Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Мелница за разни проверени слухове
Борисов и Кобургготски - при талибаните

Единственият въпрос за тези два експоната на корупцията е защо не са в затвора заради кражбите, унищожили България и хвърлили я в нова национална катастрофа. В корупцията тези двамата вървят ръка за ръка от 20 години. На тази симбиоза сме се спирали неведнъж, ще се спираме и в бъдеще, колкото и да ни е писнало от тях.

Тук ще посочим, че най-добрият начин да се отървем от този самозван "цар" и пожарникаря от Банкя е да ги изпратим при талибаните в Афганистан. Защо?

Защото от Афганистан получихме съобщение, че талибаните са унищожили корупцията само за 3 дни. Това е невъзможно! Лъжат! Някакви талибани за 3 дни, а в България се борим с корупцията 30 години и нищо.

Когато обаче вникнахме в опита на талибаните, разбрахме защо са се справили с корупцията за нула време.

На първо място те са изхвърлили от работа всички чиновници и сътрудници на американците. Така, да се краде в големи мащаби просто не са останали хора.

На второ място е по-ниската корупция. По принцип тя обхваща онези, които събират данъците от търговците. Талибаните изхвърлиха от работа всички проверяващи. А заради онези, които се правят, че това не се отнася за тях, талибаните се обърнаха към афганистанците да пишат "полезна информация", т.е. доноси, срещу изнудващите. И предупредиха, че при три доноса за един човек, според шериатския закон, ще му отрежат главата. Според шериата за произнасяне на смъртна присъда са необходими не по-малко от 3-ма свидетели. Ако свидетелите са по-малко от 3-ма, не се произнася смъртна присъда.

Значи, имаме два изхода.

На първо място, да въведем методологията на талибаните с доносите за корупция и те ще бъдат толкова, че на Борисов и на Кобургготски веднага ще им отрежем главите.

На второ място, ако не искаме повече да се занимаваме с тези двамата, да ги пратим на талибаните, които, според Шериата, веднага ще ги оправят антикорупционно.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 312, Oct-Nov 2021
Отново за амебата и бомбата за маймуната
Замислих се какво бих могъл да ви напиша в края на 2021 г. и се сетих, че "най-доброто ново е добре забравеното старо".И...
    Абе, какво става с тази чакалня
В залисията около поредния цирк – "избори – партии" не можахме да разберем къде се намираме – дали сме в чакалнята на ев...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com