Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Ядрената война върви отдавна
Ще има ли нова провокация
Военен анализ на "Строго секретно"

Операцията в Украйна е най-голямата военна операция в Европа след края на Втората световна война. Тя е и началото на т.нар. "Трета световна спецоперация".

Това не е война на Украйна с Русия. Това е война на Запада срещу Русия, в която стратегическата цел на САЩ е да нанесат поражение на Русия и да си върнат световната хегемония завинаги, т.е. да спрат историята.

А целта на Русия е да сложи край на световното господство на САЩ, да им нанесе стратегическо поражение и да върне историята.

Класика – "ние тях, или те нас". Не на живот, а на смърт.

От едната страна е тоталната война за заличаване на Русия.

От другата страна е глобалната операция на Русия за преформатиране на света.

В момента Русия приключва втората фаза на операцията и готви третата фаза.

От другата страна САЩ сформираха в Рамщайн военна коалиция срещу Русия и едва ли ще й позволят да завърши операцията според резултатите от втората фаза.

По време на двете фази конфликтът придобиваше все повече мащабите на глобална конфронтация между Русия и Запада, начело със САЩ, както искат да вкарат Украйна и Русия в дългосрочен конфликт – до последния украинец, до последния руснак и последния европеец, като не изключват и ядрен вариант.

Борел заяви, че "победата над Русия трябва да се удържи на бойното поле". Олаф Шолс – внукът на нацистки генерал, заяви, че "на Русия не трябва да се позволи да постигне победа", а САЩ не крият, че целта им е военна победа над Русия с чужда кръв.

Тези действия са заплаха за руската държавност и според руската военна доктрина може да задвижат процеса на използване на ядрено оръжие, т.е. накъде ще полетят ракетите "Сармат". Разбира се, ядрената фаза е краен вариант, но не трябва да се изключва. Напротив.

Конфликтът между Русия и САЩ е всеобхватен. Вече не действат никакви предпазни механизми за предотвратяване на ядрения конфликт. Никакви "червени телефони" между президенти, външни и военни министерства. Нищо.

Основните геополитически противоречия в света за последните 100 години и системната криза на капитализма се пресякоха в точката, в която се намираме сега.

На глобалната сцена започнаха тектонични промени по линията Изток – Запад.

Ясно е, че старият свят си отива и че историята се променя пред нашите очи.

Но един друг процес през последните седмици засили опасенията и риска от ядрен конфликт. За това предупредиха от руска страна Лавров, Шойгу и Медведев.

И Путин на 9 май предупреди за светкавичен удар срещу САЩ.

Тези предупреждения бяха отговор на изявленията и действията на Англия, САЩ, Израел и НАТО. Москва няма да отстъпи под каквато и да е форма.

Сега изводът е, че когато руснаците почувстват, че офанзивните и агресивни действия срещу Русия са неприемливи и са преминали червените им линии, те ще предприемат достатъчно мащабно действие за да възпират Запада от по-нататъшни военни действия.

Много вероятно е Русия да удари бази на НАТО и центрове за вземане на решения на различни места в Европа едновременно.

Накратко, това ще бъде пропорционална атака, която оставя на НАТО и САЩ един избор – или да отстъпят и да призоват за мирен договор, или да ескалират войната на по-високо ниво и ответен удар от Запада. Но това действие ще предизвика противодействие от страна на Русия и ще разтърси Запада до основи.

Колко време ще отнеме това? Един час, или по-малко? Няма нищо, което Западът може да направи, за да предотврати това да се случи. Войната ще ескалира на стратегическо равнище – Русия – САЩ.

А това означава неконтролирана ескалация до ядрена война.

Сега разбирате ли защо Путин предупреждава за последиците от външно вмешателство в Украйна и за какво всъщност става дума за стратегическо равнище Русия – САЩ.

На този фон дойде поредното безумно изявление на премиера на Англия Борис Джонсън, че Англия може "да нанесе ядрен удар по Русия без консултации с НАТО".

Всъщност ядрената война върви отдавна.

Да разкрием накратко някои ядрени провокации на Израел и САЩ след 1990 г., т.е. след разпадането на СССР, което им даде възможност да се чувстват безнаказани.

Сградата на ФБР – едно от разклоненията на Моссад в САЩ – SPLC, разтревожено от нарастването на влиянието на патриотичната милиция в САЩ, използвайки Тимоти Макуей, взриви с ядрен взрив сградата на ФБР.

Световният търговски център, първи опит. През февруари 1993 г. бомба в камион, най-вероятно с ядрен заряд, беше взривена под Световния търговски център в Ню Йорк.

