Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
За някои моменти на актуалната ситуация
От главния редактор

Както се казва, актуалната ситуация върви от лошо към по-лошо.

Заради това още през лятото на 2021 г. предупредих читателите, че минаваме към извънреден режим. Това, не само в информацията, но и в политиката и военното дело означава, че ситуацията се променя не с месеци или дни, а с часове и даже с минути. И е напълно непредвидима.

От началото на 2022 г. тя е още по-непредвидима, тъй като не съм сигурен дали ще мога да издам следващия брой на "Строго секретно" или да поддържам сайта в интернет при евентуално неблагоприятно развитие на военната ситуация в Европа и света.

В случая това означава, че от датата, когато вестникът влиза в печатницата до датата, когато ще бъде по будките, може да се случи и най-лошото.

Работата в извънреден режим не е нещо ново за мен. През 50-те години на професионалната ми дейност поне 30 съм работил в извънредна ситуация, която нямаше нищо общо с онази, която се вижда на авансцената.

Но сега и авансцената, и кулисите са тотално извънредни, защото сегашната криза превъзхожда всички досегашни конфликти. Ситуацията е с много стеснен временен хоризонт, който само след няколко часа може да се промени радикално.

В момента, в който пиша тези редове, войната изглежда неизбежна.

Светът е в безпрецедентна криза. Никой не може да предвиди кога и как ще завърши.

Що се отнася до "Строго секретно", много вода изтече под моста на времето от момента, когато преди 29 години започнах да издавам това уникално издание. През тези три десетилетия станахме един от най-важните световни информационни и аналитични агрегати.

Устояхме на всякакви бури. С това твърдение ще напомня, че останахме напълно независими и безкомпромисни издатели.

Но едновременно се превърнахме и в гръмоотвод на много бури, които най-напред удряха в нас. Но, както се казва "можете да оцените човека не заради неговите приятели, а заради качеството на неговите врагове".

Поне в това отношение съдбата не ме жалеше. Имах възможно най-качествените врагове за последните 50 години.

Но не искам да си плащат сметките. Приемам го като "данък на времето", в което ни се падна да живеем на тази неблагодарна сцена.

С цялото уважение към читателите на "Строго секретно" – минали и сегашни. И бъдещи. Дано.

Красимир Иванджийски


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 316, March 2022
Започва ли ерата на Русия
На 21 февруари 2022 г. Путин с решението да признае ЛНР и ДНР рязко измени картината на света. Кремъл, с един удар свали...
    Путин и Си обърнаха шахматната дъска
Тъй като съм последният в Европа все още жив анализатор /от 1973 г./ на отношенията СССР/Русия – Китайска народна репуб...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com