Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Тази система се счупи, давай следващата
09.2019

Не съм съгласен с оценките, че с изказването си в "Осака-20", че "либералната идея се е изживяла", Путин бил избързал да погребе либерализма и стария световен ред.

Напротив, струва ми се, че Путин закъсня с тази оценка. Но, по-добре късно, отколкото никога.

Съгласен съм обаче напълно със същността на казаното, че либералният катаклизъм, този исторически престъпен заговор, се е изживял. Край. Или по-просто казано "този Запад се счупи, дайте следващия". Но следващ няма и няма да има.

Това е същността, която и аз повтарям от 20 години със словосъчетанието "системна криза" – икономическа криза, финансова криза, военна криза, геополитическа криза, екокриза.

С една дума – криза на всичко. А кризата на всичко е криза на системата – системна криза. Криза на каква система? На така наречения либерален капитализъм на Запада, кризата на съвременното общество, криза на пазарната икономика, криза на съвременната индустрия и т.н.

Обобщавайки, става дума за системна криза на съвременния така наречен либерализъм, който беше погребан. А заедно с него - и старият световен ред.

Това е най-важното, другото са подробности, скрити зад мрака, покрил света през последните 30 години.

Такава система можеше да съществува само със знак "минус", като антисистемен антикапитализъм. Мисля, че Зиновиев първи употреби тази дефиниция.

През последните години трябваше постоянно да отразявам атаките на различни местни и външни русофоби и синофоби, /т.е. срещу Китай – фоби/, обединени в едно нещо – че Русия скоро ще бъде разрушена и разчленена на части /както се случи със СССР/ и че ще я последва Китай.

Тези системни празноглавци не разбират най-важното – че става дума за системна криза на капитализма и за война между системите. А всяка война има само една цел – да бъде унищожен и разграбен противникът.

Така е и сега – в информационната война с Русия, търговско-митническата война с Китай, горещата война в Сирия, целта е само една – да се ограби противника. Това е целта на англосаксонско-ционистката мафия, чиято алчност е с огромна уста, обратно пропорционално на техния ум. Или както се казва – "човешката глупост дава представа за мащабите на безкрайността".

И именно на този Запад и неговия либерален капитализъм, основен противник е Русия. Така е било в историята, така е и днес – във времето на отрицателната еволюция, т.е. със знак минус, на пълна деградация.

По същество ние се намираме в края на 400-годишния цикъл на доминиране на англосаксонците и в края на 2300-годишния цикъл на отрицателна еволюция, от които последните 1000 години са най-злокачествените на англосаксонския елит и на глобалния ционистки капитал.

Опитайте се да вникнете в тези думи. Ще ви помогна.

От 1856 г. до 2018 г. Западът и САЩ преживяха 34 бизнес-цикъла със средна продължителност от около 5 години всеки. Изключение беше цикълът от 90-те години, който продължи 10 години и обогати западния елит, благодарение на споменатото разграбване на СССР и Източна Европа. Това позволи на САЩ и Запада да забавят системната си криза, но не и да елиминират нейните причини. И тя избухна по пълна програма през 2008 г.

Днес капиталистическата система, като такава каквато съществуваше 200 години, престана да съществува. От икономика на производството тя се изроди в икономика на спекулациите и на кухите доларови емисии без никакво покритие.

Не се сбъднаха и надеждите за някаква интернет-икономика, която беше задействана не към производството, а към рекламата, маркетинга и финансите.

Но това не са всички беди на съвременния свят. Става дума и за неравномерността на демографията в богатия Север и бедния Юг. Бедността и природните бедствия в Юга гонят африканците и арабите към Западна Европа. САЩ се опитват да се справят с миграцията от Латинска Америка. Но в Европа пришълците от Африка и Азия вече са 10 процента от населението на Франция. В Германия тази цифра е още по-голяма. А при наличие в състава на населението на една или друга страна над 15 процента носители на чужд етнокултурен код, става необратима културно-поведенческа трансформация на местното население, даже при запазване на базисния език. Това означава, че Германия вече е в точката на невъзврата, а Франция и Британия са плътно до нея.

От друга страна планетата е в период на неизследвани климатични процеси, за които не могат да се строят математически модели на основата на историческите данни от предишните етапи. Светът е на 2 градуса затопляне от необратима геокатастрофа. Ако това се случи, на рубежа на 2030 г. най-големите градове на Азия и Африка – Лагос, Бомбай, Калкута, Дака, Шенжен ще се окажат непригодни за живот.

А ако продължи топенето на ледовете на Арктика, Гренландия и Антарктида, през близките 20 години равнището на океана ще се повиши със 7-10 метра и ще бъдат потопени зони, в които живеят 1 милиард души.

Това означава, че живеем във време на погребението на капитализма и на епохални трусове в икономиката, геополитиката, военната сфера, екосистемата и т.н.

Краят на САЩ и на Западния проект е неизбежен. Няма човек, който може да даде рецепта как САЩ ще изплатят дълга си от 222 трилиона долара. Повтарям – 222 трилиона долара. No way.

От това следват други неизбежни неща:

  • на първо място, вместо сегашния колониален грабеж и геноцид, трябва да се появи изграждане на взаимоизгодно сътрудничество;
  • физическо, т.е. реално ориентиране на икономиката към производството, а не към финансови спекулации и кухи емисии;
  • край на доминирането на долара;
  • въвеждане на нови правила на играта.

В Русия и Китай ще продължи да расте управлението на държавата в икономиката, към държавно-частно сътрудничество. Това пък означава, че единственият рационален изход от сегашната системна криза е левият завой към социална държава, на основата на положителната, а не на отрицателната еволюция. Русия и Китай са единствените свръхдържави, които имат подобен опит и могат да го наложат като пример.

Това е присъдата за Запада. Обвиненията, че Русия подкопава световния ред всъщност не са голословни. Защото, даже само със своето съществуване Русия е лош пример на другите. В нея отново има отрасли, които работят на основата на положителната еволюция. Както и в Китай. А това означава, че тези две държави са кошмарът за умиращия Западен проект.

Заради това преди своето слизане от сцената англосаксонците подклаждат войни и хаос. Нужни са им 10-15 години да се преустроят и да се върнат към грабежа на целия свят, към техен нов проект, който може да съществува само при отрицателна еволюция. Но това е в пълен конфликт с интересите с Русия и Китай, като носители на положителната еволюция.

Залогът е "кой, кого". Пленници не се взимат.

В тази ситуация и най-малката грешка на Русия и Китай може да бъде фатална.

Путин се движи с малки крачки и опипва почвата за следващите. Заради това едни казват, че с думите си за края на либерализма е избързал, а други – че е закъснял. Наистина е трудно така да избързаш, че да не закъснееш. Но, така или иначе, някой най-накрая каза, че "царят е гол".

Тази система се счупи, давай следващата!


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 289, Sept. 2019
Разпадането на НАТО започна от Турция
Разпадането на НАТО и на цялата структура, изграждана от САЩ в Европа в Близкия Изток, на Балканите и Черноморието, запо...
    Не плаши Русия с война
Да плашиш с война Русия в момента е най-лошата идея. Защото, за разлика от предишните войни, започвайки от Кримската и з...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com