Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Това е само началото на края
04.2020

Краят на света, какъвто го познавахме, поне през последните 70 години, най-накрая дойде.

Пиша "най-накрая", защото съм от малцината анализатори в света, които от 40 години предупреждаваха, че този край ще настъпи, тъй като това безумие повече не може да продължава.

Краят все пак "най-накрая" настъпи в съчетание на някакъв вирус с погребението на така нареченото глобализиране, въпреки че аз го прогнозирах като съчетание на краха на глобализирането с трета Световна война.

Оказа се, че "те" избраха, поне засега, различен вариант – вирусният, с който да направят последен опит да спасят своето глобализиране и своя свят. И буквално затвориха планетата с тази психо операция, всяваща паника и ужас.

Разбира се, има много парчета от тази мозайка, които обаче водят до един извод – и затварянето на планетата няма да ги спаси.

Техният Нов световен ред губи от Новия свят, който настъпва.

Прибягнаха към сценария на Глобалната контролна медицинска матрица с биотерористична операция за внедряване на вируса COVID-19 в различни райони на планетата, за да постигнат максимално драматичен ефект.

Опитват се да вкарат в този глобален мед-затвор цялото човечество. Пуснаха новата, още по-велика депресия.

Но кралят е мъртъв. Край. Този епизод свърва, започваме следващия.

Разбирам тяхната паника, още повече, че все още не сме забравили травмата от краха на строя, в който живеехме.

Но, все пак самите закони на природата, в това число и в икономиката, се оказаха по-силни от финансовите лъжи и измами на банкстерите.

И защото причините за краха са коренно различни. Те са фундаментални и системни. Заради това пиша, че ще изчезнат само когато изчезне самата система. А системата се нарича либерален капитализъм.

Крахът всъщност започна още от 1973 г., когато САЩ "избягаха" от златото, продължи през 1987 г., когато се спасиха само благодарение на глупостта на Горбачов и ограбването на световния социализъм, премина през 2001 г., когато си измислиха "войната срещу тероризма", и през 2008 г., когато борсата се срина в последно предупреждение, за да се стигне до началото на 2020 г. като заключителен етап на световната криза на глобализирането.

Защото такова нещо, в което 99 процента от човечеството живеят, за да обслужват и да бъдат ограбвани от 1 процент от "елита", който пък стигна до абсурда да си присвои правото да определя кой има право на живот и кой не, не може да съществува.

Изходът можеше да бъде само един – или да се унищожи системата, или тя да ни унищожи.

Битката продължава. "кой – кого" все още не е ясно.

Заради това прибягнаха към "пандемията". Има ли го този вирус или го няма - не е ясно. По-важното е, че се опитват да въведат извънредно или военно положение на цялата планета, за да се спасят от ужаса си.

Всъщност този ужас е постоянен елемент в съвременния пейзаж. Помня и "черния понеделник" от 1987 г., и лятото на 2008 г. Онова, което пишех тогава все съдържаше думата "ужас" и "ужасен край или безкраен ужас".

Познах. Нямам обаче никакво удовлетворение в констатацията "виждате ли, откога ви обяснявам, че това ще се случи, а вие се смеехте, но ето, че се случи". Защото беше повече от ясно, че този драматичен момент за целия свят не само ще настъпи, но че е и неизбежен.

От макроикономическа гледна точка всичко е ясно – колапсът на САЩ вече нищо не може да го спре.

От геополитическа гледна точка също – краят на еднополюсния свят дойде, пред нас е нов свят.

От историческа гледна точка ситуацията не е нова – това е поредна фаза на прехода към поредния исторически цикъл.

Това е голямата картина.

Разбира се, глобалната мафия осъзнава неизбежността от катастрофата и включи нов елемент – масирано изтребление на населението, като изкараха бойни вируси от своите лаборатории.

Звярът е най-опасен, когато е смъртно ранен.

Империята на транснационния глобален капитал трябва да бъде разрушена. Ако не направим това, ще издъхне целият свят. Ако не бъде променена ситуацията, цивилизацията на планетата ще изчезне за дълго време.

Рецепта за излизане от кризата засега няма по простата причина, че човечеството, затънало в хаоса на последните години, не можа да разбере какво се случи – краят на пазарния либерален капитализъм. А оттам и на света, какъвто го познаваме през последните 200 години.

Това е началото на краха на западната капиталистическа цивилизация.

Това е краят на Американския век, който вместо да продължи 100 години, продължи точно 1 година, т.е. до 11 септември 2001 г. След което се превърна в агония.

Това е началото на истинския постамерикански ХХІ век, който ще има коренно различни параметри.

Това е и началото на Първата глобална Велика депресия, краят на "новия световен ред" и началото на напълно нов, непознат свят, който ще се изгражда през целия текущ век. Или поне следващите 50-60 години.

Разстановката на силите в новия глобален сблъсък в общи линии е ясна. Заради тези причини елитът на Западния проект е в състояние, което, по аналогия с шахмата, е цугцванг, тоест всеки ход само влошава ситуацията.

Най-вероятно през 2020 г. елитите на съвременния западен свят ще бъдат изправени пред съда на историята. Това означава, че ни се падна да преживеем свой вариант и на ада от 1929-1945 г.

Ще започне съвършено различно устроена реалност, която няма да има нищо общо със сегашните понятия. Не става дума само за преход от еднополюсен към многополюсен свят, тъй като реално първият въобще не успя да се появи. Става дума за новия цивилизационен модел, или както се казва парадигмата на нещо ново, неизвестно и непроучено.

Светът е на прага на преход към нова техно-промишлена и социо-културна система. Основата й ще бъдат създаването на нови технологии, превишаващи ефективността на днешните решения стотици пъти, на открития на нови принципи във фундаменталните науки и пренасянето им в различни сфери на човешката дейност.

Но смъртта на стария строй и раждането на новия винаги е с войни и хаос.

Какво ще дойде след капитализма и с каква цена ще се роди новият свят? Отговорът никой не знае.

Това не е краят.

Даже не е "краят на началото". Това е само началото на края. Все пак, нещо оптимистично.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 296, April 2020
Това е крахът на хилядолетието
Мога да напиша, че това е "краят на началото" или "началото на края". Игра на думи. Защото истината е, че това е краят н...
    С анти-малария и чесън срещу COVID-19
Както се очакваше – лекарството срещу COVID-19 може да е нещо елементарно – като например използваното отдавна срещу мал...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com