Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Кога ще дойде краят на End game
09.2022

Използвах двумесечното прекъсване в издаването на вестника за пътуване в Европа и някои срещи.

Сега, два месеца по-късно, ситуацията, за съжаление продължава да се развива в предвидената още в началото на Специалната операция посока.

Светът върви към Трета световна война и към нейния ядрен етап. Това не е въпрос на терминология, а на елементарна политическа и военна логика.

Той поставя и друг въпрос - кога и как ще завърши спецоперацията на Русия в Украйна.

Отговарям - войната в Украйна ще завърши, тогава, когато САЩ и НАТО признаят искането на Кремъл за еднаква сигурност и че пактът няма да се разширява за сметка на Украйна.

Ако Западът продължава да върви по пътя, по който върви сега, или Украйна ще изчезне, или ще започне Трета световна война.

В горната фраза има и скрит смисъл, а именно, че Западът не е готов да се примири с поражението на Украйна, и със своето собствено, и върви към изостряне до открит военен конфликт с Русия, в това число ядрен.

Такъв момент може и да са атаките на режима в Киев срещу Запорожската АЕЦ и евентуална катастрофа с изтичане на радиация, която ще убие хора в страните от НАТО, което пък ще задейства член 5 от Устава на пакта.

Разбирате ли? С оръжията от САЩ украинците атакуват АЕЦ-а, като радиацията ще задейства член 5 за включване на НАТО във война срещу Русия.

Колкото и безумно да изглежда това, на западните лидери не им липсва безумие, особено в актуалния им състав.

От своя страна Москва отново предупреди, че в ядрена война няма да има победител и че целите и задачите на специалната операция ще бъдат изпълнени докрай, което означава и ликвидиране на "проекта Украйна".

Както се вижда, решимост да не се отстъпва е обозначена и от двете страни. Значи, въпросът как ще започне Третата световна война е чисто полит-технологически.

Ще припомня, че двете предишни световни войни започнаха от незначителни събития на перифериите.

Сега ситуацията е много по-лоша. Последното предупреждение от Москва към Вашингтон беше от 22 август и гласеше: "внимавайте, САЩ стават страна в украинския конфликт".

На този фон се появява следващият въпрос - кога ще завърши специалната операция и какво имаше предвид Путин когато каза, че "все още нищо не сме започнали", т.е. че Русия все още не е използвала пълния си потенциал.

На първо място е фактът, че руските войски в Украйна воюват в уникална за военната наука и практика обстановка. С една дума такова нещо не е имало преди.

Към днешна дата Украйна е успяла да постави под оръжие около 1 милион души. А именно - 700 000 войници и офицери - във въоръжените сили, до 100 000 - в Националната полиция, до 90 000 в Националната гвардия, и до 60 000 - в Граничните войски.

Има различни предположения за общата численост на руския контингент - от 60 000 до максимум 200 000 души. На първо място е значителна част от руските сухопътни войски, въздушно-десантни сили и морска пехота. Също така Народната милиция на ЛДНР, някои части на руската Национална гвардия, железопътните войски и граничните войски. Даже, ако се приеме максимумът от 200 000, това означава, че Украйна има най-малко четирикратно превъзходство в общия брой на военните контингенти - участващи и поддържащи.

Но въпреки това потенциалът на Русия и Украйна са несъизмерими до такава степен, че само малка част от руския потенциал участва в спецоперацията в Украйна.

Още в началото на операцията - на 25 март, ВВС и ПВО на Украйна престанаха да съществуват. В началния етап на операцията бяха унищожени 75% от потенциала на въоръжените сили на Украйна, а тогава числеността на руската армия беше само около 40 000 души. Стигна се до колосални загуби на украинците по един батальон дневно.

Ако повратната точка все още не е достигната, това е заради две причини:

  • бандеровска Украйна изградена върху омразата и безумния национализъм, прояви доста голяма устойчивост;
  • на второ място, започна масово помпане на американско и западно оръжие към режима в Украйна.

И това, което започна като специална военна операция, сега се превърна в открита и пълномащабна война между консолидирания Запад и англо-ционистката империя и Русия.

Западът атакува Русия с всичко което има, освен с пряка военна атака. Лидерите на Запада разбират, че отново са загубили и са готови на икономическо, политическо и социално самоубийство.

Това е истината.

Западът обяви тотална война на Русия. И Русия я прие.

В продължение на десетилетия Западът се опитваше да провокира прословутата "руска мечка". Най-накрая успя. Мечката е навън и е много ядосана. Руският народ разбира за какво става дума - за Втора отечествена война. Първата беше срещу хитлеро-фашизма. Сега Русия е решена да приключи тази "работа" завинаги. "Искате да заличите русия?" - Напротив, Русия ще заличи нацизма веднъж завинаги. 1000 години за тези бандити са достатъчни.

Всъщност от първите кръстоносни походи до нахлуването в СССР от обединената Европа под командването на Хитлер, Западът винаги е имал някаква идеология, за да оправдае своите агресивни войни. Така е и сега. Истина е също така, че Западът от Средновековието винаги е бил управляван от цинични бандити.

Ето защо е невъзможно да се предвиди колко ще продължи спецоперацията - месеци или години. Защото това което започна, като специална операция, се превръща в Трета световна война. Тази война ще продължи няколко години, освен ако западната върхушка не предизвика ядрен конфликт, който ще завърши за няколко часа.

В момента фокусът е върху Донбас и Южна Украйна.

Но трябва да разберем две неща:

  • укронацистите и техните шефове от НАТО отдавна са загубили тази война и се опитват да я удължат колкото се може по-дълго, за да унищожат повече от Украйна и да накарат Русия да "плати най-високата цена" за своята победа на бойното поле. Западните "защитници" на Украйна искат да я превърнат в лунен пейзаж, покрит с трупове;
  • това вече не е война за Украйна, това е война за бъдещето на европейския континент и за бъдещия международен ред.

За Русия изборът е прост и ясен - истински и пълен суверенитет, или подчинение. Русия не може да си позволи да загуби тази война. Последният път загуби 27 милиона души във войната с онзи нацизъм.

Но Западът е решен да воюва с Русия до последния украинец, а след това и до последния европеец.

С други думи, Русия не води война срещу Украйна, а срещу целия обединен и консолидиран Запад.

Заради това не мога да отговоря колко ще продължи тази операция. Никой не може. Както и да отговоря кога ще дойде краят на End game. Но най-вероятно това е началото на края на End game.

24 август


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 321, Sept. 2022
"Посейдон" легна на дъното
И така, голямата новина за последните 2 месеца беше следната.На 8 юли "Севмаш" предаде на руския флот подводницата "Белг...
    Продължаваме да работим в извънреден режим
Продължаваме работа в извънреден режим. Всъщност в такъв режим работим от лятото на 2021 г.Извънреден режим означава, че...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com