Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геофизика
Взривиха Ла Палма, наред е Нов Мадрид
След Страшното лято започва адската есен
Анализ на "Строго секретно"

На 11 септември 2021 г. започна нов етап на геофизическата война на планетата.

Активирани бяха две основни точки на геофизическия HAARP – Армагедон: на остров Ла Палма в Атлантическия океан, и в разлома Нов Мадрид – в САЩ.

Шокираща информация започна да постъпва от няколко източника на 11 септември – че започна рояк от земетресения около вулканичния остров Ла Палма в Канарските острови на Испания. Това можеше да се дължи на покачването на лава във вулкана La Cumbra Vieja от дълбочина 10 км до по-малко от 1 км. А това означаваше, че Апокалипсисът с мегацунами в Атлантика, която ще удари западното крайбрежие на Европа, и Северна Африка и Източното крайбрежие на САЩ може да е на часове.

На 15 септември правителството на Канарските острови съобщи, че случващото се с вулкана "би могло да ни тревожи, но засега не ни тревожи", тъй като "Cumbre Vieja не е във фазата на предварително изригване".

Но паниката беше вече тръгнала. На 19 септември започна изригване. Фактът, че тези земетресения се случват на малка дълбочина, е доказателство, че подземната магма си пробива път през скалата към повърхността. Това означава, че има или пръстово филтриране на магмата, или ще има огромна експлозия. И ако това се случи ще последва цунами – Армагедон, защото Ла Палма е вулканичен остров и неговата горна част ще се свлече в океана и ще предизвика цунами, която ще удари западния бряг на Европа и Източното крайбрежие на САЩ.

Това би могло да бъде и HAARP, както преди години при огромното земетресение в Хаити.

Това би могло да бъде и една секретна информация от ФБР на САЩ, че "една държава в Близкия Изток, съюзник на САЩ /т.е. Израел/ е започнала "някаква операция" с някакъв вулкан, т.е. с Cumbre Vieja на острова Ла Палма.

Следим ситуацията с Ла Палма от доста време. Ще припомним за какво става дума.

Остров Ла Палма е част от Канарските острови край северозападното крайбрежие на Африка. Островът е образуван от изригвания от вулкана Cumbre Vieja.

Ла Палма е "красивият остров" – плажове с бял пясък, подчертани от черна вулканична почва. Безкрайно нощно небе, изпълнено със звезди. Но красотата е измамна. Сгушен от западната страна на Ла Палма е вулканът Cumbre Vieja, като съд с вода, който чака да заври. Последното му голямо изригване беше преди повече от 50 години и всеки знае, че е въпрос на време, преди отново да се отприщи звярът в него.

В продължение на десетилетия цялата югозападна част от острова е ерозирана и нестабилна от вулканични изригвания и учените се опасяват, че може да се откъсне и да се плъзне в Атлантическия океан.

Ако това се случи, в океана ще се стоварят 500 кубични километра мръсотия и скали, които ще предизвикат вълна цунами в целия Атлантически океан.

Започва с трусове – точно това, което виждахме от 11 септември. Пепелта и лавата се изливат от "устата" на вулкана като гигантска въздишка.

Никой не може да предвиди какво ще се случи след това.

Западната страна на вулкана се напуква и разцепва, парата се натрупва вътре. Натискът е голям, целият западен фланг се откъсва. Атлантическият океан поглъща пръстта и скалите.

Вълните растат, растат и растат. Появява се мега цунами, висока 1000 м, тръгва към бреговете на Западна Европа и към Съединените щати.

Ла Палма е на осем часа от източния бряг на САЩ със самолет. Това е единствената все пак добра новина – жителите ще имат време за евакуация.

Вълната намалява, докато преминава през Атлантическия океан – от зашеметяващите 1000 м до 50 метра. Докато тази вълна пътува от Африка на Запад, тя се движи с около 800 км в час, след които с 50-метрова цунами ще удари източното крайбрежие.

Всички големи градове ще бъдат унищожени, Бостън, Ню Йорк, Балтимор, Вашингтон, окръг Колумбия, Норфолк, Вирджиния, Чарлстън, Южна Каролина, Джаксънвил, Флорида, Маями… всички ще бъдат залети от гигантска водна стена. Повечето сгради на десет мили от брега ще бъдат физически съборени от вълната. Почти нищо няма да оцелее.

По-голямата част от Флорида е само на около 1,2 метра над морското равнище. 30-метровата цунами от Лас Палма ще залее целия щат.

Надморската височина на Капитолийския хълм на Вашингтон е около 18 метра. Изчисленията показват, че зоната, засегната от такава цунами, съдържа 29% от населението на САЩ.

Long Island ще потъне под водата около 60 млн. ще бъдат мъртви.

Няколко десетки ядрени реактора ще бъдат нова Фукушима или по-лошо. Река Хъдсън ще наводни чак до Олбани.

Крайбрежните сгради нямат шанс, водата се втурва във вътрешността на 60-70 км по цялото Източно крайбрежие. Домовете са разрушени, безброй хотели се рушат. Химическите заводи изливат токсичните си отпадъци в морето.

