Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Глобализиране на войната
07.2019

Онова, което прави Тръмп са опитите за спасяване на войната, или по-точно за глобализиране на войната в основни сегменти – оръжейният, финансовият и търговският. Нищо ново.

И в трите сегмента САЩ търпят поражение след поражение, което обаче не ги вразумява и ги тласка към нови, все по-опасни провокации.

В по-широкия контекст на войната Запад – Изток става дума за хегемонистичният проект на САЩ, Англия и Израел за глобализиране на войната, която включва големи военни шпионски и финансови операции, предприемани едновременно на различни военни театри – в Близкия Изток, Източна Европа, Централна Азия, Далечния Изток, Тихия океан, Сахара и т.н.

Военният дневен ред е комбинация от военни операции и задкулисни действия за дестабилизиране на отделни държави и за поддържане на контролиран хаос.

Според глобалния военен дневен ред операциите на Западния военен съюз – САЩ, Англия, НАТО, Израел в Афганистан, Пакистан, Палестина, Украйна, Сирия, Ирак, Иран, са координирани на високо равнище от военната йерархия с тясна координация между САЩ и НАТО с еднопосочни команди от Пентагона към Брюксел.

От друга страна военните операции са тясно координирани с налагането на различни санкции в търговската и икономическа война, и с целенасочено дестабилизиране на финансовите и валутни пазари за подкопаване на икономиките на цели държави.

Глобализирането на войната застрашава бъдещето на човечеството. НАТО вече е на границата на Русия, НАТО вече навлиза в Грузия и Украйна, САЩ и техните съюзници заплашват Китай.

Опитите за ескалиране на войната в Близкия Изток се свързани с подобни процеси в Северна Африка, източното Средиземноморие, Централна и южна Азия. Русия отново е демонизирана като агресор. Сенатът на САЩ, според Акта за превенция на руската агресия – RAPA, насочи САЩ към директен военен конфликт с Русия в Украйна, което веднага ще ескалира до ядрен обмен, тъй като нито една от страните няма да иска да е победена. Двете страни имат хиляди ядрени бойни глави, и двете въведоха доктрини на изпреварващия удар, който трябва най-напред да унищожи ядрените сили на врага.

Споменатият акт за предотвратяване на руската агресия е върхът на над 25-годишната военна подготовка на САЩ и НАТО за военно обкръжение и война срещу Русия и Китай.

От момента на колапса на СССР през 1991 г. САЩ неотклонно реализират стратегия на обкръжаване и изолиране на Русия. Дойде ред и на Китай и Иран.

Концепцията на дългата война и глобализиране на войната е интегрална част от военната доктрина на САЩ. Нейните идеологически драперии трябва да камуфлират хегемонистичния им проект за световното господство.

През последните години анализирах различни аспекти на глобалната война и на опасността от ядрено унищожение в така наречената "епоха след 11 септември 2001 г.", т.е. на автотероризма в Ню Йорк, осъществен от Буш и Моссад с акцент върху новите военни интервенции на САЩ и смени на неудобните режими, подкрепа за световния тероризъм срещу Югославия, Таити, Либия, Иран, Сирия, Палестина, Украйна. Въпреки че тези страни се различават, имат една обща връзка – те са съставни части от дългата война на САЩ срещу човечеството, при всяка от тях целта е унищожението, дестабилизирането и ограбването на тези суверенни държави.

Нищо не става случайно. Провокатори, заплащани от САЩ, обикновено агенти на ЦРУ и израелският Моссад, подпалват конфликтите един след друг.

Войната има и друго двойно сечение:

  • на онези държави, които могат да бъдат купени или дестабилизирани от корумпираната финансова система чрез местни лакеи и лумпени /както в България и Украйна/, ставащи лесни цели за ограбване и изоставяне:
  • в други държави се организират въстания, граждански войни, безредици за предизвикване на американски военни интервенции и за пълнене на джобовете на военно-промишления комплекс на САЩ.

End game за САЩ трябва да е новият световен ред, съчетаван с военна и икономическа диктатура, нов глобофашизъм с използване, ако се наложи, на ядрено оръжие.

Основните цели в тази война са Русия, Китай и Иран, които, заради различни причини досега бяха в отстъпление.

Но именно в тях се сблъска Pax Americana, изграждана с войни, агресия, измами, пари и оръжие. Но се удари в стената на противодействието на Русия и Китай: при оръжието – срещу Русия, при производството и парите – срещу Китай.

Русия успя да извърши нещо без прецедент в световната история – само за 5 години се превъоръжи и въведе напълно нов клас оръжие – хиперзвуковото, и нулира напълно американския ядрен арсенал, който и без това е остарял. Край на традиционната англо-американска геополитика, градяща се на оръжията, на крайцерите, на шпионажа и на долара.

Новите руски хиперзвукови оръжия практически нулират целия американски военен потенциал още в пристанищата и силозите и могат да застрашат самото физическо съществуване на САЩ, като на мястото на тяхната сегашна територия, ако бъде използвано новото руско мегаоръжие "Посейдон", може да се появи нов пролив между Канада и Мексико. Започналата Трета световна /търговска/ война е на живот и смърт. Американските санкции срещу стоки, внасяни от Китай, ще ударят обратно със страшна сила.

Китай има няколко "ядрени оръжия":

  • да хвърли на пазара притежаваните от него 3 трилиона и повече книжа и облигации на САЩ, т.е. да ликвидира направо, тъй като е техният основен кредитор;
  • да девалвира своята валута юана спрямо долара;
  • да ускори излизането от долара и преминаването към двустранни валутни сделки с търговските партньори;
  • да спре износа на редки метали за САЩ.

Бягството от долара продължава – Русия, Китай, Иран, Венецуела, Турция. Тези страни оспориха хегемонията на долара, а без нея САЩ са мъртви. Доларът базира на тънък въздух и лъжа. Доларовата система по света е нищо друго освен една огромна пирамида, която в момента се срива.

Китай има и други опции на битово равнище, една от които е да спре да зарежда веригите Walmart в САЩ от които американците пазаруват всеки ден, да въведе високи мита за американските стоки или въобще да спре вноса им. Китай отдавна е номер едно на планетата по покупателната сила и е със своя 1,5 милиарден пазар е сама за себе си цивилизация, но не иска да се затваря и предлага ново глобализиране около "Един пояс, един път", в който няма нужда от Запада.

Нещата около умиращия звяр на US-империята са лоши. На заплахите на САЩ, Русия и Китай отговарят със свой дневен ред. Но в САЩ знаят какво ги очаква и продължават да нагнетяват напрежението.

Залогът е огромен. Досега не е имало толкова висок залог. Ясно е, че САЩ са в последни издихания, не на обикновените американци, а на експлоатиращата ги "дълбока държава". Всички очакват краха на поредната империя и момента, в който и тази империя ще изчезне в историята, заедно със своето глобализиране на войната.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 287, July 2019
Гладио изпълзя от подземието
Въвличането на България в "стрелбата по Йоан Павел ІІ" беше една от най-големите атаки срещу НРБ, СССР и социалистическа...
    Кого пратихте в Брюксел, глупаци
Месечната заплата на един евродепутат е 6800 евро. Освен заплатата си той получава по 320 евро допълнително за всеки раб...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com