Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Ще оцелее ли ЕС през студената и гладна зима на 2022-2023 г.

Или иначе - защо САЩ унищожават Европа?

Този въпрос не е преувеличение. Положението в Европа е ужасно - ако изкара още една година ще има голям късмет. Защото унищожението на Европа е единственият начин САЩ да решат своите търговски дисбаланси и едновременно с това с това да отслабят Китай и Русия. Само че времето вече не е достатъчно - закъсняха с 4-5 години. И трябва да бързат и да грешат. Подобен сценарий беше подготвян за Хилари Клинтън през 2017 г.

С помощта на пандемията, при Тръмп, се опитаха да я ускорят, но Европа все пак успя да се адаптира.

С Китай - провал. Търговският излишък на Китай през последните 12 месеца възлиза на рекордните в историята 775 милиарда долара, което е с 30% повече от върховете от 2015-2016 г. От първата фаза на COVID в началото на 2020 г. досега търговският излишък на Китай се е удвоил повече от два пъти. 90% от него формират САЩ с 424 милиарда долара а, и с 259 милиарда - ЕС. Представяте ли си какво ще се случи след година, ако динамиката продължи? Ръст с 50%. А след още две години - със 100-150%.

Европейската икономика беше ударена в сърцето - в Германия. Спирането на газа от Русия за Германия означава загуба от 193 милиарда евро през 2022 г. и 12,5% спад на германската икономика. Това ще засегне 5,6 милиона работни места в страната. Ако се вземе предвид динамиката, през следващата 2023 г. умножете загубите 1,5 - 2 пъти. Германската икономика беше много силна, но загуба на 5,6 милиона работни места само за 1 година е смъртоносен удар право в сърцето.

За другите какво да се каже - там всичко е по-лошо в пъти. Зимата ще бъде гладна и студена не само за бедните страни, но и за 20-50% от бедните граждани на богатите страни от ЕС.

Ако всички сегашни планове на англосаксонците бъдат реализирани, това ще преобърне целия свят с главата надолу. След година пейзажът ще е коренно различен.

Много пенсионери от страни със силна икономика в ЕС сега живеят в Испания/Португалия, защото в техните страни пенсията им не стига за храна. Има цели емигрантски селища - немски, шведски, финландски… Но потребителската инфлация в Испания вече е 20%. Скоро и там храната ще е златна.

25% от френските деца още преди февруари нямаха достатъчно храна в семействата си и се хранеха в училище. Същото се отнася и за други "богати" страни в Европа.

Англосаксонците имат 100 години опит в санкциите срещу Русия/СССР. Или както казваше Чърчил: "Никога не позволявайте добрата криза да отиде на вятъра". Само не ги мислете за идиоти. Добре знаеха какви ще са резултатите.

Ако санкциите срещу Русия бяха въведени нагло с патос и словесни заплахи, мерките срещу Европа и преди всичко срещу Германия поразяват с внимателната си подготовка. Те се подредиха в сложна комбинация "за всичко добро, срещу всичко лошо", за приспиване на бдителността.

Така изглежда пътят към ада, който европейците ще получат тази зима. Всички тази "зелени програми", затваряне на въглищните централи, вятърни мелници и слънчевите панели е начин да се увеличи цената на електроенергията, за да се направи производството на ЕС неконкурентоспособно.

Големият удар е в автомобилостроенето. Електрическите автомобили са елиминиране на европейската автомобилна индустрия, от която зависят десетки милиони работни места, особено в Германия. Нека сега да се "заредят" с ток, който вече е 5-10 пъти по-скъп. Промишлеността на Германия практически спря. Такъв износен дефицит в Германия не е имало от 1991 г. насам.

Някой има ли съмнения, че войната в Украйна беше провокирана преди всичко срещу Европа и едва на второ място срещу Русия? И сега бързо водят по същия път финландците, шведите, балтийските държави, поляците, Молдова и Румъния, които по всякакъв начин са въвличани във войната.

Англосаксонците до последния момент не искаха да колят своята послушна европейска "кокошка", която им снася златни яйца, но не останаха варианти.

Ненаситното чудовище на грохналата световна икономика трябва да бъде нахранено на всяка цена, иначе ще ги погълне. Ако вътрешните противоречия не се разрешат чрез ограбване на някого отвън, там ще се убият взаимно.

Ще припомним, че англосаксонските междуособици са особено кървави.

Борис Джонсън каза това открито: "Всеки опит за решаване на конфликта (в Украйна) сега ще доведе само до продължителна нестабилност". Това също беше заплаха - ще решат въпроса за сметка на другия. А нестабилност има във всяка страна от ЕС.

И така, ще се разбие ЕС:

  • за да се провокира изтичане на капитали от ЕС към САЩ/AUCUS;
  • за да се затворят дублиращите мощности на Европа със САЩ;
  • да се прехвърли експортно ориентирано производство от ЕС в САЩ, с което ще покриват търговския баланс с Китай и ще направят пробив в бъдещето;
  • за да се изкупи европейската промишленост на безценица;
  • за да се принудят компаниите да купуват американски ценни книжа. Сега в 90% ги купуват в ЕС;
  • за да се намали покупателната способност както на американците, така и на гражданите на ЕС, за да подкопае износа на Китай;
  • за да се деиндустриализира ЕС, да се намали потреблението на енергия и световното търсене на тях, и да се окаже натиск върху цените им. В същото време ще бъде решен проблемът с енергийната "независимост" на Европа;
  • за да се предотврати сътрудничеството между ЕС и Русия, обединяването на ресурсите и технологиите;
  • за да се ликвидира средната класа навсякъде - като инструмент за намаляване на търсенето на китайски стоки.

В същото време всички силни производства и технологии, както и след Втората световна война ще бъдат изнесени в САЩ. Ако този план не проработи, тогава остава войната.

Първата вълна от мюсюлманските бежанци към ЕС през 2015 г. беше спряна с пари и само с няколко милиарда долара годишно. Почти целият поток беше спрян със споразумението с Турция.

Сега бившите бежанци, живеещи вече в относителен за тях комфорт в ЕС, едва ли ще искат да се бият срещу европейците. Значи има нужда от нова вълна - озлобена, доведена до отчаяние от бедност и глад, лишена от бъдеще, войнствена. Но ЕС вече няма ресурс да ги приеме и храни. Ако преди 7 години имаше избор - да живеем малко по-бедно, но да приемаме бежанци, сега нова вълна застрашава само за оцеляване на гражданите на ЕС. И подготвиха геноциди на Киев в Донбас. Но Путин обаче ги изпревари с 2 дни.

Не стана. Специалната операция продължава. Либералният свят се разпада бързо заедно с икономиката на САЩ, които трябва непременно да подпалят Германия и Франция.

Англосаксонците работят упорито, в свой стил, оставяйки малък избор на Европа - да избира между война, глад и студ или бавно самоубийство. Европа се намира именно в този момент.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 321, Sept. 2022
Какви са основните причини за войната на САЩ в Украйна
Долните редове се нуждаят от повишено внимание.Основният въпрос за войната в Украйна е заради какво всъщност тя започна ...
    Русия нанесе "златен нокаут“ на Запада
Битката "долар - злато" е на своя последен етап. А с това и "Изток - Запад".САЩ хвърлиха трилиони кухи свежо напечатани ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com