Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
"Лондон ще бъде бомбардиран първи."

"Лондон ще бъде бомбардиран първи." Руският депутат Андрей Гурульов каза, че "Лондон ще бъде първият град, който ще бъде бомбардиран от Русия, ако блокадата на Калининград доведе до война с НАТО". Гурульов е бивш заместник-командващ Южния военен окръг на Русия.

Ще припомним, че няколко дни по-рано Путин предупреди, че всички решения за всякакви ситуации са взети, в това число най-вероятно и за удари по обекти в Западна Европа и САЩ.

Сега Гурульов каза, че няма друг начин да се попречи на Запада да блокира руския ексклав Калининград.

Подобен ход ще задейства от Договора на НАТО "Член пети", който гласи, че "атака срещу една страна – членка на НАТО е атака срещу всички негови членове" и ще запали Трета световна война.

"Ще унищожим цялата група космически спътници на противника по време на първата въздушна операция", каза Гурульов.

"Никой няма да се интересува дали са американци или британци, всички са от НАТО."

"Второ, ще унищожим цялата система за противоракетна отбрана, навсякъде и на 100 процента".

"Трето, със сигурност няма да започнем от Варшава, Париж или Берлин.

Първият ударен ще е Лондон.

Ясно е, че заплахата за света идва от англосаксонците".

Западът – особено в континентална Европа – няма "стомах" за истинска война.

Като част от операцията за унищожаване на критично важни обекти, Западна Европа ще бъде прекъсната от електрозахранването и ще бъде парализирана.

Всички обекти за енергозахранване ще бъдат унищожени.

На третия етап ще видим какво ще кажат САЩ на Западна Европа – да продължат борбата си на студено, без храна и електричество.

"Чудя се как и те (САЩ) ще успеят да останат настрана."

"Това е грубият план и аз умишлено пропускам определени моменти, защото те не трябва да се обсъждат по телевизията." – каза Гурульов.

Но и това е достатъчно. Москва е готова да спре, решително намесата на САЩ и НАТО в Украйна и около Калининград, срещу който на 18 юни Литва въведе блокада на сухопътния транзит с Русия.

На 24 юни САЩ, НАТО и ЕС направиха поредна стъпка към войната с Русия. На срещата на върха на ЕС дадоха на Украйна статут на кандидат за присъединяване към ЕС. Статусът на кандидат може да се поддържа за неопределено време. Но от 2020 г. се появи един нюанс за всички нови кандидати.

До 2020 г. статутът на кандидат за член на ЕС предполагаше необратимост на този процес със задължителното предоставяне на членство в края на преговорите и реформите. Но през 2020 г. ЕС промени това правило и реши, че преговорите за присъединяване към ЕС могат да бъдат прекратени по всяко време. В документа на Европейската комисия се посочва, че сегашното предоставяне на статут не е окончателно и може да бъде отменено, ако Киев не изпълни редица изисквания. Ясно е, че Украйна никога няма да ги изпълни.

Но по-важното е, че ЕС влезе окончателно в НАТО и одобри кандидатурата на воюваща страна, чийто граници се променят всеки ден и която в края на битката няма да съществува или ще е черната дупка на Европа.

Ще припомним, че на 26 април военните министри на повече от 40 държави се срещнаха в американската база в Рамщайн (Германия), за да договорят доставките на оръжие за Украйна и коалицията срещу Русия.

По този начин САЩ реанимираха коалицията на Хитлер срещу СССР от 1941 г., в която участваха повече от 40 държави, в т.ч. и България.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, който председателстваше срещата каза, че САЩ ще "преместят небето и земята", за да дадат на Украйна това, от което се нуждае.

На челни позиции, по традиция, излиза Англия. От Лондон бяха направени изявления, че Украйна има пълното право да атакува цели на руска територия, включително да разполага с ядрен арсенал и е готова да го използва без съгласуване с НАТО.

Показателно беше мястото на тази среща. Рамщайн е активна авиобаза, където се намират командването на ВВС на САЩ в Европа и командването на ВВС на НАТО. Тази база е пряко замесена в украинския конфликт, поне по провеждането на разузнаване и доставка на товари до Киев. На нея се разположени и ядрените оръжия на САЩ.

От своя страна, руското ръководство взе решение, че, ако някоя страна се опита да се намеси в хода на специална военна операция в Украйна, създавайки стратегически заплахи, трябва да знае, че стратегическите ответни удари ще бъдат светкавични. "Имаме всички инструменти за това – каза Путин. Такива, с които никой друг не може да се похвали в момента. И няма да се хвалим. При необходимост ще ги използваме".

Приблизително в същия състав през 1941 г. европейските страни под диктата на Хитлер атакуваха СССР.

Въпреки безславния край на тази общоевропейска кампания хората, които искат да завземат руските земи, не намалява. Неслучайно Рамщайн напомня за Мюнхен от 1938 г. – в русофобската си същност.

Съставът на главните герои е малко променен, но тълпата остава почти същата. Този път НАТО и ЕС, под командването на САЩ.

ЕС, създаден през 1957 г., е клонинг на военния пакт НАТО, създаден през 1947 г., за да възпира СССР и соцстраните. От самото начало западноевропейската интеграция беше американски проект в Студената война.

Когато Берлинската стена и Желязната завеса паднаха през 1989 г., започна разширяването на НАТО на територията на ГДР, въпреки че се предвиждаше обединение с неутрализиране на ФРГ и ГДР. В крайна сметка Горбачов се съгласи с обединението на двете Германии при условие, че НАТО няма да се разширява на Изток.

Но веднага след разпадането на СССР три неутрални държави се присъединиха към Европейския съюз – Австрия, Финландия и Швеция.