1996 г. – кулите Кхобар бяха взривени. Израел съобщи, че това е направено от Хизбула, но американското военно разузнаване свърза операцията с Моссад.

Зарядите, избрани от Израел, са били W-54, доставени от ядрените складове на Амарильо /Тексас/. Общо на Израел са били доставени около 350 ядрени глави за период от 20 години. W-54 е най-подходящ заради неговата конструкция и леснотата да бъде копиран и модифициран. Основният дизайн на W-54 съдържа 1,5 пъти повече плутоний от стандартния.

11 септември 2001 г. стана страшната дата в историята на света. На нея започнаха едновременно няколко процеса. На 11 септември 2001 г. започна гражданската война в САЩ, която завърши с преврат и суспендиране на конституцията на тази страна в която оттогава има извънредно положение. Това беше и началото на сегашната гражданска война.

На 11 септември 20021 г. започна "войната срещу тероризма", използвана от глобалната клептокрация и ционизма за опит за окончателно утвърждаване на своето доминиране и заграбване на ресурсите на цялата планета в Близкия Изток, Северна Африка, Европа, Централна Азия, Русия и т.н.

Именно това събитие стана определящо за началото на ХХI век и вероятно ще остане такова до края на века с всички негови предвидими и непредвидими последици и процеси.

Става дума преди всичко за "ядрената истина", т.е., че за унищожението на Световния търговски център (СТЦ) в Ню Йорк бяха използвани ядрени заряди.

Огромният взрив в световния туристически център Бали (Индонезия) на 14 октомври 2001 г. в 23.10 ч.- уби 200 души, рани над 400 души и унищожи 47 сгради и над 100 коли, и не приличаше на нещо познато в досегашната история на тероризма.

Взривът в Бали е бил причинен от неконвенционално оръжие, най-вероятно ядрен микрозаряд – специална ядрена унищожителна муниция (Special Atomic Demolition Munitions – SADM).

В битката за летището на Багдад, която започна през нощта на 4 април 2003 г., американците използваха тактическо ядрено оръжие, по-точно неутронна бомба, която ликвидира съпротивата на иракчаните на летището от няколко хиляди души, а заедно с тях и една американска дивизия, което беше първо използване на тактическо ядрено оръжие на съвременен военен театър.

Прословутата пещера ""Тора-Бора", в която би трябвало да се крие Бен Ладен.

"Тора-Бора" беше бомбардирана с ядрени бомби през 2003 г. и 2004 г., които проникват до 30 метра дълбочина и експлодират изгаряйки целия кислород в пещерата. Американците изтриваха следите.

В петък, 11 март 2011 г. в Япония започна "апокалипсисът". Земетресението беше от 8,1 до 9 бала по Рихтер, най-голямото в досегашната история на Япония. Последва колосална цунами, най-голямата в регистрираната история на света.

Вълната нанесе огромни щети и унищожения на населението и икономиката на Япония и я превърна в "страната на зарязващото слънце" с взривяването на реакторите на атомната електроцентрала "Фукушима-1".

Последва най-голямата в световната история техногенна катастрофа, която затъмни трагедията в Чернобил стотици пъти. Последиците й ще се чувстват най-малко 100 години.

Едновременно се активира така нареченият сеизмичен огнен пръстен на Тихоокеанската тектонична плоча, което започна със земетресението в Чили – на 27 февруари 2010 г., продължи на 22 февруари 2011 г. със земетресението в Нова Зеландия, пренесе трусовете и в САЩ – в разлома Нов Мадрид, напомпа супервулкана в Йелоустоун и удари Япония.

В нощта на 3 май 2013 г. Дамаск беше разтърсен от три мощни взрива. Според началната информация това беше ракетен удар на израелските ВВС по научноизследователския център, разположен в селището Джамрая.

Но според други източници атаката беше с ядрени оръжия срещу щаба на 4-та дивизия на сирийската армия, казармите на 104-та бригада (счита се, че това е елитът на Републиканската гвардия, охрана на президента). На разположение на 104-та бригада са и военните съветници от Иран.

Очевидно беше, че Израел извърши акт на военна агресия срещу Сирия. С други думи, Израел възобнови 46-годишната си война със Сирия.

В края на май 2015 г. Израел нанесе ядрен удар по Йемен. Разпространените в интернет видеозаписи показват пикселизирането, причинено от частиците от ядрената експлозия, които атакуват сензорите на камерата. Няма никакво друго обяснение за бялата плазмена топка, регистрирана малко преди колосалната детонация. Камерата никога не лъже.

