Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
За войната и спокойствието
10.2021

Животът е постоянна битка. Спокойствието само го сънуваме.

Август и септември би трябвало да бъдат спокойни летни месеци. Но не и тази година. Защото именно през тях се разиграваха основните битки:

  • на сегашната голяма война;
  • на голямата геополитика;
  • на новите големи оръжия;
  • на новите големи глобални /Изток – Запад/ и регионални /САЩ – Русия, САЩ – Китай, Близкият Изток и т.н./ битки;
  • на новите видове войни – вирусната, геофизическата, космическата...

Само това изреждане е достатъчно, за да се разбере, че спокойствието може само да го сънуваме и че сме заклещени в епицентъра на най-голямата война в историята на човечеството.

В момента се намираме в повратната точка, т.е. в точката на развръзката. Все още нищо не е решено окончателно, но основните предпоставки за прелома са налице, както в Голямата геополитическа картина, така и в регионалните конфликти и войни.

В календара 2021 г. остава зад нас. Връхлита ни 2022 г.

Между тях има съвсем малко време за въпроса "Какво ни очаква?".

Бързам да ви успокоя – ще бъде още по-лошо.

Единственото сигурно нещо е, че светът се приближава към "края на играта" – end game.

Война! Около нас е пълномащабна война. Август и септември, които обикновено са мъртъв сезон, този път застинаха в ужаса на безумието.

САЩ стигнаха до дъното на тунела, в който няма светлина. И обявиха война на целия свят. До срива на световната политическа и икономическа структура остават броени дни. Някои казват, че вече са изтекли.

Целта на САЩ е ясна:

  • да се отвлече вниманието на западните общества от кризата чрез създаване на външния враг – ислямския,т руският, китайският, иранският, и да се предотврати гражданската война в САЩ;
  • да си изчистят чрез войната колосалните дългове, корпорацията United States е фалирала;
  • в процеса на голямата война трябва да се построи новата неоколониална цивилизация, но със старото съдържание;
  • на тази основа трябва да бъдат унищожени големите национални държави и държави-цивилизации – Русия, Китай, Индия, Иран и т.н.

И САЩ тръгнаха по света да обявяват война на всички.

Започнаха от "основния враг" Русия и обявиха санкции не само на нея, но и на всички, които сътрудничат с Русия. Войната за унищожението на Русия, за нейното ликвидиране. Бойното поле трябва да стане Украйна, която е на дневен ред.

Спрямо другия "основен враг" – Китай, Байдън продължи търговската война и добави нов елемент – военен съюз САЩ – Англия – Австралия.

същото се отнася за Европа, Сирия, Големия Близък Изток, КНДР, оформящи така наречената библейска "Битка на края".

Но САЩ търпят поражение по фронтовете на тези битки и губят голямата война.

В голямата картина това е краят на западната хегемония над света.

Никога в историята на планетата толкова много дълъг не е бил налаган на толкова много хора от толкова малка финансова върхушка, наречена мафия и "дълбока държава", съсредоточена на Уол Стрийт - в Ню Йорк, и в Сити – в Лондон. Това е най-голямата пирамида в историята на тази планета.

Ако дълговата машина от 300 трилиона долара бъде спряна, САЩ веднага ще затънат във финансов Армагедон. Какво означава това"

Либералният капитализъм изчерпа възможностите и на околната среда и доведе планетата до екологична гибел. Заради тези бандити човекът стана несъвместим със Земята. Но те искат все още да останат на върха на пирамидата, говорят за някакви "диспропорции", "преструктуриране", рестартиране, инклузиране и т.н. глупости. Това не е възможно.

Става дума за криза на самата система – на тяхната система, и че кризата ще изчезне, когато изчезне системата, която доведе човечеството до колосално неравенство. Днес 359 милиардери имат доход, надвишаващ общия доход на 50 процента от човечеството, т.е. на 3,5 милиарда души.

Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотски олигархичен синдикат.

Неравенството е космическо. Ако например цялото население на Земята живее като това на САЩ, ще са необходими още 5 планети, за да го изхранят и да поддържат едногодишното му потребление. Ако Земята продължи да живее по този начин през 2100 г. глобалното затопляне ще се повиши с 4-5 градуса, което ще е краят на тази планета и на човечеството.

Може и да се опитват да се спасят с ядрена война, която да е търсеният изход за тоталния колапс и депопулация на планетата. Но Русия и Китай им пречат. В момента сме в точката на демонтажа на капитализма, като най-престъпна структура в историята на човечеството и на търсене на изход от системната му криза, чрез глобална съпротива.

Световната олигархия и клептокрация е в паника. Търси изход в радикално съкращаване на населението на света. За това прибягват към други варианти, в това число вирусни и геофизически.

Това е война на унищожение в пропорции, каквито не е имало в миналото – за доминиране, за сфери на влияние, за контрол над ресурсите, над икономиката, геополитиката и т.н.

САЩ губят.

В основата на тази безизходност на САЩ е тяхната система, която се счупи и не може да се ремонтира в рамките на тази система. Това е невъзможно.

Това са само някои щрихи към основната картина. На голямата шахматна дъска отдавна не се играе шах, а се стреля по всички посоки с ракети, долари, интернети, бактерии, вируси, вулкани, с всичко…

Армагедон върви по разписание. Светът е обезумял.

През 1976 г., когато прохождах в икономическия и политически анализ, доста популярен беше така нареченият "закон на Херберт Щейн": "Ако нещо не може да се движи вечно, то ще спре". Но ние нямахме този късмет и сме в окото на бурята, т.е. западната система не е вечна, спира и се чупи пред нашите очи.

И как можа човечеството да допусне изгражданият сега около нас глобо-концлагер? Новите мрачни векове в които навлизаме, едва ли ще свършат скоро и едва ли това ще стане без нова голяма война.

Заради това голямата картина съвсем не е красива.

Но именно от нея трябва да се роди Новият свят, срещу техния Нов световен ред.

Става дума за нов цивилизационен модел, т.е. за парадигмата на нещо ново, неизвестно и непроучено.

Смъртта на стария строй и раждането на новия винаги е с хаос и войни.

Заради това ставащото около нас още не е краят. Даже не е краят на началото. Това е само началото на края.

И все пак животът е постоянна битка. Спокойствието само го сънуваме.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 312, Oct-Nov 2021
"Посейдон" влиза на въоръжение
Продължаваме да се движим в най-важната тематика на последните години – оръжейната, особено на най-новите оръжия на Руси...
    До читателите и абонатите на "Строго секретно" в 194 държави
Скъпи приятели, през последните месеци няколко пъти ви обърнахме внимание, че, въпреки непредвидените обстоятелства, ще ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com