Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Циркът с британските клоуни продължава
Анализ на "Строго секретно"

Към "клоуна" Борис Джонсън, който се прави на премиер на Великобритания, се присъедини и "идиотката" Елизабет Трасс, която пък се прави на външен министър на Великобритания. Определенията "клоун" и "идиотка" не са наши, защото разбираме от дипломация повече от тези двамата, взети заедно. Ще ви напомня, че "клоун" президентът на Франция, Макро нарече Борис Джонсън, а неговата администрация "цирк".

А определението "идиотка" вероятно не като обида, а като диагноза за психокондицията на Лиз Трасс беше използвано от десетки журналистки по света в това число и в самата Англия.

Тъй като Борис Джонсън отдавна е в центъра на вниманието на водещи евро-психиатри ще се спра накратко на Лиз и нейното посещение в Москва в средата на февруари, където тя изненада с феноменалните познания по география. Съвсем неслучайно.

И така, която е тази Елизабет Трасс.

Родена е през 1975 г. Завършила е Оксфорд. Кариера прави по партийна линия: 2012 г. – помощник-министър на образованието, 2014 г. – министър на околната среда и селското стопанство, 2016 г. – министър на правосъдието и лорд-канцлер, 2017 г. – отнеха й лорд канцлерството, заради откровена глупост и я назначиха за шеф на финансите; 2019 г. – министър на външната търговия и министър за женското равенство, т.е. феминистка; 2021 г. – министър на външните работи.

Както виждате Лиза расте, не само че от нищо не разбира, а е "свой човек" сред другите игноранти.

И така, Лиза само за един месец като министър на външните работи на Лондон се изяви като голям фен на разходките с танкове в балтийските държави, за които си мисли че се намират на Черно море, и отказа на Воронеж и Ростов да са части от Русия. Това стана по време на визитата в Москва на тази "глупава, арогантна и проста жена".

Отново подчертаваме, че определенията не са наши, а на други журналисти, в това число и британски.

Но нещата не са толкова прости. Напротив. Защото, по същото време – 10 февруари, когато Лиза се кипреше в Москва като географ, Борис Джонсън на съвместна пресконференция с шефа на НАТО Столтенберг, заяви: "Ние работим над това, за да отвлечем вниманието на руснаците. Ние заемаме и натоварваме тяхната пропусквателна способност и активност на дипломатическите канали. По същото време самите ние водим активна подготовка по целия източен фланг на НАТО".

Значи, Джонсън и Трасс задръстват дипломатическите канали на руската дипломация със своите глупости, за да няма време Москва да се занимава с по-важни неща. Това е било и мисията на Лиза в Москва – да задържи руската дипломация със своите съкровени простотии.

Но и това не е всичко. Защото задръстването започна много по-рано – с излизането на англоционизма на челни позиции във войната в Европа и в Азия. Някои от етапите:

 • убийството на Даяна;
 • излизането на Англия от ЕС /Брекзит/;
 • елиминирането на Елизабет II, най-вероятно в края на 2016 г. и инсталирането на нейна двойничка и циркът продължава;
 • изнамирането на някакъв Клаус Шваб, който съчини идеологичната глупост за "инклузивния и хуманен капитализъм", заедно с Ротшилд и Франциск II;
 • престъпленията на Mi6 с отравянето на Литвиненко, Скрипал и прочие "Новичок";
 • все по-активната позиция на Ангиля в конфликта в Украйна и Донбас с оръжие и наемници;
 • създаването на ядрения съюз САЩ – Англия – Австралия, срещу Китай, за да стигнем до най-важното – отново "дълбоката държава" и Gladio в Англия. Защото именно Великобритания възроди мрежата на Gladio и Stay Behind след Втората световна война. Често се забравя, че НАТО исторически е творение на САЩ и Великобритания и че по думите на Шарл де Гол "НАТО е само прикритие на доминирането на САЩ в Европа, тъй като върховният главнокомандващ на пакта винаги е американски офицер, а политическите решения се взимат от Вашингтон и Лондон, като останалите са просто васали";
 • Лондон съобщи, че укрепва съюза с Полша и Украйна и засили натиска над Белин.

И така, във всяка лудост има система, за чиито параметри Донсън или Трасс нямат никакво значение. Всичко е наследствено. Това означава че:

 • монархията в Британия е най-архаичната и деспотична форма на управление, която няма нищо общо с демокрацията;
 • в резултат на прогресивните реформи на Кромуел и Британия преди векове монархията беше разкарана и установена републиканска форма на управление, но след това "реакционните сили" възстановиха тази средновековна дивотия, още повече, че не съществува никаква династия на уиндзорите, които са самозванци и даже не са англичани;
 • Шотландия, Уелс и Ирландия не са независими държави, а са окупирани от Лондон;
 • така наречените Фолклендски острови не съществуват. Има Малвински острови, които са неотменима част от Аржентина;
 • Гибралтар е на Испания, остров Джърси – на Франция, така наречената Британска общност са фантомни болки на Лондон дан народите на Канада, Австралия и Нова Зеландия.

На други детайли ще се спрем в бъдеще.

За сега ще се ограничим само с маймунджилъците на Божо и на Лиза.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 316, March 2022
Войната влезе в Средиземно и Черно море
Войната влезе отново в Средиземно и Черно море. Всъщност тя е в акваторията на двете вътрешно-европейски морета от лятот...
    Готви ли се провокация срещу АЕЦ в Украйна
Много опасни събития се разиграваха в средата на февруари, чието разшифроване може да предвещава безумна провокация в Ук...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com