Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Вектори
За възхода на мутрата Буда
Престъпници управляват България
Документация "Строго секретно"

През последното десетилетие наблюдаваме възхода на пожарникаря Б. Борисов, преобразуван и в Буда, за да се стигне до финала на българския вариант на криминалната революция под лозунга: "Цялата власт на мутрата".

Борисов още в средата на 80-те години май е бил вербуван за доносник на Шесто по линията на компромат, че е лъжесвидетелствал на бракоразводно дело.

След 1990 г. Борисов е бил внедрен около Живков на "Секвоя", като доносник, пак по линията на Шесто. Останал без препитание, защото нищо не може да прави, постепенно затъва в организираната престъпност – рекет, кражба на коли, поръчки, наркотрафик, срастване с полицията.

Тъй като имал "капацитет", един офицер от тогавашните криминализирани не по-малко служби го вербува, т.е. превербува за доносник, и го кръщава Буда. Името не идва от Индия, а от Буда-Пеща, където Бирисов участва в кражби на коли по канал през Сърбия.

Както стана известно, доносникът Буда донася на своя офицер какво става в подземния свят. Офицерът пък го информира за операциите, които готвят антимафиотите срещу мафиотите. По едно време офицерът е уволнен скоропостижно за връзки с престъпния свят. Но Буда го назначава за благодарност в своята охранителна фирма.

По-късно Буда, по настояване на фамозното бригадирче Аспарухов, на така наречения президент Петър Стоянов (Виктор) и гейдружинката от Монтерей, става главен секретар на МВР при Кобургготски.

След като е уволнен го правят кмет на София.

И накрая става премиер, който назначава някогашния го водещ офицер за шеф в ДАНС.

Едновременно изтекоха и подробности за реализиране на делото за оперативно наблюдение – ДОН Буда, т.е. същия Бойко Методиев Борисов.

Планът е секретен и прави на пух и прах несвързаните обяснения на Борисов и на вербовчика му, че интересът на антимафиотите към него е бил по линията на контратероризма, защото Борисов бил "охрана" на намиращия се в домашен арест Тодор Живков.

И този Буда /Пеща/, лицето с престъпна ориентация, управлява България до днес.

От началните години е горната снимка, тиражирана в някои столични многотиражки, които "доказват", че Борисов е бил "зорък охранител" на Живков, плътно зад гърба му.

Визират се тържествата в Правец на 21 май 1995 г. и снимката, от която "Борисов най-напред бил изрязан, защото тогава не представлявал интерес, ама след няколко години го върнали на снимката на неговото място, където бил на оригинала, тъй като вече представлявал интерес".

И с тази снимка той иска да остане в историята като "охранител на Живков". Глупости. Поредно менте, Fake.

Истината е, че Борисов никога не е бил там, където са го фотошопнали на това снимче.

Има все още живи свидетели на онова посещение на Живков в Правец, които въобще не забелязаха някакво пожарникарче да се навърта около Живков.

Живков нямаше нужда от охрана, още повече в Правец и най-повече от такъв нещастник като Борисов, който нищо не разбира от бодигардстване, както и от всичко друго, за което е благоволил да се захване до днес.

В Правец пожарникарят се появи заради Валентин Златев, който по онова време събираше точки от това гостуване на Живков в Правец, покрай баща си – бившият кмет на града при социализма, което позволи на В. Златев да се присламчи и към Лукойл, където пробута и Борисов да "пази тръбата" с нефта, откъдето го изритаха за кражби.

И охранителят - мента, и охраната - менте, и снимката му – менте, цялата му работа – менте, за което плащаме всички.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 289, Sept. 2019
Двойниците на Путин и Тръмп и ядрените куфарчета
През последните седмици отново се появи темата за двойниците на световните лидери – Путин, Тръмп, Обама, Си Цзинпин и т....
    Разпадането на НАТО започна от Турция
Разпадането на НАТО и на цялата структура, изграждана от САЩ в Европа в Близкия Изток, на Балканите и Черноморието, запо...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com