Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Китай
Билдербергите атакуват Китай
Документация "Строго секретно"

Когато момчетата на повикване от Давос и Билдерберг гледат Голямата шахматна дъска, вече разбират, че тяхната ера на постоянен безплатен обяд е приключила.

Последната 68-а среща на Билдербергите се проведе във Вашингтон. Това отново не беше "разнообразна група от политически лидери и експерти", които разговарят, смеят се и се веселят. Изборът на мястото говори повече от цялата изгорена Александрийска библиотека. В годината на експлозията на дългоочакваната прокси война между НАТО и Русия, обсъждането на нейните безбройни разклонения надмина даже срещата в Давос, състояла се няколко седмици по-рано.

Списъкът с участниците в "Билдербергите – 2022" е показателен. Ето някои от участниците:

 • Джеймс Бейкър, сега директор на Службата за нетна оценка в Пентагона;
 • Жозе Мануел Барозу, бивш ръководител на Европейската комисия, по-късно председател на Goldman Sachs International;
 • Алберт Бурла, големият човек на Pfizer;
 • Уилям Бърнс, директор на ЦРУ;
 • Кърт Кембъл, човекът, който измисли "обръщането към Азия" на Обама/Хилари, сега координатор на Белия дом за Индо-Тихоокеанския регион;
 • Марк Карни, бивш Bank of England, един от дизайнерите на Great Reset – голямото нулиране, сега заместник-председател на Brookfield Asset Management;
 • Хенри Кисинджър, глобална върхушка или военнопрестъпник – по избор;
 • Шарл Мишел, председател на Европейския съвет;
 • Минтън Бедоус, главен редактор на The Economist, който надлежно предава всички основни директиви на Билдербергите на кориците на списанието;
 • Дейвид Петреъс, актуален председател на KKR Global Institute;
 • Марк Рюте, министър-председател на Холандия;
 • Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО;
 • Джейк Съливан, директор на Съвета за национална сигурност.

Какво са обсъждали.

Сред другите въпроси намираме: "предизвикателствата на НАТО"; "Индо-тихоокеанско преустройство"; "приемственост на правителството и икономиката" (приемственост в случай на ядрена война?); "разрушаване на глобалната финансова система"; "след пандемията"; "търговия и деглобализация"; и разбира се – "Русия и Китай".

Билдербергите спазват правилата на Chatham House – "простосмъртните няма да разберат какво всъщност са "предложили" или одобрили, като на никой от участниците няма да бъде позволено да говори за това.

И все пак всеки, който следи състоянието на "базирания на правила международен ред", има добра представа за случилото се на "Билдерберг – 2022 г."

Държавният секретар Блинкен наскоро заяви, че Китай "подкрепя" Русия по отношение на Украйна, вместо да остане неутрален.

Това което има значение тук е, че Блинкен намеква, че Пекин дестабилизира Азиатско-Тихоокеанския регион, което е абсурд. Но това е основният мотив, който трябва да проправи пътя на САЩ да укрепят своята "индо-тихоокеанска" сфера.

Състоялата се по-рано среща в Давос напълно изключи Русия.

Билдербергите от своя страна са за ограничаване на Китай, който е екзистенциална заплаха номер едно за Империята на лъжите и нейните марионетки.

Но "индо-тихоокеанската икономическа рамка" на САЩ, която трябва да е икономическият стълб на индо-тихоокеанската стратегия, не е нищо друго освен тромав опит за отслабване на вътрешното сближаване и регионалната автономия на страните от АСЕАН, особено сега с началото на най-голямата търговска сделка на планетата – Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (RCEP).

Заради това е и "всеобхватната идеологическа и технологична война срещу Китай", започната от американците.

Това отразява и консенсуса сред китайските политици, че, "ако има геополитически конфликт между САЩ и Китай, тогава задграничните активи на Китай ще бъдат сериозно застрашени, особено огромните му резерви". Следователно, съставът на външните финансови активи и пасиви на Китай трябва спешно да бъде коригиран и частта от активите, деноминирани в щатски долари в портфейла му от резерви, трябва да бъде намалена.

Във всички сектори на китайското общество върви сериозен дебат относно американското въоръжаване на световното финансово казино. Изводите са неизбежни. Китай трябва да се отърве от американските облигации бързо, с всички необходими средства, повече внос на стоки и стратегически материали от руско-китайското стратегическо партньорство и твърдо обезпечени задгранични активи, особено валутни резерви.

Ясно е, че Билдербергите започват да се отчайват от появата на алтернативна, базирана на ресурси парична/финансова система: точно това, което Евразийски икономически съюз (ЕАЕС) в момента обсъжда и проектира с участието на Китай.

Представете си контра-Билдербергска система, с участници от Глобалния Юг, богати на ресурси, но икономически бедни, състояние да емитират свои собствени валути, подкрепени със стоки и да се отърват от статута си на заложници на МВФ. Всички "обръщат внимание на руския експеримент газ срещу рубли".

В конкретния случай с Китай, онова което винаги ще има значение, е многото производствен капитал, който е в основата на масивната изключително дълбока индустриална и гражданска инфраструктура на Китай.

Нищо чудно, че "момчетата" от Давос и Билдерберг, когато гледат Голямата шахматна дъска, са изпълнени с ужас – тяхната ера на постоянен безплатен обяд приключи.

Дори Джейми Даймън от JP Morgan, който не си направи труда да отиде при Билдербергите, е уплашен, казвайки, че идва икономически "ураган".

Преобръщането на шахматната дъска не е лекарство в най-добрия случай това може да доведе до церемониално посещение на г-н Сармат и г-н Циркон.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 320, Jul-Aug 2022
Русия може да унищожи САЩ като военна сила с удар само по 5 цели
Джо Байдън достави на Украйна ракетни системи с голям обсег HIMARS. Украинските националисти планират да ги разположат в...
    За 2-3 часа Китай ще унищожи US-силите в Азия
През август 2021 г. беше публикуван голям стратегически анализ на Центъра за проучвания на САЩ в Австралия за американск...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com