Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Не дразнете все пак мечката
04.2019

САЩ затъват във втора гражданска война. Гражданските войни се случват, когато вътрешни фракции се конфронтират кой да ръководи страната и не могат да решат въпроса с избори, тъй като не са съгласни, че изборите могат да решат въпроса.

Когато резултатите от изборите не се приемат, тогава се включва броячът на гражданската война.

В САЩ това е Втора гражданска.

И, за да излезе от този кошмар, Тръмп, който е от същата конюшня като клана Буш и Клинтън, включи познатата матрица – тръгна по света да санкционира когото срещне и обявява война, за предпочитане с чужди ръце, на когото му скимне.

Такъв беше и месец март 2019 г. Месецът на бога на войната Марс, който още от древни времена е за започване на нови военни кампании, и е залегнал и във военната доктрина на САЩ:

 • войната на САЩ срещу Виетнам започна на 8 март 1965 г.;
 • войната на САЩ и НАТО срещу Югославия започна на 24 март 1999 г.;
 • войната на САЩ срещу Ирак започна на 20 март 2003 г.;
 • войната на САЩ и Израел срещу Сирия започна на 15 март 2011 г.;
 • войната на САЩ и НАТО срещу Либия започна на 19 март 2011 г.;
 • войната на САЩ и Израел срещу Йемен започна на 25 март 2015 г.;
 • сегашната "хуманитарна война" на САЩ срещу Венецуела, преминала в открита диверсия срещу енергийната система на тази държава, започна на 14 март 2019 г.;
 • през март Тръмп провали преговорите с КНДР;
 • през март САЩ се опитаха да разпалят военен конфликт между Индия и Пакистан;
 • през март продължи съсредоточаването на сили на САЩ и НАТО на европейския театър срещу Русия.

И именно тук Третата световна надвисна над света, защото:

 • преди това Путин демонстрира последните руски оръжия, които са както евтини, така и ефективни и неутрализират напълно всичко, което САЩ имат и могат да противопоставят;
 • Путин съобщи, че в случай, че САЩ атакуват Русия, Москва ще контраатакува не само по американските ракети, но и срещу центровете, където се взимат решенията и попита дали в Пентагона могат да изчисляват скоростта на ракетите. Отговорът е – не.

Защото Вашингтон отговори с "планове за нова надпревара във въоръжаването" и за нови ракети до 5-10 години. А дотогава? САЩ не си дават сметка, че "надпреварата във въоръжаването приключи" и Русия вече я е спечелила.

Малко аритметика – ако САЩ нанесат първи удар срещу Русия, Тръмп и Болтън няма да имат възможност да разберат дали някоя американска ракета е стигнала до Русия, защото ще бъдат мъртви преди това.

Американците обаче нямат причина да се страхуват от Русия, тъй като тя няма да атакува първа. Американците трябва да се страхуват от своите лидери, които могат да се опитат да нанесат изпреварващ удар по Русия. Дали ще го направят?

Не е изключено. Защото САЩ са в низходяща спирала към финансов, икономически и политически колапс, губещи своята позиция в света, превръщащи се в континентално гето, пълно с наркомани, насилие, разпадаща се инфраструктура, с отровено от ГМО население, рекетирано на всяка крачка от правителството, полицията, медицината, образованието и т.н.

Реално САЩ не "подлежат на ремонт", като се самоунищожават с безкрайни и безсмислени войни с корупция, токсична и джендърска култура, игнорация и т.н.

На това се дължи и неистовият им стремеж да обвиняват всеки друг за провала си, но не и тях самите.

Това е така нареченият психологически ход "проекция на сянката" – когато се обвиняват другите за всички собствени грешки и грехове. В случая – Русия. САЩ са добрите, а Русия е лошата.

В тази схема ядреният армагедон е реален, защото няма нищо общо с реалността.

Както споменах, Русия направи нещо невероятно – стана хиперзвукова. Срещу такава Русия няма печеливша стратегия в ядрената война. Защото САЩ ще бъдат унищожени първи няколко пъти.

Отсега нататък САЩ при никакви обстоятелства няма да са в състояние да се налагат на Русия или да я плашат с ядрено унищожение. Вече не става.

Добре, ако няма ядрена, какво ще кажете за обикновена война? Пентагонът събира войски в Балтика, Румъния, Полша, България, Южна Корея, въоръжават украинските нацисти...

Но когато САЩ или техни марионетки атакуваха анклав с руско население извън границите на Русия, ставаха следните неща, този път не през март, а по време на световни спортни събития, друго любимо време за започване на войни от САЩ:

1. Грузия. По време на летните олимпийски игри в Пекин, грузинските военни, въоръжени от САЩ и Израел, нападнаха Южна Осетия, населена предимно с руско население с руски паспорти. Грузинците обстреляха столицата Цхинвал. В отговор руски части навлязоха в Грузия и за броени часове елиминираха военния й потенциал.

2. Крим. По време на зимната олимпиада в Сочи САЩ извършиха преврат срещу законния президент на Украйна. Последва инсталирането на марионетна на САЩ администрация. В отговор доминиращото руско население на Крим проведе референдум и в 95 процента гласуваха да станат отново част от Русия.

3. Отново Крим. По време на олимпиадата в Рио украински части атакуваха Крим и бяха отблъснати.

Олимпиадите не са случайни американски modus Оperandi, което е цинично и глупаво. Както се казва, това е "трето равнище на глупостта", т.е. глупостта е толкова голяма, че не е в състояние да оцени собствената си глупост.

4. Донбас. След събитията от точка 2 руското население на индустриалния район обяви независимост и не иска да има нищо общо с режима в Киев. Русия помогна на новите републики с доброволци и доведе до договореностите Минск-1 и Минск–2, които не се спазват от Киев.

За да завършим картината ще споменем военната операция на Русия в Сирия, която доведе до елиминиране на джихадистите от Ислямска държава. Русия действа според международното право за политическо решение на гражданска война в Сирия, без намесата на САЩ и Израел.

При оръжията на Русия има един важен аспект. В доларово изчисление САЩ надминават Русия при военния бюджет 10 пъти. Но по отношение на покупателния паритет Русия купува 10 пъти повече оръжия за единица национално богатство и нивелира споменатата диспропорция.

Освен това Русия и Китай сега са de facto военен съюз, което е непобедима комбинация.

Русия има база в Сирия и договор с Иран да използва негови бази. Турция се отдалечава от НАТО.

На този фон воплите на американските медии за "страшната Руска мечка" са несъстоятелни. Тя никога няма да нападне, но все пак не я дразнете.

Всъщност Русия продължава да бъде за игнорацията на американците енигма.

Времето и търпението са на страната на Русия. Всяка година САЩ губят приятели и съюзници.

При Русия е обратното – става по-силна и печели приятели и съюзници.

Разбира се, Русия е готова да отговори на всяка провокация, но последното нещо, което иска е нова война. И това, все пак, е добрата новина, която ще чуете от мен.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 285, April 2019
Защо MI-6 уби Сергей Скрипал
Швейцарският писател Майкъл Антъни представи нова версия за случая Скрипал, която заслужава особено внимание.Всъщност тя...
    Информационната война е историческа
Атаките срещу мен лично и срещу издавания от мен от 25 години вестник "Строго секретно" – единствената българска независ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com