Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Дълбока държава
Кулисите на "дълбоката държава". Това не е конспирация, а жестока реалност /4/
Продължение от предишния брой
Документация "Строго секретно"

Въведохме термина "дълбока държава" и "задкулисие" като едни от първите в света в началото на 90-те години с разкритията за наркотрафика през Мена /Арканзас/, сделката Иран-Контрас, тероризма на 11.09.2001 г. в Ню Йорк и Вашингтон, войните срещу Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, събитията около Ватикана през последните десетилетия и т.н.

Започваме актуалната поредица "дълбоката държава" в момента, когато тя атакува с фалшивата пандемия COVID-19 за установяване на световно задкулисно правителство. И въпреки провала си, продължава.

Както Сун Цзъ е казвал в "Изкуството на войната": "Този, който знае как да атакува, врагът не знае къде да се защити, а този, който знае как да се защити, не знае къде да го атакува. Най-хубавото изкуство."

Продължаваме с лабиринта на сенчестите връзки на "дълбоката държава".

Разбира се, сянката е толкова дълбока, че да се твърди, че това е "самата истина" е невъзможно.

Но именно в това е предизвикателството на започналото постепенно и неотклонно разкриване на кулисите на тази престъпна и законспирирана група и нейното влияние върху съдбата на човечеството. От векове. Темата е нова, което означава, че ще продължим да я попълваме в рамките на нашите възможности.

* * *

Синдикатът за престъпления Гамбино е много по-голям и по-богат от признатото от властите и ФБР. Гамбино е доминиращата мафия в САЩ.

Рой Кон от Гамбино е личен адвокат на Доналд Тръмп.

Семейство Каетани, или Гаетани, е папско семейство от римски и готически произход от Анисия чрез графовете Тускулуми, които също са предци на фамилията Колонна, основател на рода Луций Аниций Галус, който е водел война срещу Илирите по време на Третата македонска война през 168 г. пр.н.е.

В семейство Гаетани има двама папи – Бонифаций VІІІ (роден като Бенедето Каетани, ок. 1230 – 1303 г.) и папа Геласий ІІ (ок. 1060/1064 г. – 1119 г. пр.н.е.), роден като Джовани Каетани.

Семейство Мончениго е венецианско семейство от ломбардски далматински произход. Много от членовете му са били дожи на Венеция, държавници и войници на Венеция. Сега венецианското благородство служи на принца на Венеция Емануил Филиберт Савойски (1972 г.), чийто баща Виктор Емануил ІV Савой, е номинален печално известен принц на мафията от Неапол.

През 1591 г. Джордано Бруно е приел покана от младия венециански аристократ Джовани Мончениго. Джордано Бруно е учил Мончениго на гръцката класическа философия, астрономия и химия. Именно Джовани Мончениго е написал първия донос срещу Джордано Бруно. След това Джордано Бруно е бил арестуван от инквизицията и доведен в Рим. Инквизиционният трибунал е признал монаха за "непокаял се, упорит и непреклонен еретик". Бруно е бил лишен от свещеничеството и отлъчен. Той е предаден на съда на губернатора на Рим, като препоръчва да бъде подложен на "най-милостивото наказание и без проливане на кръв" – тоест изгорен на клада. След като чул присъдата, Бруно казал на съдиите: "Вероятно произнасяте присъдата с по-голям страх, отколкото аз я слушам."

***

Още продължение, за американската мафия...

Афдера Франчети Фонда е сестра на майката на принц Рофредо Гаетани, приятел на Тръмп (роден на 8 юли 1931 г.), италианска баронеса, произхождаща от старо еврейско семейство във Венеция, която се омъжи в клана Ротшилд, но в крайна сметка прие католицизма. Най-известна е с това, че е четвъртата съпруга на американския актьор Хенри Фонда. Афдера беше на около 25 години, когато се омъжи за актьора Хенри Фонда; най-голямото му дете Джейн Фонда беше на 18 години.

