Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Започва ли ерата на Русия
03.2022

На 21 февруари 2022 г. Путин с решението да признае ЛНР и ДНР рязко измени картината на света. Кремъл, с един удар свали на шахматната дъска всички фигури, които САЩ и НАТО поставяха около границите на Русия в базите и военни центрове.

Но само за един момент ръката на опитния гросмайстор елиминира тази декорация.

Въпросът с признаването на ЛДНР е закрит. Въпросът какво ще бъде по-нататък е открит. Отправеният ултиматум от Русия към запада продължава да е на дневен ред.

На 21 февруари нощта престана да е тъмна и започна някакво просветляване.

Русия тръгна в контраатака срещу САЩ и НАТО по всички направления.

"План А" на Русия, както се очакваше, отпадна, т.е. САЩ отказаха да приемат предложенията на Москва за взаимни гаранции за националната сигурност, с които Кремъл излезе на дълги стратегически позиции за следващите години – за преустройството на света, преразглеждане резултатите от Студената война след 1990 г. и за изграждане на нова многополюсност на планетата.

Сега Москва преминава към "План Б", т.е. принуждаване на САЩ към договаряне по горните искания с "военно-технически средства".

Своя "План А" САЩ започнаха още в края на 90-те години, когато разбраха, че банкрутът им е неизбежен, че Русия, техният главен конкурент, започна да се възстановява и че Китай стана първа икономическа сила на планетата. Тогава САЩ се опитаха да разрушат Ирак, Иран, Турция, Либия, Сирия, Ливан…

Но след кризата от 2008 г. стана ясно, че крахът на Запада не може да се избегне. Беше забавен само благодарение на това, че САЩ могат да си печатат долари и да прехвърлят дълга и инфлацията на другите държави.

Но и това не помогна и САЩ и "дълбоката държава" взеха безумното решение за началото на Третата световна война.

Искаха да започнат войната някъде през 2012 – 2013 г. Не успяха. Русия и Китай казаха "Не!".

Тогава САЩ включиха "план Б", т.е. да изострят всички стари и нови конфликти навсякъде.

Сега сме в началото на 2022 г. и светът е в хаос навсякъде - участваме в безумния спектакъл на социопати. Това не е театър на абсурда. Това е общество на абсурда.

САЩ са в хаос и гражданска война. Те са в цивилизационна и екзистенциална криза, заедно с тях Англия, Франция и Израел.

Навлязохме в ерата на колосално зло и унищожение. Но човечеството не иска затвора, който са ни планирали от Новия световен ред.

Ще припомним обаче, че същият Нов световен ред, тоест фашизмът и войната, вече беше разбит в Германия при Хитлер. Сега трябва да бъде разбит втори път.

И отново врагът е пред Москва. Русия няма къде да отстъпва. И започна контраатака срещу САЩ и Англия с военно-технически средства. Щом не искате с мир, тогава – "или-или".

Кризата е най-голямата след Втората световна война и всеки момент може да премине в Трета световна.

Русия действа стратегически, докато САЩ се опитват да се спасят отново с чужди ръце и чужда кръв. Този път търсят последно убежище в кризата в Украйна, като правят всичко възможно да въвлекат Русия там и да затъне, както затъна преди години в Афганистан.

В Москва разбират това и действат според своя "план Б".

Руската Дума изпрати до президента Путин предложение за признаването на Луганската и Донецката народна републики. Путин издаде указ за признаването им.

Междувременно укронацистите започнаха отстрел на Донецк и Луганск. Двете републики отговориха с пълна мобилизация и евакуация на 700 000 цивилно население към Русия.

Позицията на Москва е, че режимът в Киев е терористичен и реализира геноцид спрямо населението в Донбас.

Това е истина. Отговорът на Москва ще последва.

От Киев избягаха всички западни посолства към Лвов. Това може да е свързано и със слуховете, че режимът в Киев готви провокация с химическо оръжие с мръсна атомна бомба или катастрофа на украинска АЕЦ. От Сирия и Ирак американците прехвърлиха в Украйна терористи от Ислямска държава и Ал Кайда. САЩ искат да превърнат Украйна в мъртва зона на хаос и насилие.

Но Путин доказа, че е прекрасен стратег. Когато има да решава проблем, той стига до неговата същност. Ако проблемът с НАТО и Украйна са САЩ и Англия, той ще го решава на стратегическо равнище. Заради това са и споменатите безпрецедентни стратегически ядрени учения на Русия по всички възможни направления и с всички възможни оръжия. Ако САЩ и Англия бъдат блокирани, тогава проблемът на Русия с европейската сигурност ще е решен.

Едновременно Русия осигурява ядрен чадър над други потенциални конфликти – Китай, Тайван, Балканите, Иран и Израел.

Разбира се, трябва да внимавам да не проектирам собствените тези върху Путин, Лавров или Шойгу. Но руснаците не създадоха най-голямата държава на света и не унищожиха всички нейни противници в различни исторически периоди, защото са били наивни или защото не са могли да изчислят кога да реагират срещу външната агресия. Напротив. Заради това се казва, че руснаците не започват войните, те ги завършват. И не изкарвайте мечката от бърлогата, ако не знаете как да я върнете. САЩ направиха фатална грешка и разяриха мечката, която защитава собствената си "тайга".

Разбира се, най-добрата победа е онази, която е постигната без война. Това е класиката.Но между класиката и реалността винаги е най-лошата максима: "на война, като на война. Аритметиката е проста. Убиваш или те убиват."

Така е от времето на западните кръстоносни походи към източните православни християни. Всъщност и сега срещу Русия се води такава война.

Кръстоносците отново са тръгнали на Изток. Историята наистина ни учи, че на нищо не ни учи.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 316, March 2022
Какво да правим при ядрена атака
Ядреният Армагедон е на "12 без 1 минута".Вече е и в Черно море. Даже минимална провокация на САЩ и Украйна срещу Крим м...
    За някои моменти на актуалната ситуация
Както се казва, актуалната ситуация върви от лошо към по-лошо.Заради това още през лятото на 2021 г. предупредих читател...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com