Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Само войната върви по разписание
09.2020

В момента само войната върви по разписание.

С ядрената атака на Израел срещу Бейрут тя премина в своя ядрен етап.

С вируса COVID-19 тя навлезе в своя био оръжеен етап. Реално обаче става дума за последния етап на икономическата катастрофа на западната система.

Войната и новата Велика депресия се надпреварват в една и съща посока – кой ще стигне по-бързо до финала, където е написано "Добре дошли в края на цивилизацията".

Паралелно САЩ отвориха още един фронт на геополитическата война – Белоруският.

Общо, съчетанието е безпрецедентно – ядрена атака, в рамките на глобалната вирусна карантина, в условията на икономическата катастрофа и на геополитическия крах на САЩ и Запада. За да се потвърди изводът, че "невъзможният" колапс на западната система стана неизбежен.

И както обикновено в миналото, така и сега, САЩ се опитват да се измъкнат от тресавището, като барон Мюнхаузен, теглейки се за косите си, или по-точно с чужди ръце и кръв.

Защо?

Голямата слабост на военната машина на САЩ е отсъствието в нея на нужното количество пехота. А онова, което наричат пехота и морски пехотинци е пълна скръб, която и в Сомалия не можа да се справи.

Отдавна е известно, че дистанционните бомбардировки без сухопътно прочистване на територията на противника са празна работа. А за спечелване на голяма война в Евразия /там обикновено войните са големи/ е нужна голяма пехота. Изчислено е, че за установяване на пълен контрол са нужни около 10 процента от местното население на окупираната зона, ако другите 90 процента се съпротивляват. Но американците не могат да съберат у себе си повече от 150 000 "щика". А за пълен контрол над Русия, с нейното 150-милионно население, са им нужни не по-малко от 15 милиона окупационни войски. Това и целият Запад не може да събере.

Заради това САЩ правят опити за разпокъсване на Русия и на постсъветското пространство. Част от Украйна вече успяха да превърнат в украинско Бенгази, където евентуално биха могли да съберат 2-3 милиона "щика". Още 1 милион могат да съберат от балтийските страни, арабите и турците. Да кажем, общо 3-4 милиона, което е недостатъчно за нахлуване и окупиране на Русия.

С една дума, сега САЩ плащат висока цена за игнорирането на Русия. Тази геополитическа вакханалия доведе американо-руските отношения до свирепа конфронтация.

От друга страна, след 2007 г. Русия постепенно започна да руши американската хегемония.

Русия изпревари САЩ на световния зърнен пазар и спечели новата нефтена война.

Русия продължава да строи Северен поток – 2 и увеличава златния си запас, което е присъда за долара. Досега суперсилата на САЩ се градеше върху техния супердолар. Сега суперслабият долар е причина за суперслабостта на САЩ, което пък доведе до разпадане на легендарната "трансатлантическа солидарност".

Ръстът на стратегическите възможности на Русия доведе до рязко съкращаване на времето, необходимо да унищожение на САЩ от 30 на 3 минути, благодарение на най-новите хиперзвукови оръжия на Москва.

В геополитиката се извършва коренен прелом, който няма нищо общо с така наречената "класическа геополитика" на англо-американския ционизъм. Какъв е той.

Досега геополитическият "поглед" на Русия към Запада стигаше до Германия. След нея, по-далеч е Франция, след нея – зад Канала, е Англия, а накрая, зад океана, са САЩ.

Между Германия и Русия беше Източна Европа и бившата европейска част на СССР, като този район се определяше като "център на света".

Това вече не е истина. Светът се променя. Европа стана остаряла евтина труженичка, изхвърлена от бардака на САЩ, които пък приличат на пиян до козирката жандарм.

Русия от своя страна си спомни, че има не само европейска част, а че по-голямата й част е зад Урал на Изток. и геопогледът на Русия се насочи на Изток – към Сибир и Китай.

Не е тайна, че лично аз харесвам ставащото в Китай още от времето, когато в официоза "Работническо дело" китайската и азиатската тематика /наред със СССР, социализма и интеграцията/ беше "към мен" като редактор, въпреки че по онова време Китай – на Мао, ни беше основен идеологически противник, а не... САЩ.

Днес обаче Китай е една от най-забележителните страни на света.

Няколко пункта:

  • китайското ръководство не се поколеба да ликвидира "перестройката" на своя територия, като разгроми "цветната революция" на Тянанмън. От днешна дата се вижда, че това беше правилно и Китай вече е първа икономическа сила на планетата;
  • или борбата на Китай с бандитите и корупцията – направо под стената или в затвора. Красота!
  • или пък неотдавнашният им закон, че няма повече да дишат смога, т.е. че 60 процента от леките им автомобили ще бъдат отписани. Става дума за десетки милиони;
  • разбира се, Китай се труди като никой друг народ на света и постигнаха невиждан досега "коефициент на полезно действие";
  • заради това онези, които си мислят, че COVID е поставил Китай на колене, се лъжат жестоко;
  • всъщност влиянието на Китай е чудовищно голямо. Нарочно използвам тези две думи. Китай все по-малко се интересува от САЩ, защото вече може да произведе абсолютно всичко, което поиска всеки клиент. Може да направи гвоздей, който ще се чупи от първия удар с чукчето, но може да направи и айфон, който никога няма да се счупи. Всичко зависи от желанието на поръчителя. Всъщност Китай е единствената държава на света, която произвежда пълната номенклатура на всички възможни производства и отрасли.

Освен това Китай води традиционна политика на неразширение на териториите си. Но няма да отстъпи и педя от своите граници. Такава е тяхната философия.

Сега най-важно е, че Китай вече има реален съюз с Русия. Това е най-голямата опасност за САЩ и англо-американския ционизъм. Край на играта.

Но САЩ опитват поредна "цветна революция", този път в Беларус. Замисълът е да се свали строят в Русия и лично Путин, или да се принуди Русия да въведе войски в Беларус и така да се повтори схемата за "международната изолация" на СССР след Чехословакия – 1968 г., и Афганистан – 1979 г.

И така, през август 2020 г. към бойните операции на четирите фронта: украинският – от 2014 г., либийският – от 2014 г., Сирийският – от 2015 г. и кавказкият /засега невидим/, беше прибавен и белоруският. Целта е Русия да затъва в гражданските конфликти в Либия, Сирия, Украйна и т. н.

Но сега руското ръководство, има алтернативен проект – Голяма Евразия с Китай, вместо Голяма Европа – с Германия.

Да не забравим, че Беларус е важна опорна точка в китайския "Един пояс, един път" към Германия, и че съвременна Беларус, със своите 20 процента производство на БНП от високи технологии, спокойно може да приеме американската Силициева долина и за своя територия.

Неслучайно Си Цзинпин, като първи, и Путин – като втори, поздравиха Лукашенко за победата му на 9 август за нов мандат. И, че за геополитиката на Русия все по-голяма тежест придобива обявената от Путин през 2017 г. именно в Пекин "Голяма Евразия".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 301, Sept. 2020
Нов Drang Nach Osten на НАТО
След решението на Пентагона да изтегли 11 900 военен персонал от Германия и да премества щаба на командването на америка...
    Внимавайте какво правите
Ситуацията стигна до абсурда – мафията има намерение да си съчини своя "конституция", с която ще замени Конституцията на...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com