Джейн Фонда (родена 1937 г.) е американска актриса, политик и бивш модел. Тя получи различни награди, включително две "Оскар", две награди BAFTA, седем "Златен глобус", награда "Еми", награда на AFI, "Почетен златен лъв". Джейн Фонда се омъжи за третия си съпруг, магнатът на кабелната телевизия и основателя на CNN Тед Търнър.

Кланът Анели, чрез семейство Карачоло, е свързано с князете на папския престол от семейство Торлония. Те са основните банкери на Ватикана и собствениците на Банката за международни разчети – основната банка на всички централни банки по света.

Дон Филипо Карачоло – баща на Марела Анели Джани – жена на Анели, е брат на Адолфо Карачиоло, чиято дъщеря е майката на принца–помощник на папския престол и глава на клана Торлония, главният банкер на целия свят – Джовани Торлония Чивителла – Чези.

Семейство Алба влиза в брак с шотландския кралски дом на Стюартите и клана на Фиц Джеймс, който е част от продължението на Стюарт, с родство с клана Колонна-Алба. Това ги свързва с Уиндзорите чрез тяхното сродяване със Стюартите. Те са свързани с кралското семейство на Ватикана – Колонна, които имат част от собствеността на имотите на Ватикана.

Семейство Фиц-Джеймс-Алба са херцози в Испания под Бурбоните.

Домът Алварес де Толедо се сроди с римската банкова фамилия Торлония, която е сродена с испанските монарси Бурбоните. Клановете Фиц-Джеймс и Алварес частично притежават наркокартела Лос Зетас. Също си партнират с Мартинес в Испания. Пълното име на главата на семейството е Карлос Физ-Джеймс Стюарт и Мартинес от Ирух, 19-ти херцог Алба де Тормес.

Пуерториканската мафия е основана от семейство Мартинес.

Възпитаничката на Колумбийския университет в САЩ Дебора Ли Джеймс беше доскоро секретар на американските военновъздушни сили в администрацията на Тръмп, а също така и агент на Фиц-Джеймс и херцога на Алба. Семейство Фиц-Джеймс са лидери на базирания в Испания португалски военен орден на Светия Джеймс, чиито членове са командирът на мафията в САЩ Стивън Джеймс Дишън, Къртис Джеймс Джексън ІІІ, педофилите ЛеБрон Джеймс и Джеймс Хардън, Джеймс Миликовски и Джеймс Лакавол.

Членове на испанския дом на Фиц-Джеймс са Карлос Фиц-Джеймс Стюарт, 19-ти херцог на Алба, и Фернандо Фиц-Джеймс Стюарт, 15-ти херцог Уескар и т.н.

Сградата на ООН в Ню Йорк беше дадена от Дейвид Рокфелер – първоначално беше негов небостъргач. Дейвид Рокфелер също основа Съвета за междеународни отношения, където членува американският елит. Рокфелер помогна за създаването на Римския клуб заедно с Джани Анели, собственик на FIAT, и Пачели, който беше мениджър на Анели във Фиат.

Рокфелер е касиер и агент на семейството на черното благородство Киджи Албани Делла Ровере, което ръководеше Малтийския орден по време на Втората световна война.

Те са основните сили, които финансираха участниците във Втората световна война.

Така стигаме до най-важната банка в целия свят, шапката на всички централни банки – Банката за международни разчети.

В Банката за международни разчети участват агенти от различни страни и по-специално агенти от Италия, които ръководят това международно престъпно банково създание – Марио Драги, Фабий Панета и Игнацио Виско, като директори на Съвета на директорите на МВФ и всички те са свързани с Рим.

Агустин Карстенс е изпълнителен директор на банката и мексикански банкер. Банката за международни разчети е проектирана като кула и наистина функционира като кредитна кула, управлявана от римското банково семейство на Торлония.

Семейството Торлония е ковчежникът на Ватикана и е от френски произход. Торлония притежава Banca del Fucino в Рим. Думата Tor на френски означава "кула", а Lonia е подобна на думата $заем".

Името Torlonia означава Loan Tower, която е Банката за международни разчети.

