Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Гореща тема
Готви ли се провокация срещу АЕЦ в Украйна

Много опасни събития се разиграваха в средата на февруари, чието разшифроване може да предвещава безумна провокация в Украйна срещу някоя атомна електроцентрала. Дали това може да е онова, за което жителите на Донбас предупреждават отдавна.

За какво става дума?

Киев поиска международна помощ от НАТО в случай на възможни мащабни извънредни ситуации от "различен характер", които биха могли да засегнат цивилното население, като се обърна към Евроатлантическия координационен център за реагиране при бедствия.

Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия е основният механизъм на НАТО за гражданска реакция при извънредни ситуации в евроатлантическата зона.

Неговата задача е да координира входящите заявки и предложения за помощ при природни и причинени от човека бедствия.

Преди това британският премиер Джонсън заяви, че "светът трябва да остане бдителен в следващите часове" в контекста на ситуацията в Украйна. Каква може да е тази ситуация? "Саботаж на агресора".

И какво е това оборудване, което Киев е поискал от НАТО на четири страници в случай на мащабна катастрофа от различно естество.

Сред това, което Киев счита за необходимо, са: кранове, багери, пикапи, джипове, превозни средства за радиохимическо разузнаване, мобилни лаборатории, системи за откриване н взривни боеприпаси на дълбочина 0,6, 3 и 6 метра, генератори, кислородни бутилки, персонални дозиметри, подводно оборудване, антибиотици, ръкавици, маски, различни лекарства срещу изгаряния…

Е, историята с инвазията на Русия не проработи и Киев включва план Б – Русия подготвя терористична атака срещу атомна електроцентрала.

В списъка на оборудването и съоръженията, които Киев поиска от НАТО има:

  • инженерно оборудване (булдозери, кранове, камиони);
  • повече от 30 машини за радиационно и химическо разузнаване;
  • оборудване за филтриране на вода, електрогенератори;
  • повече от 70 000 костюма за химическа защита;
  • повече от 30 000 дозиметри;
  • средства за комуникация (20 000 радиостанции).

И защо "мирише" на експлодираща атомна електроцентрала?

И коя може да е тази АЕЦ, която англосаксонците и укронацистите ще взривят, превръщайки я във втори Чернобил? Дали това ще са Южноукраинската и Запорожската, защото Роенската и Хмелницката са твърде близо до "западните партньори" и евакуираните в Лвов посолства на страните от НАТО? Там е неудобно. Но на границата с Русия - може.

Ще припомним, че преди два месеца обърнахме внимание на преминаването през България на американски бронирани машини "Страйкери", влачени на ремаркета, и че на 22 декември министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че американски наемници готвят провокация с химическо оръжие в Донбас, за която в Авдеевка и Красний Лиман са доставени "резервоари с неустановени химически компоненти". А подразделенията на физическа и биологическа защита на Пентагона се движат именно с тези "Страйкери". Заради което могат да отива към Украйна, за да "докажат използване на химически оръжия от Русия на Донбас". Или нещо друго – авария с АЕЦ, която може да бъде извършена от Киев, САЩ, Англия или Израел.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 316, March 2022
Циркът с британските клоуни продължава
Към "клоуна" Борис Джонсън, който се прави на премиер на Великобритания, се присъедини и "идиотката" Елизабет Трасс, коя...
    Възможно ли е да настъпи ядрена зима на планетата
Вероятността някоя от ядрените държави умишлено да вземе решение за ядрена война е малка. Колкото и напрегнати да са отн...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com