В сряда 12 август 2015 г., в 23:33:57 ч. и в 23:34:27 ч. в контейнерния терминал на китайския град Тянцзин, който е съперник на Ню Йорк и Хамбург с 15-милионно население, избухна огромна техногенна катастрофа. /Обърнете внимание – в контейнерния терминал, както и в пристанищния терминал на Бейрут/.

Първият взрив прогърмя с еквивалент 3 мегатона, след това последва още по-мощен – 21 мегатона. Нанесени бяха колосални щети на пристанището, околните жилищни и промишлени райони, със стотици жертви. Взривът беше видян и от Космоса. От последвалите взривове на различните химикали и продукти в терминалите, според някои китайски социални мрежи, токсичният газ стигна и до Пекин, който е само на 120 километра.

С една дума, катастрофа, вероятно по-голяма и от бедствието във Фукушима през март 2011 г.

Взривовете станаха в пристанищната зона на Тянцзин, почти в полунощ на 12 август.

Първият взрив и особено вторият, с мощност 21 килотона, нанесоха поражения като взривове на атомна бомби, унищожавайки околните здания и изпепелявайки всичко, като американските атомни бомбардировки на Хирошима и Нагазаки преди 70 години.

Първият взрив беше със сила 3 килотона, а малко по-късно и вторият – със сила 21 килотона.

Тъй като става дума за тактическо ядрено оръжие, вероятен извършител можеше да е Израел след неговите атаки с тактическо ядрено оръжие в Сирия и Йемен.

Едно нещо е сигурно – срещу Китай беше нанесен удар с тактическо ядрено оръжие, най-вероятно на САЩ /или Израел/ и срещу Китай започна ядрена война.

Първата доказана ядрена атака срещу Донецк беше през август 2014 г., втората – на 8 февруари 2015 г.

Ядрената атака от август 2014 г. беше извършена с оръжие земя – земя, изстреляно от части на киевската хунта. Никакво конвенционално, термобарично или друго оръжие не би могло да направи това.

Първичният взрив става на 300-1000 метра над земята, като пълното детониране е при удара в земята. За ядрения взрив са необходими около 3 секунди за пълната имплозия. Вероятно ядрената глава е трябвало да бъде взривена на по-голяма височина. Според размера на взрива, ядрената глава е с мощност 5 килотона или по-малко.

На 4 август 2020 г., в 17 часа следобед в Бейрут – Ливан, започна официално ядреният етап на Третата световна война. Показателно беше, че организаторът му – Израел, беше избрал за ядрената атака срещу бейрутското пристанище точно 75-ата годишнина от ядрената атака на САЩ срещу Хирошима.

Това не беше случайно. Бейрут – 4 август 2020 г., се нареди на върха на предишните ядрени провокации на САЩ и "Израел, започвайки от средата на 90-те години до днес.

И така, на 4 август 2020 г. следобед в един от складовете на пристанището на Бейрут, до големите зърнени силози, стана комбинирана експлозия, като последният взрив унищожи половината град – стотици мъртви, хиляди ранени, невъзстановими щети.

Взривът имаше мощ на ядрен заряд от някакъв нов вид. Ударната вълна помете половината Бейрут, детонацията беше чута чак на Кипър, който е на 250 км от Бейрут, а взривът предизвика трус със сила около 6 по Рихтер.

На мястото на взрива се образува огромен кратер /както при взрива в китайския град Тянцзин през 2018 г./, а над пристанището се появи плазмена гъба, приличаща на "гъбите" на новите ядрени заряди от 4-то, 5-то и даже 6-то поколение.

Какви бяха самолетите и ракетите на Израел. От видеата в интернет се вижда, че атакуващите самолети са F-16. Кадър по кадър се виждат самолетите и атаката с ракетата. Един от тях се отдалечава след освобождаването на бомба и изчезва в облака. След това следва ядреният взрив.

Най-вероятно Израел използваше ядрено оръжие от ново поколение. То му е било доставено от САЩ за изпитание в бойни условия. Подобно оръжие беше използвано и в Ирак, Афганистан, САЩ, Саудитска Арабия, Индонезия, Пакистан, Япония, Китай, Йемен, Донецк и др.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 320, Jul-Aug 2022
Следва втора фаза на Третата световна спецоперация
През юли се навършват 120 дни от специалната операция в Украйна.Може ли да се каже, че тези 120 дни разтърсиха света? Да...
    "Циркон" вече стана game changer
Продължаваме да се движим в оръжейната тематика. Във всяка война тя е най-важната. А в сегашната – още повече.Вероятно щ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com