Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
С други думи – още не е вечер
10.2020

Предчувствието ни за Трета световна война отдавна е убеждение. Обяснихме кой иска войната и какви са причините за това. Следим и новата ескалация през последните дни в Близкия Изток, югоизточна Азия и преди всичко в Европа, където САЩ се готвят за удар по Русия на чужда територия и с чужди ръце, докато самите горят във Втора гражданска война.

Очакваме и нови провокации от рода на "фалшив флаг" например срещу Иран, което ще подпали ядрения фитил, както и "втора вълна" на COVID, за да блокират с "форс мажор" икономиката на света.

Понятието "форс мажор" в международния контракт може да се раздели на няколко групи:

 • стихийни бедствия, наводнения, земетресения, цунами, снеговалежи;
 • действия на правителствата за въвеждане на законодателни забрани, ограничения, ембарга и т.н.;
 • въоръжени конфликти, войни, терористични операции, стачки и т. н.;
 • епидемии, икономически войни, депресии и т.н.

Както се вижда, бяха задвижени всички четири пункта. Сега сме в последния – икономическата катастрофа и пандемията, които се движат успоредно и равноускорително към "войната, която ще отпише всичко" и "ще простим на всички, на които сме длъжници".

Ситуацията е много лоша.

Преди всичко става дума за финансовите транснационални корпорации – "дълбоката държава". Те разбраха, че банкрутът им е неизбежен още в края на 90-те години, когато стана ясно, че Русия – техният главен конкурент, започна да се възстановява, а Китай стана първа икономическа сила на планетата.

Тогава САЩ се опитаха да разрушат Ирак, Иран, Турция, Либия, Сирия, Ливан.

Но след кризата от 2008 г. стана ясно, че крахът на Запада неможе да се избегне. Беше забавен само благодарение на това, че САЩ могат да си печатат долари и да прехвърлят дълга и инфлацията на другите държави.

Но и това не помогна и САЩ и разбраха, че са в цайтнот.

Именно тогава "дълбоката държава" взе безумното решение за началото на Третата световна война.

План А за началото на войната беше следният – взривиха АЕЦ Фукушима през 2011 г., за да унищожат доверието към атомните централи и едновременно взривиха и Близкия Изток, който произвежда нефта. Така искаха да започнат войната някъде през 2012 – 2013 г. Не успяха. Русия и Китай казаха "не".

Тогава САЩ включиха план Б, т.е., че ще изострят всички стари и нови конфликти до максимум, да започнат хаос навсякъде, даже на Запад, и в САЩ с гражданска война.

Сега сме 2020 г., предстоят избори и "дълбоката държава" играе едновременно с Тръмп и Байдън. На нея е необходим хаос. Няма значение кой ще спечели – важно е ситуацията да се нагорещява. Хвърлиха САЩ в жертвения огън на самоунищожението. За тях "родината" е там, където са парите и властта.

С една дума, ще участваме в безумния спектакъл на социопати. Това не е театър на абсурда. Това е общество на абсурда.

2021 г. ще бъде още по-лоша, но въпросът е въобще дали ще стигнем до 2021 г.

САЩ са в хаос и гражданска война. Те са в цивилизационна и екзистеционална криза, заедно с тях Англия и Израел.

И финансовото глобализиране не помогна на САЩ. Или, както се казва – никой не може да спре онова, което има да става. Тръмп или Байдън? Какво значение имат тези пионки? Никакво. Америка днес няма лидерство, никой не носи отговорност за нищо. америка не контролира елитите си. Ще е чудо на чудесата, ако всичко това не изгърми. Вътре в САЩ няма никакво социално лепило, никаква доминираща култура, няма обща история, общ език, етнос, религия.

Конфликтите превърнаха тази държава в руини. Всичко гърми, начело с долара, който от "национална база" се превърна в Undertaker – т.е. в гробокопач.

Глобалният дълг достигна 264 трилиона долара. Това е абсолютен рекорд – три пъти повече от глобалния брутен продукт на планетата. Дългът на САЩ е 240 трилиона. Заради това там сега върви тотална разпродажба на инвеститорите, панически се освобождават от акции и облигации.

Това също означава, че в момента върви и колосално преразпределение на богатството в света. На сцената са Vanguard и Black Rock. Благодарение на тях САЩ отново искат да се измъкнат от благото, теглейки се за косата, както Мюнхаузен, и зад завесата на коронавируса.

В отчаян опит "дълбоката държава" удари и основните банки JP Morgan, HSBC, Deutcshe Bank и Bank of New York защото "перяли трилиони". но това са системните банки на капитализма чиято задача по принцип е да перат и мамят. И какво ще остане без тях от капитализма, който се гради върху банките? Ще остане Федералната резервна система на САЩ, която пък е шапката на всички тези перачи на долара на САЩ.

Значи, налице е безпрецедентна концентрация на активи и долари на супернаднационално ниво и нов етап в битката на САЩ срещу Китай и Русия.

В сравнение с 2008 г. този процес е още по-агресивен и безогледен.

Налице е нова "политика на кризите", в която "невидимата ръка на пазара" бръкна в джобовете и на Япония и Европа и докара и тях до пропастта. Но срещна съпротивата на национално ориентираните елити на Русия, Кита, Иран, Венецуела, Турция и др.

Това е голямата картина на войната за преразпределение на богатството на света. Другото са дребни детайли върху картината.

Пандемията COVID беше подготвена по всички закони на военното хибридно изкуство.

СМИ /средствата за масова информация/ станаха СМРАД /средства за масова реклама, агитация и дезинформация/.

Какво идва – светлина в тунела или насрещен влак?

Онова, което ни очаква не е добро:

 • срив на инфраструктурата, електричеството, телекомуникациите;
 • срив на закона, анархия и хаос;
 • финансов колапс, взрив на метежи, въстания, убийства;
 • фалити на банки и финансови институции;
 • ръст на наркоманията и трафика на деца;
 • блокиране на информацията, цензура;
 • граждански войни.

Но тъй като става дума за война, ще припомня един от нейните закони: "изкуството на добрата война е да се разбият замислите на противника, на следващо място – да се разбият неговите съюзи, на следващо място – да се разбият неговите войски. И "онзи, който познава врага и познава себе си, няма да се окаже в опасност и ще побеждава в сто сражения. Онзи, който не познава врага, но познава себе си, ще побеждава или ще губи, но онзи, който не познава нито врага, нито себе си – неизбежно ще бъде разбит във всяко сражение".

Това означава, че навлязохме в ера на колосално зло и унищожение. Но човечеството не иска затвора, който са ни планирали от Новия световен ред. Ще припомня обаче, че същият Нов световен ред, тоест хиперинфлация, фашизъм и война вече беше разбит в Германия при Хитлер. Сега трябва да бъде разбит втори път.

С други думи – още не е вечер.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 302, October 2020
COVID-19 не е бил изолиран
От 10 месеца светът замръзна в ужаса на COVID-19. коронавирусът, който убива хиляди хора навсякъде и всички трябва да но...
    И при Big Mac сме последни
Отдавна обръщаме внимание, че по-точният показател за Брутния национален продукт /БНП/ на човек е Паритетът на покупател...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com