Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'23'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

За 2-3 часа Китай ще унищожи US-силите в Азия

През август 2021 г. беше публикуван голям стратегически анализ на Центъра за проучвания на САЩ в Австралия за американското военно разполагане в Азия и хипотетичен конфликт с Китай. Симулацията на военните операции показва, че китайската армия ще смаже американските сили в региона още в първите часове на конфликта.

"Американската стратегия в Индо-Тихия океан е в безпрецедентна криза", пишат авторите на изследването. Сърцевината на стратегията на Китайската народноосвободителна армия в региона е разширяване на производството и разполагането на балистични и крилати ракети.

"Този нарастващ арсенал от прецизни ракети с голям обсег е сериозна заплаха за почти всички американски бази, писти, пристанища и военни инсталации в Западния Тихи океан".

Тези съоръжения ще бъдат безполезни поради прецизните удари на Китай още в първите часове на конфликта. Почти всички американски, съюзнически и партньорски бази, писти, пристанища и военни инсталации в Западния Тихи океан нямат подсилена инфраструктура и са изложени на риск.

В доклада се казва, че американските военни са "атрофиращи сили", които са "опасно свръхнапрегнати" и "лошо подготвени" за конфронтация с Китай. Следователно всичко това може да има последици за съюзниците на САЩ – Австралия, Тайван и Япония, които зависят от американските гаранции за сигурност.

Обвинявайки Вашингтон в "стратегическа несъстоятелност", авторите на изследването казват, че дългогодишните войни на САЩ в Близкия изток, акцентът на Пентагона върху хибридната партизанска война и недостатъчните инвестиции в реални сили правят съюзниците на САЩ в региона напълно уязвими.

От друга страна, Китай става все по-способен да оспорва регионалния ред.

Пекин инвестира в създаването на балистични ракети с висока точност и в системи за противоракетна отбрана, следователно в резултат на първия залп Пентагонът просто няма да има достъп до спорните зони.

Разбира се, този анализ е по политическа поръчка, т.е. вестниците да пишат, след което австралийските, корейските, японските и други генерали ще хукнат да дърпат ръкава на Байдън с искане да им бъдат доставени повече противоракетни отбрани, повече морски пехотинци и повече балистични ракети.

Байдън ще се отзове с радост, защото има добър бизнес по този въпрос. Това е политиката на американците.

От друга страна обаче докладът отразява реалната ситуация и тенденции с нарастващата военна сила на Китай, който вече е в състояние да унищожи американските сили в района за 2-3 часа.

И китайците, и американците ще се занимават с военно строителство там през следващите години – разгръщат противоракетна отбрана и ракети, движат танкове, самолети и флоти в региона.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 320, Jul-Aug 2022
Билдербергите атакуват Китай
Когато момчетата на повикване от Давос и Билдерберг гледат Голямата шахматна дъска, вече разбират, че тяхната ера на пос...
    Гълфстрийм изчезна. Просто го няма
Това, за което предупреждаваме от 12 години, вече е истина, която носи колосални промени за климата на планетата.Те запо...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2023, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com