Принц Джулио Торлония е президент на Banca del Fucino и главен надзорник на Банката за международни разчети. Семейство Торлония е свързано с бракове с кралското семейство на Люксембург, а принц Гийом Люксембург работеше в МВФ, бившият министър на финансите на Люксембург – Люк Фриден, беше председател на Съвета на управителите на МВФ и групата на Световната банка. МБР работи с МВФ.

Международният валутен фонд и групата на Световната банка са във Вашингтон и работят по еднакъв начин, давайки криминални подкупи за кредити на корумпирани бюрократи и политици, управляващи държави, както и кредити на корпорации за глобализиране и за организирана престъпност.

G-30 контролира дейността на МВФ и Световната банка.

Марио Драги е член на G-30. Корнелиус Бранди и неговият адвокат по данъците прикриват тези престъпления. Той е германски роднина на венецианската фамилия Брандолини във Венеция.

Домът на Савой е италианското кралско семейство и принцове на Венеция.

Те живеят в Швейцария. Тези банки имат споразумения с други по-големи швейцарски банки, включително Банката за международни разчети, която се намира в Швейцария и която действа като централна банка за десетки централни банки по света, изпомпвайки богатството и преразпределяйки това богатство като плащания на престъпници и на престъпни власти, замаскирани като отпускани кредити.

БМР - банка за международни разчети се занимава с изпомпване на богатството от държави чрез измамни данъчни договори, също така контролира и регулира международните финансови операции, които се използват за получаване на подкупи, прикрити като инвестиционни кредити.

Кралските европейски семейства и "черната аристокрация" крият трилиони активи в частни банкови сметки в Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн. Те дават кредити на Банката за международни разчети, която след това пуска заеми на централни банки в 60 държави. Чрез тази мошеническа система, използвайки лихви и данъци, те крадат данъците от държавите.

Банкирането в Швейцария е частно и позволява да се укрива богатството. И по-важното – да се получават криминални плащания, които те крият като кредити.

БМР работи като посредник за по-малки банки за международните плащания, както и на централни банки и има значително влияние над тези банки. Заради това се нарича основната банка за централните банки.

Папата служи на "черната аристокрация" на Ватикана в Италия и е наблюдаван от двама негови помощници принцовете на папския престол от семействата на "черната аристокрация" Колонна и Торлония – принц Джовани Торлония и принц Просперо Колонна ди Палиано, които служат на принц Фабрицио Масимо-Бранкачо от рода Массимо – висшето ватиканско родословие Pontifex Maximus, основни акционери на Ватикана, водачи на "черната аристокрация". Великият пантифик (лат. Pontifex Maximus – "Великият строител на мостовете") е върховен жрец ръководител на колегията на пантифици.

Fabrizio означава "строител". Massimo е на латински Maximus и се превежда като "най-голям". името и фамилията означават "Най-големият строител" (лат. Pontifex Maximus – "Големият строител на мостове").

След Тъмните векове семейството е записано отново през 1012 г. в лицето на Лео де Максимус. След това семейството е сред римските барони и играе значителна роля в историята на града през Средновековието, давайки многобройни кардинали, посланици, цивилни и военни водачи. Семейството беше покровител на изкуствата, а братята Пиетро и Франческо Массимо спечелиха слава, окуражавайки германските печатници Свейнхайм и Панарц, пристигнали в Рим през 1467 г., където в Palazzo Massimo са печатани първите книги в Италия.

Дворецът е считан за един от най-важните шедьоври на ранния Ренесанс и е основна резиденция на семейството, както и замъкът на Массимо в Арсоли. Много принцеси и принцове на Массимо, са сключили брак с най-важните кралски семейства на Европа.

Тъй като "черната аристокрация" са окултисти и сатанисти, те подчиняват имената си на своите окултни религиозни знания и текстове на Библията.

Принц Стефано Массимо-Рокасечи е главният тактик на "черната аристокрация".

Семейство Массимо са основата, собствениците на земите.

Политическата подкрепа е на семейството Колонна.

А главата, финансовата и военна шапка е на фамилията Палавичини.

Основа, колони и покрив. Това е основната конструкция на световната задкулисна сила и нейния масонски храм.

Рим и днес управлява света. Това е пирамидата на властта – и на лудостта, която цари в света. Масоните, банкерите, в симбиоза с ционизма. Войната срещу тях и между тях продължава.

