Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Спецоперацията се трансформира
Пряка война между Русия и САЩ
Анализ на "Строго секретно“

На 25 август, в 3 часа през нощта, по улиците на Москва към Кремъл на висока скорост премина кортежа на президента Путин.

Спешността вероятно беше свързана с публикувания сутринта указ за увеличение числеността на въоръжените сили на Русия.

Досега те бяха 1 902 758 души, в това число 1 013 628 военослужещи. Сега ще имат 2 039 758 души, в това число 1 150 628 военослужещи.

Веднага обясняваме, че увеличението на числеността на ВС на Русия няма никакво отношение с мобилизация.

Но можеше да има друга причина. Защото по същото време САЩ най-вероятно започнаха въздушен мост към Украйна за прехвърляне на военен контингент за провеждане на специални военни операции в тази страна.

Всичко това означава две неща- спецоперацията на руските въоръжени сили се разширява и трансформира във война срещу нацизма и тероризма в цяла Украйна и извън нея, и ескалира до пряка война между Русия и САЩ.

... Преди това, на 20 август в 21.35 часа вечерта, до Москва беше убита Дария Дугина, дъщеря на руския философ Александър Дугин.

Това беше едно от най-мръсните, подли и отвратителни терористични престъпления на нацистите в Киев, подпомагани от Естония, Англия - и вероятно - от Израел.

Установено беше, че извършител на терористичния акт беше украинката Наталия Вовк - родена 1979 г., член на терористичната организация "Азов".

Колата на Дария Дугина, в която трябваше да пътува баща ѝ - Александър Дугин, беше взривена дистанционно с 400 грама тротил. Атентаторите са следвали колата на Дария Дугина и са видели, че тя е в нея. Въпреки това те са взривили Дария.

Руската ФСБ установи, че извършителката Вовк на 21 август е успяла да се прехвърли в Естония и се укрива до военната база Амари.

Естония е член на НАТО и ЕС. Военновъздушната база Амари е разположена 7 км южно от езерото Клоога и 37 км югозападно от столицата Талин.

На 22 август Лондон инструктира своите войници "да приготвят близките си за отпътуване, за да воюват срещу руснаците в Украйна".

На 23 август Русия предупреди Естония, че ако не екстрадира Наталия Вовк, ще има военен отговор. Евентуална ескалация може да задвижи член 5 на НАТО.

На 23 август лидерите на Германия, Канада, Франция и Полша подкрепиха укрофюрера Зеленски "да не прави никакви отстъпки".

От Киев започна масово бягство на десетки хиляди киевчани. Зеленски ги предупреди, че се очаква масивна атака на Русия срещу Киев на 24 август.

С убийството на Дугина нацистите в Киев прекрачиха всички възможни "червени линии" и окончателно се позиционираха като терористичен режим, срещу който може да има само един отговор, както и срещу "центровете за взимане на решения", които могат да са извън територията на Украйна.

Спецоперацията се трансформира и във война срещу тероризма и неговите спонсори - навсякъде.

Москва може да обезглави както киевския режим, така и центровете на взимане на решения на НАТО в Европа само с няколко хиперзвукови ракети "Кинжал", които бяха пренесени в Калининград с техните носители - изтребители.

Убийството на Дария е ескалация, която ще бъде последвана от още по-голяма ескалация.

Какво ще направи Генералният щаб?

На погребението на дъщеря си Дугин каза: "отговорът може да бъде само победата, нашата руска победа, на православието, на нашата държава".

Няколко седмици по-рано Путин предупреди Запада: "ако, който и да било, се опитва да застане на пътя ни… трябва да знае, че Русия ще отговори веднага и че последиците ще бъдат такива каквито не сте видели в цялата си история… надявам се, че думите ми ще бъдат чути".

