Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
България отново е на кръстопът
02.2022

На 21 януари Министерството на външните работи на Руската федерация потвърди, че гаранциите в сферата на сигурността, които Русия иска да получи от Запада, включват и клаузи, изискващи силите на НАТО да напуснат Румъния и България.

Това се казва и в изявлението на МВнР на Русия: "Един от стълбовете на нашите инициативи е съзнателно формулиран много ясно и не позволява двусмислени тълкувания. Става дума за изтеглянето на чуждестранните сили, оборудване и въоръжение, както и други стъпки за връщане към конфигурацията от 1997 г. на територията на държави, които към тази дата не са били членки на НАТО. Това включва както България, така и Румъния."

Ще припомним, че на 17 декември 2021 г. Русия направи ход, който ще определя дневния ред на света поне през следващите 50 години. Двата проектодоговора, предложени от Москва за взаимна сигурност – "Руся – САЩ" и "Русия – НАТО", предвиждат връщане на НАТО към границите от 1997 г.

Сега Москва ни съобщава какво ще се случи. България и Румъния ще излязат от НАТО. НАТО ще излезе от тях и ще се върне в границите на бившата ФРГ. Това ще се случи.

Още повече, че набутването ни в този пакт беше напълно нелегитимно без да се пита българския народ, който и днес, ако го попиташ какво да се прави, с двете ръце ще гласува да излезе от НАТО.

Заради това ви предупреждавам отново какво ви предупреждавахме отново, още през 1995 г., когато с един от предишните български посланици, с който бяхме работили на преговорите във Виена за съкращаване на въоръженията и въоръжените сили в Централна Европа, по балканските въпроси, по тероризма и т.н., създадохме политическото Движение неутрална България, тъй като знаехме докъде ще ни докара влизането ни в НАТО. Движението неутрална България, чиито съпредседател бях, имаше над 500 000 симпатизанти, т.е. още тогава можехме да вземем властта. Но срещу нас бяха задвижени големи сили.

Задкулисният сблъсък беше много силен. Неутралитетът можеше да се разпростре в цяла Източна Европа. Заради това и атаката срещу нас беше силна по много линии. Но движението неутрална България съществува и сега не само формално, но и като алтернативна платформа на геополитическата ориентация на България, още повече в сегашния нов повратен момент в света.

Започва поредното и вероятно окончателно раздаване на картите не само в Европа, но и в целия свят.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 315, February 2022
Алгоритъмът на Путин в действие
Срещите Русия – САЩ в Женева завършиха както се и очакваше.В момента в който пиша тези редове – 25 януари 2022 г., САЩ о...
    Не ги взимайте насериозно
"Не взимай живота насериозно, защото и без това няма да излезеш от него жив."Така ви управляват вече 30 години някакви х...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com