Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Дали САЩ имат ядрено оръжие в България

Няма никаква изненада в "непотвърдените слухове", че САЩ могат да разположат ядрено оръжие на бази на територията на България – около 30 ядрени заряда.

За това съобщихме още през 2017 г., когато писахме, че вероятно САЩ са започнали /или даже завършили/ изтеглянето си от голямата военна база на Турция и НАТО в Инджирлик. Това означаваше, че Пентагонът трябва да търси алтернатива на този свой военен хъб и да изтегли от него поне 50 ядрени бойни глави.

Това ставаше след опита за преврат срещу Ердоган през юли 2016 г., когато настъпи изостряне на отношенията между Анкара и САЩ, НАТО и Брюксел.

По време на опита за преврат през 2016 г. базата беше блокирана от турските части, даже тогава, когато САЩ искаха да провеждат операции срещу Ислямска държава в съседна Сирия.

В Инджирлик има бомби със свободно падане В61, които в тяхната максимална комплектовка са 10 пъти по-мощни от бомбата, хвърлена над Хирошима. Но складирането на това оръжие в Инджирлик няма никаква стратегическа ценност, тъй като там няма самолети, които могат да носят тези бомби.

Още тогава посочихме, че други държави, които Вашингтон тайно разглежда като потенциални места за разгъване на своите ядрени оръжия, са авиобазите в България и Румъния, разположени около Черно море.

През 2017 г. писахме, че в Европа, около границите на Русия, има поне 150 американски ядрени бомби В61. Не беше новост и другата изтекла информация, че тези бомби се намират на територията на пет държави от НАТО: Германия – на базите на САЩ в Рамщайн и Бюхел, в Италия – Авиано, в Белгия и Холандия, и на базата Инджирлик в Турция.

Писахме и за новата версия – В61-12, прехвърляни от САЩ в Европа с атакуващите F-22 Raptor на бази в Англия. За разлика от В61 те са насочвани и ще носят по-малка мощност.

Този процес започна през 2017 г. с най-голямото прехвърляне на сили на САЩ и Европа след Втората световна война към Германия, Полша, Прибалтика, Румъния, България и т.н.

През март 2018 г. писахме за ядрен трафик през България с френската фрегата "Лафайет", зад който стърчаха ушите на ЦРУ и МОССАД. Вероятно през Варна беше минало ядрено оръжие към Украйна или другаде. Важно беше и съобщението, че в пристанището на Одеса са пристигнали чуждестранни кораби, около които има радиационен фон, може и от ядрено оръжие.

Стигнахме и до безумната покупка от мафиота Б. Борисов на американските F-16, които в тази версия и с това въоръжение стават само за една цел – да носят ядрени бомби, в това число В61.

Но защо са ни ядрени атомоносни изтребители, ако няма у нас ядрено оръжие?

Защо в бюджета на Пентагона са предвидени 5,2 милиона долара за строителството на логистичен комплекс в България. За какво е на Пентагона още една база към сегашните 4 бази? Дали не е за склад на ядрени боеприпаси, които ще бъдат носени от закупените "накуп" от Борисов бракми F-16.

Стигнахме и до срещата на 20-те военни министри на страни от НАТО на 21-22 октомври т.г. в Брюксел и техния фонд от милиарди долари за развитието на най-напредналите военни технологии, на което министърът на отбраната на Русия Шойгу каза, че "САЩ са ускорили работата си с пълната подкрепа на НАТО да модернизират тактическите ядрени оръжия и тяхното складиране в Европа и обучението за тази цел на пилоти".

За да стигнем до последните думи на министърката на отбраната на Германия за "евентуално използване на ядрени оръжия срещу Русия" от базите на САЩ в Германия и оповестеното от САЩ разполагане на хиперзвукови ракети в Европа, можещи да носят и ядрени заряди.

2 + 2 = 4 !


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 313, Dec. 2021
"Строго секретно" на 28 години
Много от първите читатели на проекта "Строго секретно", който започнах преди 28 години, вече, за съжаление, не са между ...
    Ситуацията на глобалния енергиен пазар се влошава
Ситуацията на глобалния енергиен пазар, особено в Европа, продължава да се влошава. Не се виждат причини за нейното подо...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com