Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Краят на $-зелената хартия
Как Атлас не изправи рамене
04.2022

"Значи, мислите, че парите са коренът на всяко зло. Питали ли сте се някога какъв е коренът на всички пари?"

Това написа Айн Ранд в книгата си Atlas Shrugged /"Атлас изправи рамене"/.

Този извод на Айн Ранд беше много изненадващ, имайки предвид пътя, който тя измина от емиграцията от Русия през 1925 г., в САЩ, и нейния произход.

Изпратиха ми книгата в средата на 90-те години приятели от Конгреса на САЩ. Да, и там имаше и има мислещи хора, които разбираха накъде вървят САЩ.

Намерих време да я изчета, което не беше лесно.

Днес, към горните редове на Ранд бих добавил "да, парите са корените на всяко зло, а коренът на парите е доларът на САЩ".

За да стигнем до сегашния момент, когато доларът ще бъде погребан под залповете на войната или от "голямото нулиране" на "дълбоката държава" на англо-американския ционизъм.

Налице са всички признаци на така наречената перфектна буря и въпросът как е възможно доларът /това зло на всички злини/ да е все още жив.

За щастие доларът вече е мъртвец. Като казаха "в моргата", значи "в моргата".

Защо?

  • Глобалният дълг от 300 трилиона долара продължава да нараства динамично.
  • Бързо растат дефицитите в повечето големи и развиващи се икономики.
  • Надува се епичният "балон на всичко" във всички акции, облигации, имоти, който ще се спука, тъй като е базиран на фалшивите пари.
  • Социалният и морален упадък се задълбочава.
  • Няма държавници – лидери на Запад, така че нямат шанс за спасение.
  • Това означава, че няма с кого да се преговаря.
  • Финансова система е на ръба на колапса.
  • Инфлацията преминава в хиперинфлация.
  • Действа фалшиви пари с нула стойност, които се създават от въздуха от печатницата на федералния резерв на САЩ.
  • Валутната система ще загуби 100% от своята стойност.

Това са неизбежните последици от финансовата и валутна система, която беше обречена на провал още от момента, когато беше създадена за първи път от няколко банкери на остров Джекил през 1910 г.

И за които "Злото е коренът на всички фалшиви пари!"

Ще припомня накратко някои интересни исторически факти за щатския долар или… как тоалетната хартия завладя света.

1. В миналото човечеството правеше пари от благородните метали. Почти всички парични знаци винаги са били такива. Няма ценен метал – няма пари, т.е. количеството на парите беше ограничено от количеството метал, от който се правеха, преди всичко от златото.

2. През 1964 г. Банката на Англия беше създадена от група банкери с подкрепата на крал Уилям Орански. Тя стана първият частен емисионен център в света, т.е. група хора започнаха да си издават пари. Фокусът беше, че парите бяха издавани на хартия и уж бяха обезпечени със злато. И всеки момент собственикът на хартиения фунт можеше да я замени за фунт жълт метал. Всъщност банкерите започнаха да мамят, издавайки книжни пари много повече, отколкото притежаваха злато.

3. Идеята беше проста и затова беше необходимо да се унищожат други "умници", които също решиха да печатат пари от въздуха. Цялата последвала история на Европа беше борба на Банката на Англия и нейните собственици за финансова хегемония над планетата.

4. Когато САЩ получиха независимост от Англия, банкерите загубиха контрола над финансовата система на тази страна. Върнаха го едва през 1913 г., когато Федералната резервна система (Fed) беше създадена с указ на президента Удроу Уилсън. Но това беше същият частен емисионен център като Банката на Англия, частна собственост на едни и същи лица.

5. Но в този момент всички валути на света бяха златни и всички бяха готови да започнат да си печатат долари и лири. това не можеше да остане незабелязано. Какво да правят? Разбира се, да елиминират конкурентите, унищожавайки другите златни валути. И да унищожават икономиките, които конкурират с англосаксонците. И веднага след създаването на Федералния резерв през 1914 г., започна Първата световна война. Златната рубла и златната германска марка изчезнаха в нейния пожар.

