Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Дали САЩ имат/ще имат ядрено оръжие в България

В края на 2021 г. се появиха отново "непотвърдените слухове", че САЩ могат да разположат ядрено оръжие на бази на територията на България - около 30 ядрени заряда.

"Отново", защото за това съобщихме още през 2017 г., когато писахме, че вероятно САЩ са започнали /или даже завършили/ изтеглянето си от голямата военна база на Турция и НАТО в Инджирлик. Това означаваше, че Пентагонът трябва да търси алтернатива на този свой военен ядрен хъб и да изтегли от него поне 50 ядрени бойни глави.

Това ставаше след опита за преврат срещу Ердоган през юли 2016 г., когато настъпи изостряне на отношенията между Анкара и САЩ, НАТО и Брюксел и базата беше блокирана от турските части, даже тогава, когато САЩ искаха да провеждат операции срещу Ислямска държава в съседна Сирия.

В Инджирлик има ядрени бомби със свободно падане В61, които в тяхната максимална комплектовка са 10 пъти по-мощни от бомбата, хвърлена над Хирошима. Но складирането на това оръжие в Инджирлик няма никаква стратегическа ценност, тъй като там няма самолети, които могат да носят тези бомби.

Още тогава се предполагаше, че други държави, които Вашингтон тайно разглежда като потенциални места за разгъване на своите ядрени оръжия, са авиобазите в България и Румъния, разположени около Черно море.

През 2017 г. писахме, че в Европа, около границите на Русия, има поне 150 американски ядрени бомби В61 на територията на пет държави от НАТО: Германия - на базите на САЩ в Рамщайн и Бюхел, в Италия - Авиано, в Белгия и Холандия и на базата Инджирлик в Турция.

Писахме и за новата версия - В61-12, прехвърляни от САЩ в Европа с атакуващите F-22 Raptor на бази в Англия. За разлика от В61 те са насочвани и ще носят по-малка мощност.

Този процес започна през 2017 г. с най-голямото прехвърляне на сили на САЩ и Европа след Втората световна война към Германия, Полша, Прибалтика, Румъния, България и т.н.

През март 2018 г. писахме за ядрен трафик през България с френската фрегата "Лафайет", зад който стърчаха ушите на ЦРУ и МОССАД. Вероятно през Варна беше минало ядрено оръжие към Украйна или другаде. Важно беше и съобщението, че в пристанището на Одеса има чуждестранни кораби, около които има радиационен фон, може и от ядрено оръжие.

Стигнахме и до безумната покупка от мафиота Б. Борисов на американските F-16, които в тази версия и с това въоръжение стават само за една цел - да носят ядрени бомби, в това число В61.

Но защо са ни ядрени атомоносни изтребители, ако няма у нас ядрено оръжие?

Защо в бюджета на Пентагона бяха предвидени 5,2 милиона долара за строителството на логистичен комплекс в България? За какво е на Пентагона още една база към сегашните 4 бази? Дали не е за склад на ядрени боеприпаси, които ще бъдат носени от закупените "накуп" от Борисов бракми F-16?

Стигнахме и до думите на тогавашната министърка на отбраната на Германия и сегашна глава на ЕС Урсула фон Лайен за "евентуално използване на ядрени оръжия срещу Русия" от базите на САЩ в Европа и оповестеното от САЩ разполагане на нови ракети в Европа, можещи да носят и ядрени заряди. За да стигнем до сегашната война в Украйна, в която офейкалият от поста си Борис Джонсън заплаши, че ще използва ядрено оръжие…

2 + 2 = 4 !


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 321, Sept. 2022
Балканската сцена на Третата световна пред взривяване
На 1 август Балканите бяха на ръба на нова война. До 1 септември тя може все пак да е започнала.Ще припомним, че властит...
    Какви са основните причини за войната на САЩ в Украйна
Долните редове се нуждаят от повишено внимание.Основният въпрос за войната в Украйна е заради какво всъщност тя започна ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com