През 1949 г. вулканът Cumbre Vieja изригна и предизвика земетресение, което създаде километрични пукнатини от източната му страна. Силата на пукнатината след това накаара западната страна на вулкана да се плъзне на 2 м в Атлантическия океан. Оттогава тя остава в тази позиция и нейните приблизително 1,5 трилиона метрични тона чакат да се сринат във водата.

Силният земетръсен рояк, който започна под вулкана La Cumbre Vieja премина в изригване. Повечето земетресения са на плитки дълбочини около 8-12 км, което предполага, че нова магма прониква в резервоар под вулкана. Тези земетресения сега са съсредоточени под земна плоча с размерите на Манхатън, Ню Йорк, която е хлабава и ще падне в океана. Това може да е и тектонично движене, а не само движение на магма. Възможно е това, което се случва на La Palma да дестабилизира самите тектонични плочи.

Докладваме фактите такива, каквито са известни в момента, когато пишем тези редове на 23-26 септември. Посочваме какво е възможно да се случи.

Друг, много по-опасен армагедонов сюжет се разиграва в САЩ – в района на разлома Нов Мадрид.

Късно вечерта на 11 септември 2021 г. – отново на 11 септември, в Детройт се случи издигане на земята в резултат на някаква подземна експлозия. Очевидци съобщават, че той е изглеждал като земетресение. Експлозията е била придружена от силна миризма на сяра и природен газ. Но в тази област няма газопроводи. Причината е очевидна – разломът в Нов Мадрид, който минава в района на Детройт. Отделянето на мантийни газове от разлома в такова количество загатва за активирането му. И ако разривът наистина е активиран, тогава, както сме писали неведнъж, Северна Америка ще се разцепи.

Според сеизмолозите, следващият голям трус в Нов Мадрид ще разкъса САЩ на две, като езерото Мичиган ще източи две трети от своите води, а реката Мисисипи ще се разшири до 40-50 км.

Дали Нов Мадрид се събужда? Този разлом е толкова мощен и опасен, че може да промени географията и релефа на САЩ за няколко часа.

Зоната на Нов Мадрид е част от комплекса от разломи, които се простират надолу до долината на Мисисипи и Мексиканския залив.

Расте и броят на земетресенията, особено в района на Арканзас. Не трябва да се забравя, че само в района на Нов Мадрид действат 15 ядрени реактора. След Фукушима не е трудно да си представим какво може да се случи в района на Нов Мадрид.

Разломът Нов Мадрид остава реален рисков фактор не само в национален мащаб на САЩ, но и в глобален. След изследване на 61 точки в южните и източни райони на САЩ със сила над 5 бала по Рихтер, експертите стигнаха до извода за съществуването на съвсем млада тектонична зона, стигаща със своите корени в Мексиканския залив. Събраните данни потвърждават непрестанното движение на тектоничните плочи в басейна на Мексиканския залив. Утаечните слоеве и мощните солни отлагания маскират ставащите движения, но на периферията и вътре в басейна проявите на движението на плочите са предостатъчни. Това са земетресения, вулканични явления, рифтови зони и явната връзка на рифтовите структури с Новомадридската сеизмична зона.

Тази зона се простира на североизток. Паралелно с младата и енергична източна зона сравнително неотдавна се активира и Новомадридската зона. Ако това е истина, източната половина на САЩ я очаква сериозно тектонично сътресение.

Симптомите, че наближава естествено, или, че се подготвя изкуствено, земетресение в разлома Нов Мадрид в САЩ, се множат.

На антипода е Япония с Фуджи и Фукушима.

Ще припомним, че на 13 февруари 2021 г. имаше нов опит за разцепване на Земята. На тази дата в 23:08 часа местно време, край бреговете на префектура Фукушима отново се случи земетресение с магнитут 7.1 по Рихтер. На същото място на 12 март 2011 г., АЕЦ Фукушима беше унищожена от цунами, предизвикана от ядрен взрив на дъното на океана, предизвикал земетресение със сила 9 по Рихтер, което унищожи Фукушима, наводни четири от шестте реактора, от които три се стопиха, а два взривиха.

Катастрофата продължава и до днес – радиацията унищожава Тихия океан и цялата планета.

На 13 февруари 2021 г. земетресението беше повторено на почти същото място – и отново срещу Фукушима.

Или някой иска да разцепи Земята, тъй като областта на разлома Фукушима е слабото място в този район на литосферата и силно напрежение, например в района на Индонезия може да се "покаже" точно до Япония, или другаде по "огнения пръстен" на Тихия океан. Или по разлома на някоя голяма литосферна плоча – Евразиатската или Северно-Американската и наистина да разцепи Земята…

И този път, на 13 февруари 2021 г., не беше толкова сложно да се установи, че новото земетресение с магнитуд 7.1 край бреговете на Фукушима беше отново направено с ядрено оръжие на дъното на океана.

Войната на "дълбоката държава" срещу Япония продължава.

Да припомним какво се случи на 11 март 2011 г.

