Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
За конниците на Апокалипсиса
07.2022

Все повече хора разбират, че зад пъзела на войната в Украйна се крие нещо много по-голямо и страшно – Третата световна война.

И така, каква е голямата картина?

С войната в Украйна светът излезе на възможно най-дълги "позиции". Изтокът и Западът дадоха заявки за Нов световен ред, всеки според своите виждания. Това е залогът.

Путин направи това в края на 2021 г. с предложенията за нови гаранции за сигурност и връщане на света в рамките на международното право.

САЩ противопоставиха своя Нов световен ред, покриващ се с "голямото нулиране" на Шваб, Ротшилд и Франциск.

Украйна е само началното бойно поле на Третата световна.

Не съм голям привърженик на Библията, но ще я използвам за по-достъпно обяснение…

"…Четиримата конници на Апокалипсиса галопират над Земята". Това не е прогноза, а реалност.

Четиримата конници на "Апокалипсиса" са фигури от християнската религия, появили се за първи път в Стария завет на Захария и в Книгата на Езекиел, като наказания от бога. По-късно се появяват и в Новия завет – "Откровение" Апокалипсис от Йоан от Патмос.

Четирите същества, изпратени от Господ, патрулират Земята на бял, червен, черен и блед кон. Езекиел ги описва като меч, глад, диви зверове и чума.

Първият конник носи лък и корона и язди бял кон като олицетворение на завоеванието или на Антихриста.

Вторият конник носи меч и язди червен кон, и е създателят на войната /гражданската/.

Третият конник е търговец на храни, язди черен кон и символизира гладът.

Четвъртият конник е смъртта и язди блед кон.

Именно на тях е дадена властта над една четвърт от Земята, за да убиват с меч, глад, чума чрез земните зверове.

Ако проектирате тези конници върху ситуацията в света ще разберете защо ги използвам не само като алегория, но и като реалност – война, глад, биотероризъм, земни зверове.

САЩ и НАТО гледат на ситуацията като на тактика и политическо позициониране.

Русия гледа на ситуацията като предупреждение за Трета световна война и край на света.

Москва предупреди, че само две ракети "Сармат" ще унищожат цялото Източно крайбрежие на САЩ. И още две – Западното. Четири ракети, и няма да остане нищо.

От своя страна САЩ готвят своите ядрени оръжия в Европа, а ноторичният русофоб Радослав Шикорски призова да се дадат ядрени оръжия на режима в Киев.

На фона на отслабващите бойни възможности на украинската армия и изчезващата "велика победа на украинското и западно оръжие" САЩ подготвят своя втори стратегически ешалон за войната – Полша, Румъния и Балтика.

Румъния получи "разрешение" да въведе армия в Молдова.

Полша получи специални права и "разрешение" да въведе в Украйна 20 000 щика.

Литва на 18 юни затвори транзита на руски стоки до Калининград, което е грубо нарушение на международното право.

Да не забравяме преди всичко Германия, която започна въоръжаване за 100 милиарда евро. А когато Германия се е въоръжавала, нещата винаги са завършвали зле не само за нея, но и за Европа.

САЩ форсират разширяването на конфликта с Русия, защото не са сигурни, че украинската армия ще издържи до междинните избори за Конгреса. Американците спешно се нуждаят за фронта от 150 – 200 000 обучени и въоръжени войници. Румъния, Полша и балтийските страни имат подобен потенциал. С тях стратегическата дълбочина на театъра на военните действия ще получи допълнителни 1000 км и ще стигне до Германия, Австрия и Балканите. По този начин войната от украинска ще стане източноевропейска, а след това и европейска.

На новия фронт, дълъг вече 5000 км, Русия ще трябва да намали плътността на войските си, което ще направи по-нататъшното настъпление в Украйна временно невъзможно. А Западна Европа, чрез новата фронтова линия ще бъде напълно откъсната от Русия.всичките търговски и икономически връзки с Русия ще бъдат прекъснати, което ще доведе до изчерпване на ресурсната база на Европа и нейната катастрофа.

Това е целта на САЩ – да превърнат ограничената специална операция в голяма източноевропейска война, а след това и в общоевропейска.

Русия трябва да действа в Украйна по такъв начин, че идеята за фронт от Балтийско до Черно море да не бъде осъществена и САЩ да не могат да превърнат руско-украинския фронт в руско-европейски.

САЩ губят голямата война и колкото по-зле стават нещата на фронтовете, те са няколко – в Европа, Азия, Близкия Изток, Централна Америка, Африка – толкова по-важно за тях ще става разрушаването на руската стабилност.

САЩ мечтаят да накарат Русия да загуби спечелена външна война заради вътрешни проблеми. Днес литовската криза е на първите страници, утре ще бъде заменена също с толкова незначителна, но неразделна част от глобалната антируска стратегия на САЩ и Англия.

Споменавам Англия постоянно неслучайно. Защото именно от Лондон и Тел Авив /т.е. хазарската мафия, която е основен задкулисен играч и в тази война срещу Русия/ трябва да се очаква безумна ядрена провокация в няколко варианта:

 • ядрен взрив над Черно море;
 • ядрен удар по украинското ръководство и Зеленски;
 • ядрен удар по важен украински военен обект;
 • ядрено разрушение на крупен украински град с масови жертви на гражданското население.

И в четирите варианта вината ще бъде хвърлена от САЩ, Англия и Израел върху Русия за въвличането на света в ядрения етап на световната война по пътя към техния "нов световен ред".

Какъв е този "нов свят" на Запада:

 • това е свят на войни на територията на трети страни;
 • това е свят на воюващи военно-политически блокове;
 • това е свят на кризата на неолиберализма и ръст на радикализма от всякакъв вид;
 • това е свят на системен държавен тероризъм, маскиран като недържавен;
 • това е свят на перманентна държавна кибервойна, маскирана като недържавна;
 • това е свят на милитаризиране на Космоса;
 • това е свят, в който договорите нищо не значат и нищо няма значение освен силата;
 • това е свят на тотално следене и непряк държавен контрол на всеки;
 • това е свят на тотален контрол на цифровата среда, на цензура и фрагментизиране на интернет;
 • това е свят на маргинализиране на междудържавните институции, начело с ООН.

Това е свят, над който вече галопират четимата конници на Апокалипсиса.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 320, Jul-Aug 2022
"Циркон" вече стана game changer
Продължаваме да се движим в оръжейната тематика. Във всяка война тя е най-важната. А в сегашната – още повече.Вероятно щ...
    Този брой на "Строго секретно" е двоен
Този брой на "Строго секретно" е двоен – за месеците юли и август. Компенсираме с повече страници.През последния период ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com