Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Тази операция ще бъде много дълга
06.2022

Както вече писах, тактическите задачи на военните операции обикновено се определят в месечен, тримесечен или шестмесечен план, а стратегическите – в годишен, или в по-голям план.

Така беше с всички големи войни. Така е и сега – с операцията в Украйна, която е най-голямата военна операция в Европа след края на Втората световна война.

Не се заблуждавайте. Това не е война на Украйна с Русия. Това е война на Запада срещу Русия, в която стратегическата цел на САЩ е да нанесат поражение на Русия и да си върнат световната хегемония завинаги, т.е. да спрат историята. А целта на Русия е да сложи край на световното господство на САЩ, да им нанесе стратегическо поражение и да върне историята.

Класика – "ние тях, или те нас". Не на живот, а на смърт.

От едната страна е тоталната война за заличаване на Русия.

От другата страна е глобалната операция на Русия за преформатиране на света.

В момента Русия приключва втората фаза на операцията.

От другата страна САЩ формират военна коалиция срещу Русия и едва ли ще й позволят да завърши операцията според резултатите от втората фаза.

Ще припомня, че първата фаза на специалната операция започна на 24 февруари.

На 20 април беше обявена втората фаза, която, може да се каже, че приключи на 20 май след превземането на "Азовстал" в Мариупол.

По време на двете фази конфликтът придобиваше все повече мащабите на глобална конфронтация между Русия и Запада, начело със САЩ, както искат да придадат на военните действия в Украйна позиционен характер и да вкарат Украйна и Русия в дългосрочен конфликт – до последния украинец, до последния руснак и последния европеец.

Това означава, че САЩ ще направят всичко възможно да не позволят на Русия да завърши специалната операция според резултатите от втората фаза, чийто минимален резултат трябва да бъдат разгромът на оонбаската и харковската групировки на украинските сили, завземане на териториите на Запорожската, Днепропетровската, Николаевската и Одеска области, което е повече от началните цели на операцията, а именно признаването на руския статут на Крим и независимостта на ЛНР и ДНР.

При реализацията на горните цели демографският потенциал на Украйна намалява минимум два пъти, а промишленият – три четвърти. Крим получава вода и сухопътен коридор, като контролът над пристанищата на Одеса и Николаев ще бъде решен с ракетно-бомбени удари.

Ако се установи контрол над Николаевска, Одеска и Днепропетровска области останките от Украйна ще загубят всичките си бюджетно-образуващи региони. Останалата територия няма да има повече от 15 милиона население, практически няма да имат никаква промишленост и няма да могат да се издържат и защищават. Това ще стане задължение на ЕС и САЩ за десетилетия напред. Западът ще има загуби от стотици милиарди долари и евро. Колкото и бързо печатниците им да бълват фалшиви долари и евро, Западът няма да издържи такава тежест. Заради това е съмнително, че ще позволят на Русия да завърши операцията според резултатите от втората фаза.

Борел заяви, че "победата над Русия трябва да се удържи на бойното поле". Олаф Шолс – внукът на нацистки генерал, заяви, че "на Русия не трябва да се позволи да постигне победа", а САЩ не крият, че целта им е военна победа над Русия с чужда кръв.

Западът няма намерение да позволи на Русия да приключи операцията с втората фаза. Нещо повече – Западът няма намерение да се ограничи само с бойните действия в Украйна. Готвят Полша и Румъния за следващия етап. Може да се очаква и провокация с химическо или ядрено оръжие от симбиозата нацизъм – ционизъм – тероризъм.

Тези действия са заплаха за руската държавност и според руската военна доктрина може да задвижат процеса на използване на ядрено оръжие, т.е. накъде ще полетят ракетит Сармат. Разбира се, ядрената фаза е краен вариант, но не трябва да се изключва.

И така, въпросът е какво следва.

Вариантите са много. В момента сме в затишието пред голямата буря. Колко голяма – не знам. Нещо такова не е имало досега.

Това е голямата картина.

Конфликтът между Русия и САЩ е всеобхватен. Вече не действат никакви предпазни механизми за предотвратяване на ядрения конфликт. Никакви "червени телефони" между президенти, външни и военни министерства... Нищо.

Такива противоречия винаги са били решавани с война. В този момент се намираме сега.

САЩ нямат вариант за изход.

Що се отнася до операцията в Украйна, там сега има коригиране на тактиката, но не и на стратегията – контрол над Донбас и Южна Украйна, т.е. над Новорусия. След това ще дойде ред на Киев и Лвов? Междувременно ще започне разпадане на Украйна.

Тогава операцията ще влезе в нов етап – връщане на НАТО към границите от 1997 г. по линията Одер – Ниса. Тази цел Москва не е отменяла. Заради това операцията ще бъде дълга, много дължа.

Основните геополитически противоречия в света за последните 100 години и системната криза на капитализма се пресякоха в точката, в която се намираме сега.

На глобалната сцена започнаха тектонични промени по линията Изток – Запад.

Мечката беше изкарана от бърлогата. Русия включи режима "бойна мечка". Ясно е, че старият свят си отива и че историята се променя пред нашите очи.

В крайна сметка историята някога ще регистрира, че 77 години след Втората световна война психопатите – неоконсерватори и неолиберали във Вашингтон, предизвикаха междуславянска война, която преминава в тотална война /Totalen krieg, Total war/, която доведе до падането на империята на САЩ.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 319, June 2022
"Сармат" - машината на апокалипсиса
На 21 април Русия извърши първия пуск на най-новата си междуконтинентална балистична ракета "Сармат", която е най-мощнат...
    Сега и "Маймунската шарка" идва по план
Като първи в света, още преди 5 години предупредихме, че COVID-19 е биооръжие, произведено в биолаборатория на САЩ.Не ни...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com