Дейвид Роси, 51-годишен, директор по комуникациите на Monte dei Paschi di Siera падна от третия етаж на италианската централа на банката през март 2013 г. Според вдовицата на банкера два дни преди смъртта си Роси е изпратил загадъчен имейл до главата на банката Фабрицио Виола. Той пишел: "Бих искал да получа гаранции, че това няма да ме унищожи. Можехме да го направим точно сега, днес. Можеш ли да ми помогнеш?" Роси беше близък с бившия президент на банката Джоузеф Мусари, по чиято инициатива Monte Paschi купи банката Antonveneta през 2008 г.

Според много експерти тогава Monte Paschi е платила твърде много за тази придобивка, която е била финансирана от Deutsche Bank. В същата година, когато Роси почина, европейските и американските регулатори започнаха да разследват скандала с либора, когато банкерите от Лондон се съгласиха да фалшифицират лондонската междубанкова ставка – еднодневната лихва, която определя процентите по ипотечните, автомобилните и потребителските заеми, начислявани от банките по целия свят. Тя също така определя процента, с който такива банки като Monte Paschi плащат за заеми, като този, използван за закупуване на Банка Antonveneta. Този скандал струваше на световните банки, главно на Deutsche Bank, около 20 милиарда долара глоби.

Служителка на банката Bred-Banque Populaire скочи от 14-тия етаж на централата на банката в Париж. Тази 52-годишна жена беше назначена в Вал де Марн от ноември. Това се случи малко преди 10:00 часа на 200 метра от Министерството на финансите.

28 януари 2014 г. – Габриел Маги, 39-годишен, служител на JP Morgan, почина, като скочи от покрива на европейската централа на JP Morgan; Габриел Маги, 39 г., старши мениджър в европейската централа на JP Morgan, скочи на 27 януари от 150 метра от покрива на централна банка в централен Лондон. Падна върху междинен 9-етажен покрив.

Майк Дуекер, главен икономист в Russell Investments, падна от 16-метров насип.

Голям е списъкът на починалите банкери от 2014 г. до 21 януари 2020 г.

28 май 2015 г. – Томас Дж. Хюз, 29-годишен успешен инвестиционен банкер отне живота си. Хюз скочи от четиринадесетия етаж на Ocean Ocean на West Avenue NYC, обезглавявайки се на парапета, преди да падне в насрещното движение.

Следва списък на банкерите, съставен и публикуван от BeforeltsNews.com, извършили самоубийство през 2014 г.

Обърнете внимание, че тези самоубийства на банкери обхващат целия спектър на банковите задължения, но повечето от тях са в определен възрастов диапазон и на големи количества инвестиран капитал.

1) Дейвид Бърд, 55-годишен, дългогодишен репортер на Wall Street Journal, работещ в нюзрума на Dow Jones.

2) Тим Дикенсън, директор по връзки с обществеността, Swiss re AG в САЩ.

3) Уилям Броксмит, 58-годишен, бивш старши мениджър на Deutsche Bank.

4) Райън Хенри Крейн, на 37 години, JP Morgan Li Junjie, 33, Хонгконг JP Morgan.

5) Габриел Меджи, 39-годишен служител на JP Morgan.

6) Майк Дуекер, 50-годишен, работил за Russell Investments.

7) Ричард Тали, 57-годишен, основател и изпълнителен директор на American Title (собственост на недвижими имоти).

8) Джеймс Стюарт - младши, 70-годишен, бивш изпълнителен директор на Националната търговска банка, беше намерен мъртъв в Скотсдейл, Аризона.

9) Джейсън алън Сале, 34-годишен IT специалист в JP Morgan от 2008 г.

10) Осен Радтке, 28 г., изпълнителен директор на First Meta, платформата в Сингапур за търговия с виртуални валути.

11) Еди Рейли, 47 г., инвестиционен банкер, Vertical Group, Ню Йорк.

12) Кенет Баландо, 28 г., инвестиционен банкер, Levy Capital, Ню Йорк.

