Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Русия включи режима "Бойна мечка"
05.2022

На 24 февруари Русия започна първата фаза на специалната военна кооперация в Украйна.

На 20 април беше съобщено, че целите на първата фаза на операцията са изпълнени. Започна втората фаза. Целите й бяха формулирани като освобождаване на Донецката и Луганска народни републики, на Южна Украйна и причерноморието.

За целта руският Генерален щаб започна да прехвърля войски от Северна Украйна за битка срещу укронацистите по "донецката дъга". С това Москва започва и най-голямата военна операция след Отечествената война.

Руските войски, както и частите на ЛНР и ДНР, движещи се една към друга от север, изток и юг, затварят огромния котел, в който е 70-хилядната групировка "Донбас" на режима в Киев.

Колко може да продължи тази фаза и в каква точка ще приключи? Две седмици, един – два месеца? Не бързайте. Русия включи режима "Бойна мечка". Тази война ще е дълга. Никой не знае колко.

Операцията в Украйна е само начален локален конфликт за принуждаване на Украйна към мир.

Следват трета и четвърта фази на глобалната операция за принуждаване на САЩ и НАТО към мир.

Това не е война на Украйна с Русия. Това е война на САЩ срещу Русия, в която стратегическата цел на САЩ е да нанесе поражение на Русия и да си върне световната хегемония. А целта на Русия е да се сложи край на световното господство на САЩ. Значи, Русия трябва да нанесе стратегическо поражение на САЩ.

Класика – "ние тях, или те нас". Не на живот, а на смърт.

Междинни варианти няма.

От едната страна е тоталната война на Запада за заличаване на Русия.

От другата страна е глобалната операция на Русия за преформатиране на света.

От едната страна Русия започна нова фаза в Украйна и излиза на позиции за третата фаза.

От другата страна САЩ формират нова военна коалиция срещу Русия.

В момента сме в затишието пред голямата буря. Колко голяма? Не знам. Нещо такова не е имало досега.

Русия е в безпрецедентна ситуация. Досега войните срещу нея бяха не отделни европейски държави или коалиции. И Русия в крайна сметка печелеше тези войни – Наполеон, Хитлер и т.н.

Сега обаче срещу Русия е целият "колективен Запад, начело със същите САЩ, които досега не са спечелили нито една война. Повтарям – нито една война, с изключение на изтреблението на 30 милиона индианци в Северна Америка.

Въпреки това САЩ и Западът започнаха срещу Русия тотална война на унищожение. Война на унищожение е войната, чиято цел е пълното заличаване на държавата и унищожение на нейния народ, в която всички психо-физически граници и ограничения се отменят и стратегическите цели се преследват с всички средства. Това е война без правила, ограничения и морални терзания.

САЩ и Западът започнаха срещу Русия война на заличаване, чиято цел е тотално унищожение на Русия, руската икономика, култура, население и нация.

Досега имаше 5 вълни на разширението на НАТО на Изток – Drang nach osten. САЩ и НАТО стигнаха да границите на Русия, а не Русия до границите на САЩ и Англия. Украйна трябваше да бъде спусък с ядрена и биоатака.

Русия изпревари със специалната операция. За всеки случай показа и най-мощната междуконтинентална балистична ракета "Сармат", която може да носи до 14 планиращи хиперзвукови "Авангард". Само една такава ракета може да унищожи напълно Франция. Само една "Сармат" може с бойните си глави да изтрие от земята десетки градове – милионници. Гарантирано. Без варианти. Още утре.

Дали САЩ разбират това? Съмнявам се. САЩ са счупени и не подлежат на ремонт. САЩ са в гражданска война и в икономически крах. Корозионната им системна криза се ускорява. Заради това САЩ са най-голямата заплаха за световния мир.

Това е голямата картина.

Конфликтът между Русия и САЩ е всеобхватен. В момента не действат Никакви предпазни механизми за предотвратяване на ядрения конфликт въпреки последните договорености – никакви "червени телефони" между президенти, външни и военни министерства… Нищо.

Такива противоречия винаги са били решавани с война.

В този момент се намираме сега. САЩ нямат вариант за изход. Това е и краят на еднополюсния свят.

Що се отнася до Украйна, там сега има коригиране на тактиката, но не и на стратегията – контрол над Донбас и Южна Украйна, т.е. над цяла Новорусия. След това ще дойде ред на Киев и Лвов. Междувременно ще започне разпадане на Украйна.

Тогава операцията ще влезе в нов етап – връщане на НАТО към границите от 1997 г. по линията Одер – Ниса. Тази цел Москва не е отменяла.

Основните геополитически противоречия в света за последните 100 години и системната криза на капитализма се пресякоха в точката в която се намираме сега.

На глобалната сцена започнаха тектонични промени по линията Изток – Запад.

Мечката беше изкарана от бърлогата. Но с поздравите за евентуална победа е много рано.

Ясно е, че старият свят си отива и че историята се променя пред нашите очи. Такава идеална буря ще превърне на пух и прах всичко, което знаехме досега и с което сме свикнали.

Русия мина етапа на съсредоточаването и се завърна. Заедно с нея се върна и историята със своята неопределеност – какво, как, кога и дали.

Но лично аз предпочитам тази огромна неопределеност пред онова, в което живееше досегашният свят.

Русия включи режима "бойна мечка".

P.S. Моят съвет към Запада – бедна ви е фантазията какво ви очаква.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 318, May-Jun 2022
Тази операция ще бъде дълга
На 23 април външният министър на Русия Сергей Лавров обяви втората фаза на специалната военна операция в Украйна.Последв...
    Бабичката от Донбас
Снимката на Бабичката от Донбас се превърна за един ден в символ.В началото Бабичката от Донбас взе украинските военни з...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com