Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Идиот купува F-16 с наши пари
Анализ на "Строго секретно"

Идиотът е известен. Парите също – над 1.2 млрд. наши пари, за да го държат американците още на власт с дебелия му задник.

Какво всъщност купува?

Летящи щайги, които за секунди ще бъдат унищожени от руските С-400, в това число и от онези, които купи Турция. Защо?

Руската зенитна ракетна система "Триумф С-400" може да унищожава девет вида цели, като седем от тях са американски.

Сред целите на С-400, които със сигурност ще бъдат унищожени са:

 • стратегически самолети, като тежкия бомбардировач на САЩ B-52 Stratofortress, свръхзвуков бомбардировач B-1 Lancer и двоен бомбардировач с F-111 Aardvark с крило с променлив размах;
 • въздухоплавателни средства за електронни военни действия, като например самолети с променлив размах на крилата EF-111A Raven и палубния самолет ED-6 Prowler;
 • разузнавателен самолет U-2 на стратегическото командване на ВВС на САЩ;
 • самолети за откриване на радари, като например Е-3 Sentry и E-2 Hawkeye;
 • тактически самолети като F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon и F-22 Raptor;
 • "незабележими самолети", като F-117 Night Hawk и B-2 Дух;
 • стратегически крилати ракети, като BGM-109 Tomahawk;
 • балистични ракети със среден обсег;
 • оперативно-тактически балистични ракети.

Но и това не е всичко. Срещу С-400 няма невидими самолети, в това число и най-новият – F-35. Защо?

За да се абсорбират вълните на радара дебелината на покритието трябва да бъде най-малко 50% от дължината на вълната на локатора. Можете ли да си представите каква трябва да бъде дебелината на невидимото покритие, за да се абсорбира вълната от 2 метра?

Следователно "невидимият" не го виждат само милиметровите локатори. Но именно тези локатори САЩ налагат на всички свои съюзници под претекста за тяхната компактност поради късата вълна, която изисква малка антена.

САЩ се страхуват от публичност, че тяхната стелт-технология може да се вижда като шперплат, че "най-невидимото" F-35 ще бъде напълно видимо на радара на С-400. Тогава всеки ще се откаже от тези едва летящи пуйки, дори най-големите васали на Тръмп.

Но идиотът с нескривана радост ни съобщи, че тези осем летящи щайги ще ни струват само 1,2 млрд. долара, заедно с наземното оборудване. Явно, с празната си кратуна не е схванал, че F-16 са остарели по всички показатели.

Но има и други неща, които този индивид, заедно с дебеличкото министърче на отбраната, онова русенско, кара-македонче, не са разбрали.

За какво става дума?

Според аналитиците на НАТО разходите за покупката на тези и други бойни самолети са само 30 процента от разходите за тяхното използване, което означава, че за спасяването на задника на Тиквата от американците и Израел и в предстоящите избори, които ще бъдат отново фалшифицирани, ще плащаме от 2019 г. до средата на ХХІ век и сумата ще бъде над 6 милиарда долара. Защо?

Защото например разходите за обучение на пилотите са по 10 милиона долара на човек и защото един час полет в САЩ струва над 40 000 долара. А според изискванията на НАТО на всяка такава F-16 изтребителна щайга трябва да се падат поне по 1,5 пилота, като всеки пилот трябва да лети минимум по 160 часа годишно, за което ще плащаме.

На второ място, ако наистина трябва да купим тези бракми и да се завираме без вазелин в задниците на Lockheed Martin, най-добре щеше да бъде, тъй като сме най-бедна страна от НАТО с най-слаба армия, да влезем в някакво коопериране с някакъв друг европейски натовски съюзник от нашата черга и да делим разходите, а не да се дърлим с чифте F-16 на гол тумбак.

На трето място е въпросът дали тези самолетчета са ни въобще нужни и защо вместо да харчим милиарди за война, в която така или иначе ще бъдем унищожени за 2 минути, да не дадем тези милиарди за децата и пенсионерите в България, преди мафията на Тиквата да ги е унищожила преди войната...

Това е един от най-престъпните договори, подписани от мафията защото освен всичко споменато по-горе:

 • България се отказва от управляемото въоръжение въздух-земя;
 • намаляват се целеуказващите контейнери;
 • ракетните пакети въздух-въздух се намаляват наполовина както и пусковите установки за ракетите LAU-129;
 • орязва се броят на нашлемните системи;
 • намален е и броя на пилотите за обучение от 16 на 12, както и инжинерно- техническия състав;
 • тренажорите в Граф Игнатиево са с по-нисък клас и т. н.;

И какви самолетчета си купува Борисов? Няма ли в Държавния департамент на САЩ да запитат посолството си в София кой, защо и за колко издаде виза на Борисов да пътува неотдавна до Америка, въпреки че от години би трябвало да е на първо място в списъка на no-visa лица. И колко ни струваше селфито, което се опита да си направи с Тръмп по време на сесията на ООН. И на кого беше платено.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 288, August 2019
България, която загубихме /2/
"Бъдните поколения трябва да знаят, че България е била индустриална страна, една от водещите 30 държави, участващи в све...
    50 години контрареволюции. Кой и кога съчини "българската следа"
Въвличането на България в "стрелбата по Йоан Павел ІІ" беше една от най-големите атаки срещу НРБ, СССР и социалистическа...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com