Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

HIMARS и В61-12 - последната стъпка към голямата война

Американците тръгнаха ва-банк и доставиха на украинците "Хаймарс-и". На външен вид това са обикновени реактивни системи с многократно изстрелване с обсег до 120 км. Но с тях могат да се изстрелват ракети с обсег от 300 и 500 километра.

HIMARS обаче имат една особеност, която ги прави прецизни оръжия. Техните ракети могат да се насочват от GPS. Тъй като САЩ предоставят на Украйна разузнавателна информация и целеуказване от своите самолети за ранно предупреждение, както и с помощта на сателитна констелация, говорим за факта, че САЩ, под прикритието на HIMARS доставят на Украйна високоточни тактически ракети с малък обсег.

Украинците започнаха да използват HIMARS за удари по складове с боеприпаси и командни пунктове на въоръжените сили на РФ, които могат да покрият 80% от Беларус, целият Кримски полуостров и част от югозападна Русия.

САЩ готвят и доставка на тактически ракети AIACMS Black IA с обсег до 300 км.

Доставката на високоточни ракети с голям обсег на Украйна сама по себе си е преминаване на червената линия. Тези оръжия не могат да бъдат ефективно използвани от Украйна без пряко американско участие - разузнаване, целеуказване. Тоест САЩ влязоха в открита въоръжена конфронтация с Русия.

Но има и друг отрицателен ефект. Украйна започна да използва HIMARS за удари по цели в Русия. Освен това доставката на ракети с голям обсег, способни да достигнат поне Смоленск и дори Московска област, е въпрос на време. Американците ще искат да модернизират своите HIMARS и ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 321, Sept. 2022
Рокадата Дмитрий Рогозин и Юрий Борисов, която стигна до космоса
Едно от най-важните събития в сферата на Космоса остана незабелязано.На 15 юли досегашният глава на могъщият "Роск...
    Близкият Изток пред нова война
Картината в Близкия Изток започна да се променя от 19 юли, когато руският президент Путин, иранският президент Раиси и т...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com