Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

До Бил Гейтс и Антъни Фаучи се появи нов COVID-герой: Питър Дашак

Да сте чували за някой си Питър Дашак?

Не сте? Е, сега ще чуете.

В САЩ продължават да търсят "организаторите" на изтичането на коронавируса в китайската лаборатория в Ухан. Но се оказа, че виновникът е много по-близо – на тяхната собствена територия.

Казва се Питър Дашак – британски учен със засекретена биография и с интересни международни връзки.

И така, запознайте се с Питър Дашак. "Изтъкнат зоолог." Шеф на загадъчната благотворителна организация EcoHealth Alliance, която, заедно с други известни учени, включва съпругите на богати американци и високопоставени шпиони, включително бившия шеф на легендарната биолаборатория Fort Detrick – същата, която създаде изкуственото биооръжие HIV – СПИН.

Току-що бяха получени доказателства, че повече от десет години Питър Дашак е правил изследвания върху коронавирусите в лаборатории и в дивата природа.

Нещо повече, неговото "изследване" е финансирано от американската корпорация Google.

Интересното е, че Google крие тези проекти по всякакъв начин, въпреки че спонсорирането на научни изследвания е нещо добро.

Питър Дашак активно е експериментирал с коронавируса, опитвайки се да го модифицира така, че да може да се предава от животни на хора.

"Коронавирусът е много готин! – каза той през 2019 г. – Много е лесно да го манипулираш в лабораторията. Ние с Ралф Барик (Университет на Северна Каролина) работихме над това... Вмъквате парче друг вирус в него и го доработвате в лабораторията."

Въпреки това, веднага след избухването на пандемията, Дашак стана основният говорител на Google по темата за коронавируса и започна яростно да отрича самата възможност за изкуствен произход на инфекцията. Той дори организира писмо от учени до научното списание Lancet, в което всяко предположение за изкуствената природа на коронавируса бе обявено за ерес.

В същото време ръководството на Google изхвърляше от търсачката и забраняваше всички спикери, включително известни учени, които се опитваха да изразят алтернативна гледна точка.

Лабораторният произход на коронавируса стана табу за цяла година.

Днес ситуацията се е променила, но Дашак продължава да пробутва версията за естествения произход на вируса.

Възниква въпросът – защо изобщо гигантът Google се нуждае от проекти в областта на вирусологията?

Да чуем "главния лекар" на корпорацията – ръководителят на Google Health Дейвид Файнберг.

"Google всъщност е здравна компания. – каза той пред репортери – Тя иска да помогне на милиардите хора, до които има достъп."

Но милиардите не знаеха за тях. До този момент всички планове на Google Health за защита на "здравето на човечеството" остават в тайна зад седем печата. Понякога избухват скандали като случилото се през 2019 г. Тогава, малко преди пандемията, се оказа, че през 2018-2019 г. корпорацията е стартирала абсолютно секретен проект Nightingale за събиране на медицински данни от всички пациенти на клиниките на американската мрежа Ascension – "Възнесение". Тя има повече от 2600 клиники, работещи в 21 държави. Съответно корпорацията разполага с най-интимната лична информация на милиони американци.

Защо е на Google и какво ще прави с тези данни?

Скандалът с Дашак е не по-малко загадъчен. Днес американците се концентрират върху факта, че ученият е работил в лабораторията на Ухан повече от веднъж. Той обаче всъщност е работил по целия свят. Провеждал е експерименти за предаване на коронавирус от прилепи на хора, например в Бангладеш, и други експерименти в Танзания, Малайзия, Южна Африка и САЩ. Не, никой не казва, че британският учен е проектирал вируса и след това е организирал изкуственото му изтичане. Това е подходящо само за филм за Джеймс Бонд.

Невъзможно е обаче да не забележим колко изгодна беше пандемията за Google.

Докато човечеството губеше здравето си и собствениците на Google с неистови темпове трупаха печалби. Само за една година нетната печалба на Alphabet (собственик на Google) нарасна със 17%, а капитализацията – с 33%.

Това, което прави здравните програми на Google особено зловещи, е фактът, че корпорацията има близки отношения с Министерството на отбраната на САЩ. Главният изпълнителен директор на компанията, Исак Тейлър, заседава в звеното за експериментални иновации на Пентагона (DIUx).

Изпълнителният директор на Alphabet Ерик Шмид оглавява Съвета за иновации в отбраната в Пентагона.

Не е изненадващо, че експериментите на Дашак с коронавируса също бяха спонсорирани от Пентагона и от правителствените агенции на САЩ. Повече от 64 милиона долара бяха предоставени на британския учен от USAID, организацията, известна със своите саботажи и провокации по целия свят. Още 6.5 милиона долара бяха преведени на Дашак от Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната на Министерството на отбраната на САЩ (DTRA).

Преди това специалистите на DTRA работеха за предотвратяване на създаването на "мръсна бомба", търсили са източници на радиоактивно замърсяване. Сега повечето от тях са се преквалифицирали да търсят "биологични заплахи".

Служителите на агенцията ги търсят изключително по границите на Русия – в Казахстан, Азербайджан, Грузия, Армения и, естествено, в Украйна. Тоест точно там, където се намират класифицираните американски биологични лаборатории.

Още през 2007 г. DTRA състави план за действие в случай на епидемия на грип като испанския грип.

През 2009 г. беше разгледан сценарий, при който "гениален злодей" е извършил биосаботаж, заразявайки десетки хиляди хора с вируса Марбург.

Изглежда, че борбата срещу биотероризма е нещо необходимо. Но парадоксът е, че самите САЩ са световният лидер в изтичането на опасни вещества.

От повече от 1500 американски биолаборатории (това са само тези, на които е разрешено да работят с най-опасните вируси и бактерии) тече като от кофа.

"Всяка седмица в нашите лаборатории има два инцидента и всичко нараства", каза епидемиологът Марк Липсич от Харвард.

Само през 2014 г. на правителствено ниво опасните инциденти, свързани с отделянето на патогените на едра шарка, антракс и птичи грип, бяха обсъждани няколко пъти.

Но, което е още по-лошо, американските учени също извършваха умишлени саботажи. През 2001 г., само седмица след 11 септември, Брус Ивинс от биолабораторията Fort Detrick започна да изпраща спори на антракс. От 2007 г. ФБР го наблюдаваше, Вероятно по време на разпити Ивинс можеше да разкаже много интересни неща, но през 2008 г. взе и се самоуби...

И с такъв невероятен тим днес американците се опитват да обвинят китайските учени за изтичането на коронавируса. От болната глава – на здравата.

"Дробовете ми бяха унищожени от био-оръжие, чието създаване беше спонсорирано от правителството на САЩ. Е, кой ще отговаря за това невероятно престъпление" – пита читател на британския Daily Mail от Сан Антонио.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 310, August 2021
Великата измама Операция COVID-Пандемия и Great reset
Коронавирусът на SARS-CoV-2 не е изолиран досега в нито една лаборатория по света.PCR-тестовете за откриването му са раз...
    Ваксините на Pfizer, AstraZeneca, Moderna няма да ги има
Такива познати и мрачни думи като Pfizer, AstraZeneca и Moderna остават в миналото. Известните компании измислят "прекра...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com