Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'23'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Новият кръстоносен поход на Франциск
Анализ на "Строго секретно"

Куцукащият папа Франциск II /Хорхе Марио Берголио/ застана, заедно с Ротшилд, Рокфелер, Клаус Шваб и Байдън, начело на новия кръстоносен поход срещу православието.

На 25 март Франциск "посвети Русия и Украйна на Пресветата Богородица", въпреки че и руснаците и украинците в своето мнозинство са православни и нямат нищо общо с Ватикана.

Второто събитие беше на 6 април, когато Франциск направи нова крачка, обозначаваща новия рубикон на Ватикана в конфликта в Украйна и в прозелитизма на кръвта.

По време на аудиенция във Ватикана, той се появи с украинско знаме, което било докарано от "измъчения град Буча" /въпреки че беше ясно, че Буча е кървава провокация на режима в Киев/, което било принадлежало на някаква "4-та казашка сотня на Майдана", т.е. на бойците, които извършиха държавния преврат в Киев през 2014 г.

По този начин Франциск /Берголио/ премина рубикона на новата война на Запада и католицизма срещу православието. Такъв обрат е в традициите на йезуитския орден, към който принадлежи аржентинецът Хорхе Марио Берголио. Всъщност този обрат не е изненадващ.

Всеки който е запознат с биографията на Хорхе Берголио, помни обстоятелствата, при които той се възкачи на папския престол. В началото на 2010 –те години неговият предшественик консервативният Бенедикт XVI беше подложен на преследване във всички западни медии и беше принуден да се пенсионира, като се твърдеше, че е абдикирал по "здравословни причини". Вместо него през 2013 г. за глава на 1,2 милиарда католици беше избран аржентиският йезуитски кардинал, който в продължение на десетина години си създаваше образа на аскет и добродетел.

Но нещата не бяха толкова еднозначни. Още през 70-те години Хорхе Берголио беше човек с "двойно дъно" Докато устно осъждаше проамериканската хунта в Аржентина, той тайно й помагаше да идентифицира поддръжниците на съпротивата сред духовенството. На неговата съвест е предателството на двама свещеници на ескадроните на смъртта.

Сега Франциск извършва друг подобен акт срещу обикновените украинци, избивани от същите ескадрони на смъртта. Същността на фарисея е ясна.

Що се отнася до политическите му нагласи, съмненията изчезнаха през декември 2020 г., когато той подкрепи "Инициативата за приобщаващ капитализъм" на най-големите представители на транснационалния капитал, финансовата олигархия и Рокфелер и Ротшилд.

Представителката на един от тези кланове – Лин Форестър де Ротшилд, беше главен идеолог на проекта. Заедно с нея Франциск стана лице на новата структура – "Съветът за приобщаващ капитализъм", който е модел на "световното правителство", което премахва националните държави и техните суверенитети. Членовете на "Съвета" вече се хвалят, че 200 милиона души работят в 163 държави и че под тяхно управление 10,5 трилиона долара са под техен контрол.

Франциск се прояви и в сферата на традиционните ценности. Дълги години беше "защитник на традиционното семейство", но бързо захвърли и тази маска. През 2020 г. заяви, че "хомосексуалистите имат право на семейство". За да заглуши скандала, Ватикана го коригира, че не говори за "семейството", а за "гражданското съжителство" на тази категория лица.

Но Франциск все пак се извини на гейовете за миналото отношение към тях.

Но идеята да се извини на руснаците, украинците и беларусите за бруталното налагане на Унията, въведена през 1596 г., което доведе до векове войни и милиони жертви, не хрумва на Берголио. Нещо повече, сега той планира да направи "пастирско посещение" в Украйна – вероятно за да продължи делото на своите предшественици, които заляха Украйна с кръв през XVI и XVII век.

Прозелитизирането на кръв е в духа на традициите на йезуитския орден. Кръстоносците отново са тръгнали на Изток. Историята наистина ги учи, че на нищо не ни учи.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 318, May 2022
Газовият трилър ще втрещи всички
Европейският газов трилър ще втрещи всички, като последствията за Германия ще са най-тежки.Въвеждането на нови енергийни...
    Добре дошли в ада на края на ерата на капитализма
Ерата на либералната глобализация приключи. Пред очите ни се формира нов световен икономически ред.След като колективния...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2023, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com