13) Джоузеф А. Джампапа, 55 г., адвокат по корпоративен фалит, JP Morgan Chase.

14) Ян Петер Шмитман, 57 г., ANB / AMRO, Ларен, Холандия.

15) Юрген Фрик, 48-годиен, изпълнителен директор на Bank Frick & Co AG, Лихтенщайн.

16) Беноа Филипенс, 37 г., директор на BNP Parisbas Fortis Bank, Ans, Белгия.

17) Лидия ...., на 52 години, банкер в Бред-Банк-Популер, Париж.

18) Ендрю Ярзик, 27 г., банкер, PNC Bank, New York.

19) Карлос Шекс, 61-годишен, Hoofd Belastingdienst en lid 21) CREDAF, Белгия.

20) Ян Windelhuisen, 75-годишен, Commissaris en Fiscalist (voormalig Deloitte), Холандия.

21) Ричард Рокфелер, 66 г., елитен банкер на Джон Д. Рокфелер, Америка.

22) Махафарид Амир Хосрави (Амир Мансур Ария), 45-годишен, Zakenman, Иран.

23) Люис Кац, 76 г., Zakenman, адвокат, Wild, Америка.

24) Джулиан Нот, директор на центъра за глобален мениджмънт JP Morgan, 45 г., Америка.

25) Ричард Гравино, IT специалист, JP Morgan, 49, Америка.

26) Томас Джеймс Шенкман, управляващ директор, JP Morgan, 42 г., Америка.

27) Никълъс Валц, 39 г., управляващ директор на Goldman Sachs, Ню Йорк, Америка.

28) Тереза Брауер, 50 г., изпълнителен директор на ING, Холандия.

29) Тод Робърт Едуард, 51 г., вицепрезидент на M&T Bank, Америка.

30) Тиери Лейн, 48 г., инвестиционен банкер, Anatevka SA, Израел.

31) Калогеро Гамбино, 41 г., управляващ директор на Deutsche Bank, Америка.

32) Шон Д. Милър, 42 г., управляващ директор на Citigroup, Ню Йорк, Америка.

33) Мелиса Милиан, 54 г., старши вицепрезидент на Mass Mutual, Америка.

34) Тоу Линен, 64 г., ABN / AMRO, Айндховен, Холандия.

35) Герт Тек, 52 г., частен банкер, ING, Haaltert, Белгия.

Това беше през 2014 г.

През 2015 г. имаше още самоубийства на банкери.

Ако смятате, че нещо не е наред в тази ситуация, тогава ще имате много въпроси. Какво става? Тези хора наистина ли се самоубиват? Защо бяха убити? Защо някой ще се убива с пирон, ако е приказно богат? Защо някои от тези хора не се пенсионират, тъй като са стари и заможни банкери?

Единственото, което знаем със сигурност е, че никой от тези самоубили се няма да каже защо са умрели, за да напуснат банковата индустрия.

***

Да продължим с банкерската тема:

- Банката за международни разчети в Базел (Швейцария) сключи споразумение с правителството на САЩ и с повечето централни банки по света, включително Федералния резерв на САЩ и Централната банка на Руската федерация, и с измамни данъчни договори изпомпва материалните активи на страните.

След това парите се изпират по частни сметки в швейцарски банки.

Белгийският принц Лоренц е женен в белгийското кралско семейство и е работил като банкер в Рим, Париж и Лондон. Принц Лоренц е управляващ партньор на Gutzwiller bank, намираща се в Базел, Швейцария, до Банката за международни разчети. Той управлява частните сметки на кралски семейства в Европа, които крадат парите от централните банки на 60 държави чрез Банката за международни разчети.

- Семейство Gutzwillers също управлява около 35 други швейцарски банки, а Юрг Гутсвилер е изпълнителен директор на Entris Holding.

- Сред основните криминални швейцарски банкери са барон Фредерик Хоттингер и барон Родолф Хоттингер като основни собственици на Hottinger & Cie Groupe Financiere и Financiere Rodolphe Hottnger. Питър Хоттингер е изпълнителен директор на глобалната компания за управление на активи Pilotage.

