Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Как една Тиква стана Буда, ДОН, ДОР и т.н.

Ще разшифроваме тези съкращения за онези, които още не са навлезли в тематиката.

Тиква, или гальовно "Тиквоний", е "партизанският" прякор на Бойко Борисов.

Буда е неговият вербовъчен прякор, който му е бил даден, за да топи тайно аверчетата си от престъпния свят, за да получава чадър от онези, които би трябвало най-напред него да вкарат в затвора.

ДОН е така нареченото "Дело за оперативно наблюдение". ДОН-Буда е делото за оперативно наблюдение за определяне на престъпната ориентация на Буда, т.е на Борисов. Делото е, че при наличие на данни за престъпни действия, той да бъде реализиран, тоест арестуван.

Обектът Борисов е разработен по всички оперативно-издирвателни, агентурно-оперативни и оперативно-технически мероприятия, тоест да се събират данни от всички служби в държавата, да му се изготви психологически профил, да се наложат различни СРС-та – Струма, Осъм и Вит, да бъде следен с външно наблюдение и с агентура за влияние.

Освен в ДОН-Буда, Борисов фигурира и в ДОР – Дело за оперативна разработка "Недосегаемите". Разработката е образувана в НСБОП и е свързана със силовите групировки. В него Борисов е свързан с две "ударни бригади".

Тъй като има определена логика в тези операции и разработки, Борисов, т.е. Буда, трябва да се появи и в ГДОР – Групово дело за оперативна разработка на тези две "ударни бригади", или ЦДОР – Централизирано групово дело за оперативна разработка, тоест на цялата мафия, влязла във властта заедно с Буда и стигнала до най-високо равнище и до срастването на престъпния свят с държавата, политиката и икономиката, в което службите са чадър за мутрите. И няма никаква разделителна линия между мафията и държавата. Така през последните години държавата, при силовата групировка ГЕРБ, беше хвърлена в дълбока политическа, икономическа и социална нестабилност.

Кризата е начало на непредвидимо разместване на пластовете в държавата, на остра политическа конфронтация с наченки на граждански война срещу мафията, и на социална революция.

Катастрофата, пред която е изправена държавата, е безпрецедентна. Страната е в пълен държавен и институционален разпад. Изходът от тази критична ситуация е само един – да се изнесе цялата истина за управлението на Борисов и за състоянието на държавата.

Ето защо отново накратко напомняме някои от известните досега престъпления на Борисов, от които само едно е достатъчно да бъде прибран в затвора.

Март 1995 г.: ЦСБОП разбива фабрика за нелегални цигари в Крайморие на фирма "Тео Интернационал". Борисов е акционер във фирмата и член на управителния съвет.

Декември 1995 г.: Борисов се появява пред медиите като прессекретар на СИК на празник на групировката.

Март 2005 г.: В секретна справка, изготвена от офицери на НСС и изпратена до парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност през март 2005 г., се твърди, че като главен секретар на МВР Борисов осъществява чадър над наркотрафик към Близкия Изток.

Март 2007 г.: Американският журналист Джеф Щайн публикува статия в Конгрешънал Куортърли за престъпното минало на Борисов. Той черпи данни от доклад, изготвен от частна разузнавателна централа за швейцарска банка, в който Борисов е обрисуван като мафиот, свързан и с поръчкови убийства. Данните в доклада са потвърдени от Щайн чрез негови източници от ЦРУ.

Март 2011 г.: Публикуван е доклад на посланик Джон Байърли с гриф на секретност, изтекъл в Уикилийкс. Той твърди, че през 2006 г. ЦРУ (SIMO) е потвърдило данни за участието на Борисов в мащабен трафик на амфетамини, източване на горива и пране на пари през банката на Цветелина Бориславова. В друг доклад на Байърли за българската банкова система от 2006 г. също се твърди, че банката на Цветелина Бориславова СИБАНК е "гнила ябълка", замесена в пране на пари от престъпна дейност на Борисов.

2009 г.: Сретен Йосич, един от големите балкански и европейски наркобосове, заявява пред Окръжния съд в Белград, че по времето, когато е бил в България (2001 – 2004 г.) е бил закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов.

2010 г.: Защитеният свидетел против Сретен Йосич – Томислав Марянович, заявява на заседание на Окръжния съд в Белград, че Бойко Борисов е бил "човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България".

Януари 2013 г.: Появява се досието "Буда". От него става ясно, че през декември 1996 г. Борисов е регистриран като секретен сътрудник на ЦСБОП заради връзките му с оперативно интересни лица, а през февруари 1997 г. ЦСБОП започва разработка на "Буда" за изясняване на "приоритетната престъпна ориентация".

Февруари 2013 г.: Появяват се ДОН и ДОР на Буда и т.н. и можете да прочетете от началото какво означават.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 289, Sept. 2019
Как Шесто разработваше Живков
На 18 януари 1990 г. бившият партиен и държавен ръководител Тодор Живков беше арестуван. Арестът му беше нелегитимен от ...
    С-400 "Триумф" вече е на въоръжение и извън Русия
Продължава ускореното въвеждане на въоръжение на новата руска зенитно-ракетна система с голяма и средна далечина от ново...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com