогледи, а при всички се появява астигматизъм.

Освен това Бейтс е разработил система от упражнения, която позволява напрегнатите мускули да се отпуснат, слабите – да се натренират, и зрението на човек да се възстанови напълно.

Основата на тези упражнения Бейтс е заел от северноамериканските индианци, които имат разработена древна култура за развитие и запазване на зрението на момчетата, юношите, мъжете и войните. Бейтс е наблюдавал, че индианците постоянно правят някакви упражнения с очите и разбрал предназначението им, като разработил свой метод.

Появява се въпросът - защо нищо не знаем за този метод?

Първата причина е паричната. Както споменахме, печалбите на цялата очна индустрия и на индустриите, свързани с нея, годишно надминават 150 милиарда долара. Именно те не дават на истината да стигне до хората, които заради непознаване на истината страдат много и ослепяват напълно.

При опитите в Япония положителният резултат е бил над 80 процента. Но в момента японската икономика не е в състояние да поеме такова "натоварване", защото, ако само 10 процента от 60-те милиона лошо виждащи японци си хвърлят очилата и си върнат зрението, това означава, че 6 милиона рамки за очила няма да са нужни. Това пък означава, че медицината е заинтересована от лошото зрение на хората и клиентите да са болни.

Втората причина е банална – това е недостатъчността на нашата медицина. Сто години е известна теорията на зрението на Бейтс, но до днес във всички медицински институти по света студентите изучават само теорията на зрението на Хелмхолц, според която при първото разстройство на зрението трябва да си слагате на носа очила.

Третата причина е също банална. За да си върне сам зрението човек все пак трябва да поработи, трябва да мине към здрав начин на живот, правилно да се храни, трябва да очисти организма си и очните мускули от токсините, да им върне еластичността. Трябва да прави тези упражнения. А за много хора това е неприемливо. За тях е по-лесно да ходят по лекари, да харчат за нови очила само и само да не правят нищо сами.

Тези три причини спират внедряването на метода на Бейтс в нашия живот. Но, както ще видим и трите лесно преодолими, ако преди всичко се преборите с мързела си.

Тук ще ви дадем някои прости упражнения, които ще ви помогнат да възстановите зрението си – упражнения за отпускане и тренировка на мускулите, движещи очите, които веднага можете да включите в тренировките на зрението си.

Гимнастиката на очите се прави без очила. Лицето е неподвижно, работят само очите, не трябва да се правят резки движения с тях.

Мигане. Бързо-бързо и леко мигане с очите. Мигаме-мигаме, мигаме, като пеперуда с крила. Не трябва да жумите. Леко и бързо мигаме само с клепачите.

Това мигане отпуска мускулите на очите. Народът отдавна казва – ако лошо виждаш, помигай малко. И човек мига-мига и наистина вижда по-добре.

Упражнение 1

Вдигнете очите нагоре-надолу, нагоре-надолу, мигаме-мигаме, мигаме.

Упражнение 2

Насочете очите надясно-наляво, надясно-наляво, мигаме, мигаме, мигаме.

Упражнение 3 – диагонали

Движете очите надясно и нагоре, след това в ляво и надолу, дясно – горе, ляво-долу, мигаме, мигаме...

Обратен диагонал – ляво нагоре, дясно надолу, ляво, дясно, мигаме, мигаме, мигаме.

Упражнение 4 – правоъгълник

Правоъгълникът рисуваме с очите. Вдигаме очите нагоре, горна страна, след това странична страна, долна страна, лява страна, мигаме, мигаме. И отново – правоъгълник.

В обратната посока – горна, странична, долна, странична, мигаме, мигаме, мигаме.

Упражнение 5 – циферблат

Представете си огромен часовник. Започваме горе, където стрелките са най-високо и по кръга оглеждаме цифрите на циферблата. 12 часа и тръгваме – 3, 6, 9, 12, 3, 6, 9, 12, мигаме, мигаме, мигаме.

Сега срещу стрелките – 12, 9, 6, 3, 12, 9, 6, 3, мигаме, мигаме, мигаме.

Упражнение 6 – змия

Очите настрани и почваме от опашката да рисуваме змия – очите нагоре, надолу, нагоре, надолу, нагоре, надолу, нагоре, надолу до опашката. Мигаме, мигаме...

Всеки път, когато правим някое от упражненията показани по-долу, мислим за нещо приятно – приятна среща, приятен отдих, приятно пътуване. Приятният спомен отпуска психиката, мускулите на лицето, мускулите на очите...

Отпускането е основата на метода на Бейтс. В началото е отпускане, след това започват тренировки за отпускане на мускулите на очите и мигането между тях.

Упражнение 7 – свещ

В тъмна стая пред себе си на около 2 метра запалете свещ. Това упражнение, като останалите, се изпълнява без очила. Представете си, че вашите очи не се движат и винаги гледат точно пред себе си, т.е. за да погледнете настрани, трябва да движите главата си, а не очите.

Обърнете главата, погледнете лявата стена, а сега бързо обърнете главата си и погледнете дясната страна, наляво, надясно, наляво, надясно, 20-30 пъти.

На свещта не обръщаме никакво внимание. Тя някак си прелита пред очите бързо.

Общо упражненията продължават около 1 час. Намерете време да ги правите редовно и след един месец ще хвърлите очилата завинаги.


You have read 1 of your 40 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 284, March 2019
Борисов и Тачи – най-известните наркотрафиканти на Балканите
Според западни медии в момента на Балканите има двама (бивши и настоящи) премиери, които са обвинявани в участие в нарко...
    Упражненията с очите са много ефективни
От много години привържениците на природно съобразения начин на лечение твърдят, че човек може да подобри или даже да въ...

 



 

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com