Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Минаваме отново към извънреден режим
От главния редактор

Минаваме отново към извънреден режим. Всъщност в такъв режим работим от лятото на 2021 г.

Извънреден режим означава, че ситуацията се променя не с месеци или дни, а с часове. И е непредвидима.

В случая обаче е още по-непредвидима, тъй като не съм сигурен, че ще мога да издам следващия брой на "Строго секретно" при евентуално неблагоприятно развитие на военната ситуация в Европа и света.

В извънреден режим съм работил много пъти в миналото, когато трябваше да се отразяват военни конфликти на различни континенти. Или големите кризи – от 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ век.

Но сегашната криза превъзхожда всички потенциални и реални конфликти от ХХ век. И всички споменати кризи.

Заради това в такъв извънреден режим като сегашния досега не съм работил. А щом аз не съм работил, значи и никой друг журналист от моето поколение в Европа, САЩ и Азия не е работил.

Всъщност вече от няколко години работим в изпреварващ режим, т.е. всичките ни анализи се правят с изпреварване от 1-2 месеца. Нещо уникално в целия свят.

Сега обаче ситуацията е с много стеснен хоризонт – може да се промени само след няколко часа радикално.

Заради това, както се прави, започваме да пишем датата на съответния анализ и материал, за да бъдат позиционирани във времето и пространството.

Това означава да следите поставената дата

/ако има/ в началото или края на анализа, за да го позиционирате в контекста на събитията и на информацията, с която сме разполагали в дадения момент.

Същото се отнася и за датата на редакционното приключване /на 2 стр. долу/ на всеки брой, тъй като сме принудени да го даваме за печат поне 1 седмица по-рано от края на месеца.

"Извънреден" режим означава, че променяме и архитектурата на вестника с много повече място за войната и оръжията.

В момента, в който пишем тези редове, войната изглежда неизбежна. Ако това се случи, нищо не може да гарантира и издаването на вестника в бъдеще.

Ако това се случи ще останем в интернет. Ако му дръпнат шалтера и на него, ще се върнем след отминаването на бурята, ако все още присъстваме на този неблагодарна сцена.

Пазете се.

Светът е в безпрецедентна криза. Никой не може да предвиди кога и как ще започне. и кога и как ще завърши…


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 314, Jan-Feb 2022
Най-важният документ на века
На 17 декември 2021 г. Русия направи ход, който ще определя дневния ред на света поне през следващите 50 години. На всич...
    Русия, САЩ, НАТО и ултиматумът
Представените на 17 декември 2021 г. от руското външно министерство два проекта за договори – "За гаранциите за сигурнос...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com