Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Войната влезе в България със "Страйкър"

Странни събития се разиграваха в Българя на 18-22 декември. можем да ги обобщим с въпроса "какво оръжие минаваше през България и къде отиваше".

Преди това на 17 декември Москва отправи своите предложения към САЩ и НАТО.

На 18 декември главнокомандващият силите на НАТО в Европа Тод Уолтърс поискаха разполагане в България и Румъния на "допълнителни войски в рамките на Засиленото предно присъствие".

На 21 декември военният министър на България Стефан Янев напълно разумно му отговори, че "не счита, че са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия".

Но на 18 и 19 декември от някои специализирани сайтове и блогове, бяха получени видеозаписи на американски бронирани машини "Страйкър", влачени на ремаркета, за да се спестят моторните ресурси, преминаващи през България.

Видеата са били заснети на магистрала А3 в Кулата /България/ като транспортите са се насочили на север по магистралата.

Събитията започнаха доста по-рано - на 28 ноември, когато американският ро-ро кораб ARC Independence пристигна в гръцкото пристанище Александруполис и разтовари 1000 бронирани машини и танкове, плюс 120 хеликоптера АН-64 Apache и гаубици. Това са около 10 танкови бригади.

Появи се въпросът къде ще бъдат дислоцирани тези безпрецедентни количества различно атакуващо оръжие.

Според авторите на видеата, бронеколоната се е насочвала на север към Румъния или Украйна. За да стигнат там те трябва да минат през България на север, по мостовете в Русе или Видин.

От Кулата до Видин са 364 км, а от Кулата до Русе – 624 км.

По същото време Киро – канадчето обещаваше на американците да построи втори мост на Дунав – или не знаеше, че има мост при Видин или има друга причина. Още при Б. Борисов по заповед на НАТО започна ремонт на пътната инфраструктура в България – особено на мостовете, които не са пригодени за преминаването на широките американски транспортни платформи. Но Борисов открадна и парите за тях.

И така споменатият транспорт със "Страйкър" вероятно се е движел на север към Румъния и Украйна.

Румъния има 4 бази на НАТО. Тази в Констанца е най-близо до Украйна и най-близо до Одеса.

Но споменатите "Страйкър" са могли да пътуват и за Украйна. Защо? Защото на 22 декември министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че американски наемници готвят провокация с химическо оръжие в Донбас, за която в Авдеевка и Красний Лиман са доставени "резервоари с неустановени химически компоненти". А подразделенията на физическа и биологическа защита на Пентагона се движат именно на тези "Страйкери". Заради което могат да бързат към Украйна, за да "докажат използване на химически оръжия от Русия на Донбас". Или нещо друго – авария с АЕЦ.

И така на 18-22 декември войната влезе в България. Как и кога ще излезе, не знаем.

Ще припомним, че ако САЩ и НАТО въвлекат България във война срещу Русия, тогава всички държави, които са членки на НАТО, в това число и България, се превръщат в легитимни мишени за атака на Русия. Което означава нова национална катастрофа или пълно изчезване на държавата България.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 314, Jan-Feb 2022
Колко бързо лети "Циркон"
Колко време ще отнеме на хиперзвукова ракета "Циркон" да достигне до Берлин, София или Вашингтон.Най-новата хиперзвукова...
    75 години контрареволюции: 75 години "Гладио" - Gladio /25/
Приближавам се към края на раздела Gladio, анализиращ целия комплекс, свързан с атентата срещу Йоан Павел II /Карол Войт...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com