Ясно е, че спецоперацията ще бъде трансформирана в няколко посоки:

  1. спрямо режима в Киев това ще бъде и антитерористична война
  2. спрямо географията на операцията това ще бъде реинтегриране в една цялост Крим, северното черноморие и приазовието. Но мир няма да има, ако не бъде взет Николаев. Сигурност за Черно море и за Крим няма да има, ако Одеса отново не стане руска. Така ще бъде решен и проблема с приднестровието. А Донбас, даже свободен, няма да е пълноценен без Харков - центърът на голям Донбас. Днепропетровск също не е Украйна. И всичко това е новорусия. Без възсъединяване и с Русия не може да говори за победа в Украйна. Това е минимумът.

В максимума става дума за цяла Украйна.

спрямо покровителите на режима в Киев Европа се движи от 30 години към голяма война и вече няма добри решения. Каква ще е тази война?

както се казва "страшна е не самата атака, а часовете за нейното очакване". Десантчиците, които се готвят за боя, очаквайки дългоочакваната команда, си дават сметка, че за преждевременния скок, каквито и да са емоциите за него, ще отговарят всички, в това число и с живота си.

Ясно е, че командата ще дойде в момента, когато му дойде момента.

От военна гледна точка, ако започне локална война, използването на тактически ядрени оръжия вече няма да изненада никого.

Американците и англичаните, както винаги, ще се опитат да останат настрана и да изпратят свои контингенти в Полша, Румъния и така нататък, без да обявяват война на Русия. Целта им е да устроят "ядрен апокалипсис Украйна" и да обвинят за това Русия. И да превърнат Украйна във втора Сирия. Но да минат между капките САЩ и Англия този път няма да успеят. Бяха предупредени.

Експертите знаят, че Русия може да унищожи САЩ като военна сила с ядрен удар само по 5 цели, защото наземната ядрена триада на САЩ се базира само в 5 щата и няма да има нужда от унищожение на Ню Йорк, Лос Анжелис, Сан Франциско и т.н.

И тези 5 американски цели в ядрена война ще бъдат изпарени от руските хиперзвукови ракети "Циркон" и "Кинжал" за по-малко от 5 минути след изстрелването им от подходящи райони около САЩ - в морето или на сушата.

Кои са вероятните цели в САЩ?

На първо място, това са силозите на междуконтиненталните американски ракети Minuteman III в щатите Северна Дакота, Монтана, Колорадо, Небраска и Уайоминг. Тези райони са известни като "ядрена гъба", т.е. петте "гъбени щати" са най-вероятните мишени с най-висок приоритет на руска ядрена атака. В Колорадо е и ядрената цел с висок приоритет - Северноамериканска аерокосмическа отбрана - NORAD, в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс.

Сигурни цели за руските хиперзвукови ракети с ядрена способност ще са и Пентагонът, Кемп Дейвид, военноморската радиостанция Джим Крийк във Вашингтон, Форт Ричи в Мериленд и базата на военновъздушните сили Макклелан в Калифорния.

Ще припомним също така предупреждението, че "Лондон ще бъде бомбардиран първи" на руския депутат Андрей Гурульов, който каза, че "Лондон ще бъде първият град, който ще бъде бомбардиран от Русия, ако блокадата на Калининград доведе до война с НАТО". Гурульов е бивш заместник-командващ Южния военен окръг на Русия.

Ще припомним, че няколко дни по-рано Путин предупреди, че всички решения за всякакви ситуации са взети.

Ще припомня отново, че "Русия не започва войните, тя ги завършва", и че започна тотално преустройство на света.

и че Русия вече воюва във Втора отечествена война.

Това е моментът в който светът се намира сега…

25 август 2022 г.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 321, Sept. 2022
Рязка ескалация към глобален ядрен конфликт
От началото на август ситуацията в Украйна ескалира към регионален и глобален ядрен конфликт, за да достигне апогей окол...
    "Посейдон" легна на дъното
И така, голямата новина за последните 2 месеца беше следната.На 8 юли "Севмаш" предаде на руския флот подводницата "Белг...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com