Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Отново за еврейския /и ромския/ въпрос

Едва ли е неочаквано реанимирането на така наречения "еврейски въпрос" във варианта "холокост" в някои европейски държави, кулминирало в спора за историческата правда.

Тук се дължи малко пояснение – в превод от гръцки тази дума означава "пълно изгаряне" и в началото се отнасяше за всички етноси и общности – поляци, белоруси, украинци, евреи, цигани, комунисти, антифашисти, китайци и разбира се, преди всичко, руският народ, като само броят на избитите съветски военнопленници беше над 10 милиона, а общо жертвите на СССР във войната, според последни данни, са около 50 милиона.

С течение на времето обаче терминът "холокост" беше присвоен от израелтяните само за техните жертви във Втората световна война.

В смисъла на "унищожение на евреите" става дума за "Шоа", т.е. катастрофа. Според еврейски данни избитите от Хитлер и съюзниците евреи са били 6 млн., но според данни на хитлеристките концлагери – около 500 000 – 700 000.

В България междувременно продължава да се налага историческото извращение, че българските евреи при монархофашизма са "били спасени от Борис ІІІ".

И веднага се появява въпросът защо и тук една етническа група си присвоява ролята на "основна жертва на фашизма" у нас и защо същият Борис ІІІ не спаси от разстрели, бесилки, изгаряния и обезглавяване 43 450 антифашисти, от които 20 070 ятаци, партизани и политзатворници, интернираните в 30 концлагери, черни роти, и т.н. Ще припомним, че по силата на параграф 36, от тогавашния бюджет на Борис ІІІ се плащаха по 50 000 лева за главата на убит партизанин или антифашист и че в числото на изтребените влизаха и евреи от Беломорска Тракия и Македония. И защо досега жертвите на монархо-фашизма у нас и на нацизма в Европа не са потърсили обезвъзмездяване?

Това е истинският геноцид във фашистка България. И кой е дал право на разни днешни политизтърсаци да си присвояват паметта на избитите и историческите факти, сред които, не на последно място, че една от основните жертви на холокоста въобще бяха ромите, в това число и в България.

Това е една от най-укриваните истини. Защо? Защото циганите бяха унищожавани от същите немци заради същите причини и даже в по-голям мащаб, отколкото евреите. По време на войната беше екстерминиран всеки втори ром или синти в Европа.

Но това "пълно изгаряне" не се забелязва, въпреки че оцелелите роми след войната бяха вторично елиминирани от германската държава, в сравнение с по-добре организираната общност на евреите, за която холокостът стана претекст за монополизиране на търсенето на парично обезвъзмездяване.

Евреите успяха да наложат своето виждане за холокоста докато гетозирането на циганите остана без възражения или санкции.

Но в Третия райх циганите и евреите бяха поставени на една плоскост: "проблемът е че склонността им към престъпления се крие в тяхната натура, която ще изчезне когато започнат да работят и престанат да крадат". Заради това Хитлер постави над вратите на концлагерите Arbeit Macht Frei – "работата ще ви направи свободни".

Но унищожението на роми и синти се различаваше от унищожението на евреи – Шоа, с това, че беше по-лошо организирано от педантичните нацисти. Всъщност циганите бяха дискриминирани в Германия още от 20-те години на ХХ век, като раса с "вродени склонности към престъпления, бягащи от труда, с криминален начин на живот, генетично обременени" и т.н.

От друга страна евреите, като по-организирани от циганите, бяха демонизирани от хитлеризма като "заплаха и основен враг".

Ромите трябваше да бъдат елиминирани в рамките на "обществената хигиена, която ще доведе до очистване на немското общество".

Същото се отнасяше и за евреите, но със съществената разлика, че нацистката машина за унищожение на евреите беше разработена по-прецизно в рамките на "окончателното решаване на еврейския въпрос", а за циганите не си губеха времето за педантични планове и програми.

Заради това съюзниците на Хитлер, в това число и Борис ІІІ, имаха право на пълно импровизиране по циганския въпрос, т.е. всеки можеше да прави с тях каквото иска. Химлер искаше няколко чистокръвни цигани, които идвали от "древните арийци" /както и българите/ да изпрати в специални резервати, като индианците в САЩ. Борман не се церемонеше и искаше тяхното пълно ликвидиране.

В крайна сметка повечето цигани стигнаха до Аушвиц. Там, в "циганския лагер", смъртността на циганите биеше всички рекорди заради глада, страшните хигиенни условия, водния рак, т.е. струпеите, унищожаващи детските лица и т.н.

SS-хауптщурмфюрерът Йозеф Менгеле експериментираше с ентусиазъм с циганския биоматериал, като "постиженията" си изпращаше в института по антропология, наследственост и евгеника в Берлин. За тези "успехи" Менгеле беше повишен за главен лекар на целия Биркенау.

В крайна сметка в нацистка Германия и нейните концлагери бяха унищожени до 2 – 5 милиона цигани. Всъщност, никой не знае точно колко.

В страните - съюзнички на Хитлер, циганите стигнаха до гетата и концлагерите, други бяха избивани на място от Einsatzgrupe /ловци на глави/ в циганските табори и катуни.

Същото се отнасяше и за България и администрираните Беломорска Тракия и Македония.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 295, March 2020
Тиери Мейсан: За някои въпроси за интерпретацията на "катастрофата"
В края на Втората световна война нацистите започнаха да унищожават евреите и циганите в Европа.Настоящото тълкуване на е...
    Спекуланти с климата, или никой не бърза със "зелената сделка"
Човечеството има изключителната привилегия да обитава планетата Земя само в едни тесни интервали на температурата (от -2...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com