На 11 март 2011 г. стана най-голямата техногенна катастрофа в писаната история на човечеството – взривяването на АЕЦ Фукушима в Япония и последвалият радиационен Армагедон. Продължаващата да изтича радиация застрашава и ще застрашава живота на цялата планета.

Земетресението беше над 9 бала по Рихтер, най-голямото в досегашната история на Япония.

Последва колосална цунами, най-голямата в регистрираната история на света. Последва и най-голямата в световната история техногенна катастрофа. Последиците ще се чувстват най-малко 100 години, а вероятно и хиляди години.

Едновременно се активира така нареченият сеизмичен Огнен пръстен на Тихоокеанската тектонична плоча, което започна със земетресението в Нова Зеландия, пренесе трусовете и в САЩ – в разлома Нов Мадрид, напомпа супервулкана в Йелоустоун и удари Япония.

С площ от 103 милиона квадратни километра Тихоокеанската плоча е най-голямата тектонична плоча на планетата. Трусовете в различни нейни точки, доведоха онова, което се нарича Каскадна земетръсна зона, до почти пълен срив.

Глобалният мащаб на японското земетресение доведе до преразпределение на земната маса, заради което беше променена оста на въртенето на Земята.

Линията, по която масата на Земята е балансирана, беше преместена с около 15 см, заради което скоростта на въртене на планетата нарасна и денонощието се съкрати със 116 милисекунди.

И още от началото, извън официалното поле, се появи една ужасяваща хипотеза, която започна да измества официалната. А тя гласеше, че земетресението и цунами бяха предизвикани от ядрен взрив в Японския разлом на Тихия океан и че в някои реактори са били взривени ядрени мини.

Мотивът – Израел и САЩ са наказали Япония за намеренията на Токио да обогатява урана за мирната ядрена програма на Иран именно в АЕЦ Фукушима.

... И така, адското лято на HAARP премина в армагедонна есен – всемирен потоп, земетресения, вулканични изригвания, урагани, тайфуни, "космически явления", пожари…

Още преди няколко месеца предупреждавахме, че американското геофизическо оръжие HAARP е пуснато с пълна мощност. Потвържденията са налице.

Вирусната война беше допълнена с геофизическа:

  • наводнения в Ялта и Сочи, точно когато в света се говореше за вероятността от Ялта-2 между големите сили.
  • торнадото в Чехия, като предупреждение от САЩ към Прага да изостри политиката си срещу Русия;
  • огромен антициклон над територията на Русия с жеги над 30 градуса даже в северните арктически райони;
  • аномални жеги в Канада, от 25 юни до 1 юли температурите бяха над 40 градуса;
  • земетресение от 6 по Рихтер в Калифорния, 350 км източно от Сан Франциско и зачестилите земетресения в Йелоустоун, т.е. под Северна Америка и Калифорния нещо става;
  • водната криза в Калифорния застрашаваща с глад САЩ;
  • колосални незапомнени наводнения в Германия, по времето, когато Ангела Меркел беше на прощална визита във Вашингтон и не се съгласи с ултиматума на Байдън за Северен поток – 2;
  • от края на юли наводненията в Китай, унищожени няколко диги, вълната се придвижва към най-голямото водохранилище на планетата "Трите ждрела", дойде и огромен тайфун.
  • потопът в Ню Йорк, ураганът във Флорида и др.

Всичко това е придружено от свободните съчинения за "глобалното затопляне", предназначени за пълни идиоти. Но те са удобни за прикриване на геофизическото оръжие на САЩ – HAARP.

Тези, които са изследвали тази тема, може би са забелязали, че всякакви безпрецедентни метеорологични проблеми, включително в Русия и Китай започнаха през 1996 г. /една година по-рано – 1995 г. проектът HAARP стартира в Аляска/. През 1997 г. американците обявиха старта на този обект и че това е проект за изследване на взаимодействието на йоносферата с електромагнитното излъчване (изследване на северното сияние).

Ако погледнете на глобуса местоположението на трите комплекса от системата HAARP ще откриете, че всички те са равномерно разпределени спрямо Русия.

Фактът, че природните аномалии от XXI век са с изкуствен произход се потвърждава и от водещи световни военни експерти.

В хода на експериментите в САЩ беше открито, че енергията на физическия вакуум участва в образуването на плазмоиди. Тези изкуствени образувания могат да се използват за образуване на енергийни "лъчи на смъртта", фокусирани върху конкретни географски точки. По този начин радиофизичната HAARP е мощно ново геофизическо оръжие.

Атмосферните геофизични оръжия са разделени на три основни типа: метеорологични (дъждове, урагани и др.), озонови (пряко увреждащо въздействие на живите организми от ултравиолетово лъчение от Слънцето) и климатични (намаляване на производителността на земеделието на военен или геополитически враг), т.е. "климатичните оръжия са неразделна част от геофизическите оръжия".


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 312, Oct-Nov 2021
Подземните структури на Земята
Какви са тези огромни подземни структури в Земята… и дали в тях има обитатели.Според някои уфолози има присъствие на изв...
    COVID-19 е био оръжие
Стига лъжи! COVID-19 е био оръжие, произведено в базата в Северна Каролина /САЩ/.Следим пандемията още от първите й дни,...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com