Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'23'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Политическият живот в нова България през отминалия месец
Балканите пред ново изостряне

Ръководството на частично признатата държава Косово подаде заявка за влизане в Съвета на Европа.

Балканите са пред ново изостряне, ако прибавим и изострената ситуация около Северна Македония.

Косово твърди, че с включването му в Съвета на Европа ще се "превърне във фар на демокрацията в региона, както и извън него, тъй като е най-демократичната държава в региона".

Разбира се, Косово прави това по поръчка на САЩ. Да не забравяме, че в Косово се намира най-голямата база на САЩ в света – Бондстийл, която се подготвя за активиране на Балканите и по направлението Сърбия и Украйна. "Бондстийл" приюти и голяма част от муджахидините, след изтеглянето на САЩ от Афганистан.

Белград реагира веднага. Основната причина за възмущението на Сърбия е, че с желанието си да се присъедини към Съвета на Европа Косово нарушава съществуващите споразумения с Белград. Според Брюкселските споразумения от 2012 г. Сърбия се задължи да не инициира оттегляне на признаването на Косово, а косовските власти се задължиха да не се присъединяват към международни организации.

Крачката на Косово ще позволи на Сърбия да започне обещаната кампания за оттегляне на признаването на Косово, което предизвиква нова спирала в ескалацията на косовския конфликт, като това може бързо да премине в горещ стадий.

Косово досега е признато от 94 държави-членки на ООН, но 99 не го признават. Броят на непризнаващите постоянно расте. Маневрите на Прищина и САЩ за давление върху Сърбия съвпадат с давлението върху София за приемането на Северна Македония и Албания в ЕС.

Малките проблеми се решават с малки войни. За внедряване на законите в глобален мащаб се изисква глобална война. Онова, което ще се случи в близко време на Балканите, ще е част от глобалната война.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 319, June 2022
Дали и кога Финландия и Швеция ще влязат в НАТО
В средата на май Швеция и Финландия дадоха заявка за влизане в НАТО. Новата желязна завеса ще премине от Баренцово до Че...
    За Битолската плоча, Георги Калоянов и земетресението
През последните години ми се налага все по-често да пиша от първо лице единствено число, което означава, че все повече т...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2023, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com