6. След това последва Втората световна война, която доведе до споразуменията от Бретън Уудс през 1944 г., които очертаха следвоенната световна финансова система. Основна валута стана американският долар. Цялата световна търговия започна да се извършва в долари и само в долари. По същество той замени златото. Но, докато всички страни по света трябваше да изкарват долари, то САЩ просто си ги печатаха, обещавайки, че за всеки тридесет и пет долара са готови да платят една тройунция злато.

7. През 1973 г. – при Никсън, САЩ обявиха, че доларът вече няма никакво златно покритие. Самите пари се превърнаха в стока. Високият стандарт на живот в САЩ започва да се определя само от търсенето на зелените им хартийки. Целият свят събираше долари, плодовете на реалния си труд срещу тези хартийки без покритие. А САЩ просто си ги рисуваха.

Но зелената хартия не може да се яде, не може да се насипе в резервоара, не може да ти ушие панталоните. Не става даже за тоалетната. Много е хлъзгава, т.е. с различна плътност и грамаж. Зелената хартийка е извращението на капиталистическата мошеническа пирамида, изграждана от столетия от международния банков картел.

Чрез тези хартийки глобалният криминален синдикат контролира всяко правителство и корпорация. Отзад се криеше "дълбоката държава".

8. Когато броят на нарисуваните долари от ФЕД стана застрашително голям, беше измислена система за тяхното утилизиране и САЩ започнаха да заемат долари от целия свят. В замяна те емитираха държавни облигации на САЩ, наречени "трежърис" – ценни книжа.

9. Броят на тези облигации, емитирани на всички страни по света, представляват държавния дълг на САЩ, който днес се равнява на 30 трилиона долара.

10. Това означава, че САЩ са похарчили 30 трилиона повече за нуждите си, отколкото са изработили.

11. Как можеш да накараш целия свят да ти плаща за твоя безгрижен живот? С два начина и измама към сила.

За първото, англосаксонците имат световните медии, лъжещи и когато спят. За второто – най-мощната до неотдавна армия в света.

Но когато дългът на САЩ стана астрономически голям и силата им отслабна, целият свят започна да играе по нови правила, т.е. доларът да не е единствената световна резервна валута, а да добавим към него поне юана, еврото и рублата.

12. И отново конкуренция – конкуренцията на валути и икономики. САЩ могат да останат на повърхността само ако някой постоянно финансира бюджетния им дефицит, като продължи да купуват долари и държавни облигации. А ако спрат да дават заеми на САЩ, цялата тази пирамида на пирамидите ще рухне.

13. Как да си гарантират, че търсенето на долара и държавните им ценни книжа ще остава високо, въпреки че намалява? Отговорът е прост – да направи всички останали активи за инвестиции неинтересни, нестабилни.

14. Това може да се постигне само по начина, по който доларът досега беше на Олимпа на световната икономика - с война. Ако войната не работи – с дестабилизиране на световната икономика по различен начин, с хаос и контрареволюции.

В сегашния момент съвпадна движението към война и катастрофата на САЩ и долара.

Това е моментът.

Доларът ще бъде погребан или от войната, или от "дълбоката държава" на Клаус Шваб.

Както виждате, спестявам ви четенето на книгата на Айн Ранд, която е доста обемиста – 1168 страници на английски език. но искам да благодаря на онези членове на Конгреса на САЩ, които в средата на 90-те години ми я изпратиха.

Красимир Иванджийски


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 317, April 2022
САЩ готвеха биовойна
На 6 март Министерството на отбраната на Русия разпространи документация за спешното унищожаване на 24 февруари на особе...
    И тази война беше неизбежна
С войната в Украйна светът излезе на възможно най-дълги "позиции".Изтокът и Западът дадоха заявки за нов световен ред, в...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com