Ерцхерцог Сигизмунд от Хабсбург – Лотарингия – тайно контролира швейцарските сметки на някои кралски лица и Landolt & Cie Banquiers.

Херцог Рудолф фон Хабсбург – Лотарингия, управлява Triple A Gestion в Швейцария заедно с брат си.

Принц Ерик Стърджа от румънското семейство Стърджа притежава швейцарската банка Ерик Стърджа.

Барон Бенджамин де Ротшилд притежава групата Едмонд де Ротшилд.

Ерик Сарасин има швейцарско благородство и се занимава с управление на имоти, банкови и данъчни съвети.

Граф Филип де Феличе Грин Ратли – са швейцарски благородници с италиански титли и са международни юристи.

***

И така стигаме до другата актуална тема – голямата фармация, вирусите, в т.ч. COVID-19, ваксините, печалбите, измамите и т.н.

Френското семейство олигарси Мерье /Merieux/ е свързано с фармацевтичния бизнес и е агент на "черната аристокрация" Медичи, която притежава Institut Merieux във Франция, което разработва нови вируси, ваксините за тях и изучава болестите.

Това, което всъщност правят, е че разработват болести, за да ги добавят към ваксините, които са предназначени за предотвратяване на болестите, които те създават. Това е жестоката истина.

Много ваксини допускат и използването на живи вируси.

Само петима души имат ключовете на сейфа, съдържащ всички най-опасни вируси на човечеството, намиращ се в лабораторията P4 Jean Merieux (ниво на био сигурност 4 (BSL-4)), Франция, град Лион.

За сравнение - СПИН има ниво на био безопасност 3 (BSL-3).

Принц Отавиано Медичи е сегашният глава на това родословно дърво. Той е президент н Associazione Internationale Medicae (Международната асоциация Медичи) и е един от основателите на Save Florence, инициатива за опазване на културното наследство на град Флоренция.

Семейство Медичи с принц Джулиано де Медичи и принц Лоренцо Медици са лидери на модерния култ към Хермес. Членове на този култ контролират цялата фармакологична световна индустрия, включително разпространението на вируси (коронавирусните пандемии) и производството на мръсни и чисти ваксини. Много от членовете на култа към Хермес също са и членове на ордена на Почетния легион на Франция.

Основните херметични родословия включват клановете Медичи, Корсини, Драйфус, Хермес-Дюма, Сассуон, Притцкер и Пиколомини.

Семействата Корсини и Медичи служат на семейство Массимо.

Семейство Корсини се намира над семейство Медичи, което е над клана Бонапарт. Всички тези семейства произхождат от италианска флоренция.

Тоскана, Флоренция, Корсика и Франция са имали дълбоки връзки от векове. Домът Корсини е висок стандарт и директно обслужва семейство Массимо. Семейство Медичи чрез семейство Бурбон управлява Бонапарт.

Корсини тайно се управляват от Медичи, и влизат в съюз с кралския ватикански род Массимо в Рим. Ето как всъщност се управлява Франция.

Еманюел Макрон е просто един клоун пред наивната публика. Той е агент на Ротшилд, на Медичи и Бонапарт.

Еманюел Жан-Мишел Фредерик Макрон е Велик магистър на ордена на Почетния легион на Франция.

Семейство Мерье /Merieux/ е свързано с фирмите Sanofi Pasteur, Merial, Biomnis във Фонда Merieux с орагнизацията за биологично обучение Bioforce и лабораторията P4 Jean Merieux (Безопасност ниво 4), които те откриха в института по вирусология в китайския град Ухан, където започна огнището на глобалната коронавирусна епидемия.

Ето откъде идват – от Merieux, коронавирусът, СПИН, куп различни грипове от птичи до свински и вирусите Zikka и Ebola.

Продължение – в следващия брой.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 302, October 2020
Атаките срещу Русия и Китай продължават
И това лято аномалиите на климата измъчиха планетата.Земята няма да прости на хората използването на климатичните оръжия...
    Защо именно "10 000 крачки на ден"
Днес, само мързеливият не е чувал за ползата от 10 000 крачки на ден, но малко хора се замислят откъде идва това твърден...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2021, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com