През 1997 г. срещата на върха на НАТО в Мадрид призова страните от бившия съветски блок да се присъединят към НАТО. След ГДР (1990 г.) в нарушение на обещанията, това бяха Чехия, Унгария и Полша – през 1999 г., след това през 2004 г. – България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения; през 2009 г. – Албания и Хърватия; през 2017 г. – Черна гора и отново през 2020 г. – Северна Македония.

НАТО започна и преговори с Украйна и Грузия за присъединяване. Швеция и Финландия се отказаха от традиционния си неутралитет и се присъединяват към НАТО. Засега Турция ги спира.

И така, не съществува никаква "Единна Европа". Тя е само средство за САЩ да съберат всички европейски страни в едно стадо и да ги подгонят към нова война в Европа.

С анонсираното решение на САЩ да разположат ядрено оръжие в Европа, ситуацията на контингента става изключително тежка.

Това е новата война на САЩ и НАТО и ЕИС, която е тотална война срещу Русия – Total War.

Всичко напомня формирането на фронтовете /с малки разлики/ в навечерието на Втората световна война.

За САЩ Украйна е само началото. Главната им цел е Русия – нейното дестабилизиране, смяна на режима, подчинение.

Какъв е планът за война на САЩ – НАТО – ЕС срещу Русия, какви са петте сценария.

Този проект с пет потенциални военни сценарии е на Центъра за анализ на европейската политика (СЕРА), базиран във Вашингтон в сътрудничество с авторитетни командвания на НАТО (като Съвместното командване на съюзническите сили в Брунсум и Неапол) и стратегическите служби на Европейския съюз.

Какви са петте сценария за война между НАТО и Русия.

Сценарий I разглежда движението на определен пакет от сили на НАТО от Норвегия през Швеция и през Балтийско море до Балтийските държави и Полша.

Сценарий II разглежда движението на военните сили от Германия през Полша към Балтийските държави.

Сценарий III разработва укрепването на югоизточния регион на НАТО, по-специално движението на силите през Карпатите и използването на река Дунав за военен транспорт до така наречената "врата Фошчани" – терен, който е подходящ за маневрени операции с които може да се проникне в операции с които може да се проникне през "вратата от изток", за да получи достъп към Западните Балкани.

Сценарий IV се отнася за водена от ЕС операция, подкрепена със средствата на НАТО, които трябва да бъдат преместени в цяла Европа към Западните Балкани, за да се възстанови стабилността и да се противодейства на руското влияние в тях.

И накрая, сценарий V тества многобройните технически, логистични и военни предизвикателства от преместването на сили през Европа и Средиземно море към регион отвъд европейските граници, който отдавна е обект на нестабилност, конфликти и гражданска война – Либия.

Това означава, че евентуалният бъдещ театър на военните действия се простира от Юг на Север – от Черно море до Балтика, на 1,8 млн. квадратни километра.

По принцип това е повторение на операция "Барбароса" на Хитлер в Drang nach Osten, т.е. нова блицкриг – светкавична война. Явно в НАТО забравят как завърши това за Хитлер.

Имат ли НАТО и САЩ потенциал за нещо подобно? Въобще в Пентагона дават ли си сметка за какво става дума и какво ги очаква, имайки предвид какви са силите и възможностите на руснаците на европейския фронт?

Въпреки това по време на срещата в Рамщайн е било взето решение за започване на военна операция на НАТО срещу Русия. Операцията може да започне, например с участието на военните контингенти на НАТО, разположени в Полша и Балтийските държави.

Последва последният ход на САЩ и НАТО срещу Русия в Литва. Реално това е най-голямата провокация на Запада срещу Русия в цялата четиримесечна война в Украйна.

Литва – балтийската страна, членка на ЕС/НАТО, въведе забрана за всички железопътни транзитни стоки, отиващи до западния руски ексклав Калининград, Последва и забрана за шосеен транспорт.

В очите на Москва това е равносилно на икономическа блокада на част от суверенната територия на Русия и един милион нейни граждани.

Какви мерки може да предприеме Москва спрямо Литва? Ето някои от тях.

  • Ако Литва блокира Калининград на сушата, тогава Руската федерация, с подкрепата на Беларус, може да отговори по същия начин. Цялата Балтика ще пострада, местните пристанища ще бъдат напълно безполезни.
  • В Клайпеда има терминал за преработка на втечнен газ с капацитет 4 милиарда кубически метра. Ако Русия спре да продава синьо гориво на литовци, не само това предприятие, но и цялата местна индустрия ще спре.
  • Възможно е изключване на Литва от БРЕЛЛА – енергийната система, която обединява Беларус, Русия, Естония, Латвия и Литва.
  • Русия може да се оттегли от споразуменията с ЕС за Литва. Русия призна границите на Литва в замяна на гаранции за непрекъснат транзит на руски граждани и руски товари от Калининград и до Калининград.
  • Съвременна Русия е правоприемник на СССР, което означава, че тя може да отмени прехвърлянето на белоруския Вилно към Литовската ССР през 1939 г. и на Меменския край с Клайпеда през 1945 г.
  • Русия може да се оттегли и от договореностите в Потсдам за разделението в Европа.

Междувременно Гурульов предупреди, че първият удар ще е срещу Лондон…


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 320, Jul-Aug 2022
Този брой на "Строго секретно" е двоен
Този брой на "Строго секретно" е двоен – за месеците юли и август. Компенсираме с повече страници.През последния период ...
    Из мемоарите на Тодор Живков по "македонския въпрос"
През 1996 г. публикувахме за първи път обширни извадки от секретната стенограма за разговорите между Тодор Живков и Кръс...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com