Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Голямата картина е много лоша
06.2019

Най-важното във всеки анализ е да се нарисува така наречената "голяма картина".

Ще се опитам да ви я нарисувам по начина, по който правя това през последните 25 години.

Какво е голямата картина? Най-голямата, която мога да опиша.

Голямата картина не е добра. Даже е много лоша, тъй като англосаксонският ционизъм, т.е. триото САЩ – Англия – Израел тласкат планетарната цивилизация към "Сценария на лудостта на края на времето". Техният либерализъм и глобализиране се провалиха. Край. Глобалното доминиране на либералните елити приключи. Все още се опитват да контролират всичко, но вече знаят какво ги очаква зад ъгъла. Техните стратегически "обсерватории", разположени на континентите, им съобщават, че нямат изход.

Въпреки това се опитват да се спасят чрез война в Сирия, Иран, Украйна, Венецуела, Балканите, за да останат на върха на пирамидата на властта и на финансовия доларов монопол. Това обаче не е само деформация, но и извращение.

Зелената хартия не може да се яде, не може да се насипе в резервоара, не може да ви ушие панталоните. Не става даже за тоалетната. Много е хлъзгава, т.е. с различна плътност и грамаж. Зелената хартийка е извращението на капиталистическата мошеническа пирамида, изграждана от столетия от международния банков картел.

Този глобален криминален синдикат контролира всяко правителство и корпорация. Но те знаят, че дните на планетата са преброени не заради някакви драматични космически климатични промени, а заради осъществяваната от тях геоинженерна и атмосферна война и климатичните манипулации с химическите опашки или със системата HAARP. Въобразяваха си, че са богове, докато всичко излезе от контрол.

Ситуацията е необратима. Прожекторите вече са насочени върху тях и техния криминален неадекватен фалшив модел, декориран с измами и дезинформации.

В крайна сметка се оказа, че техният капитализъм е либерален глобофашизъм и присъда за планетата и човечеството.

Това е страшната истина за нашите дни.

"Сценарият на лудостта" приключи. Но те все още се опитват да впримчат в него колкото се може повече "души" в тяхната матрица, олицетворявана от "черната аристокрация", Комитета на 300-те, Римският клуб, глобалистите, международния банков картел, "дълбоката държава". Тристранната комисия, билдербергите, ЦРУ, MI6, Моссад, ФБР – анти-Путин, анти-Асад, анти-Китай, анти-Иран, анти-Салвини, анти-Урбан и т.н.

Либералната версия за развитието се оказа фундаментално погрешна, заедно с идеологията за "човешките права", двойните стандарти, с илюзията за безкрайния и неограничен икономически ръст, и за глобалната средна класа.

Това не можеше повече да продължава. Сега сме в момента на голямата неприемственост.

Разбира се, това все още не означава, че бъдещето е наше. Но със сигурност повече няма да е тяхно. Бъдещето отново ще е отворено за всички.

Атаките срещу мен лично, не толкова от примитивната мафийка в България, колкото от световната медийна мафия, се провалиха. Оцелях и продължавам да работя. Това също е скромен знак, че техният край е настъпил. Всички онези, които днес са забранявани, демонизирани, тормозени, ликвидирани, маргинализирани, криминализирани, ще бъдат първите, които ще влязат в постлибералния период, т.е. първите, които ще излязат от сегашния кошмар, за да влязат в онова, което идва. То още не е известно.

Но най-важното е да излезете от гетото на своя страх и да влезете в боя. А "там ще се види".

Излезте от гетото на страха. Влезте в боя, след това ще мислим какво ще правим утре.

Както се вижда на всяка крачка агонията на либералния звяр е опасна, заради което бъдещето е взривоопасно.

Това не е есе или експозе. Това е истината за голямата картина, най-голямата каквато досега може въобще да бъде описана.

Ако "сляза" един етаж по-ниско в голямото обобщение, ще напиша, че капиталистическият строй във формата на либералния империализъм достигна края на своето развитие. В близките години трябва да отстъпи мястото си на нова формация, която се заражда в Евразия – Русия, Китай, Иран, в Латинска Америка – Венецуела, Куба, Никарагуа, Аржентина, и в някои части на Африка.

Либералният капитализъм катастрофира, защото може да съществува само при завоюването и унищожението на нови пространства. Но възможностите за разширение бяха изчерпани. Останаха само териториите на Русия, Китай, Иран.

Преди всичко на Русия, която най-накрая каза "Нет".

Западът не успя да разгроми Русия, както направи това със СССР. Ако беше успял, щеше да получи нова отсрочка на смъртната си присъда за няколко десетилетия. Но опитите за подчинение на Русия и Китай се провалиха. Оказа се, че те са друга цивилизация, несъвместима със западните "ценности".

"Златният милиард" беше взривен отвътре. Времето му изтече. Скоростта на разпадането расте. Губи адекватност.

Това има и своята добра страна, защото потвърди теорията и практиката за петте етапа на колапса на империите:

  • етап 1: финансов колапс;
  • етап 2: търговски колапс;
  • етап 3: политически колапс;
  • етап 4: социален колапс;
  • етап 5: културен колапс.

В новите съвременни условия ще добавя:

  • етап 6: военен колапс;
  • етап 7: геополитически колапс.

Или по-просто казано САЩ и Западът се "скапаха", не им достигнаха сили и възможности за световно господство. Все още искат, но не могат. Продължават да опитват. В това е опасността на момента.

САЩ дължат на човечеството над 250 трилиона долара. Повтарям – става дума за 250 трилиона долара /според някои икономисти и за 1 квадрилион долара/. Ако се наредят техните зелени хартийки вероятно ще стигнат до Луната.

От тази яма излизане няма. Заради това се опитват с война. Но и тя вече е невъзможна, защото се появи най-новият елемент на геополитиката – хиперзвуковите оръжия на Русия и Китай.

Въпреки това сега САЩ и Израел се опитват да качат на влака на последната война Иран, Сирия, КНДР, Балканите, Украйна.

Правят последно разпределение на ролите. Европа я готвят отново за война срещу Русия. САЩ се готвят за разправа с Китай. Планът е в действие.

Това е голямата им картина. Доста примитивна. Но не очаквайте във Вашингтон, Лондон и Тел Авив да има гении. Напротив. Напоследък там е оранжерия за идиоти, които доведоха общественото развитие до задънена улица и превърнаха обикновения човек в животно.

Над човечеството виси призракът на глобофашизма с унищожението на 6 милиарда. Процесът върви отдавна.

Единственият ни шанс е унищожението на тази извратена човекоядна система и замяната й с човешка, хуманна система.

Либералният капитализъм по дефиниция е престъпление.

Фашизмът е частен случай на капитализма.

Глобофашизмът е частен случай на либералния капитализъм и идеология на убийството.


You have read 1 of your 40 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 286, June 2019
Възможна ли е атака по суша срещу Русия
Възможна ли е сухопътна война срещу Русия?Този въпрос се задава все по-често във връзка със сегашното нахлуване на НАТО ...
    Нещо лично на 72 години
Тези дни, вече на 72 години, минах покрай бившия полиграфически комбинат "Родина" /и още по-бившия "Работническо дело"/....

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com