Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Продължаваме да работим в извънреден режим
От главния редактор

Продължаваме работа в извънреден режим. Всъщност в такъв режим работим от лятото на 2021 г.

Извънреден режим означава, че ситуацията се променя не с месеци или дни, а с часове. И е непредвидима.

В случая обаче е още по-непредвидима, тъй като не съм сигурен, че ще мога да издам следващия брой на "Строго секретно" при евентуално развитие на военната ситуация в Европа и света.

В извънреден режим съм работил много пъти в миналото, когато трябваше да се отразяват военни конфликти на различни континенти. Или големите кризи - от 70-те, 80-те и 90-те години на ХХ век.

Но сегашната криза превъзхожда всички потенциални и реални конфликти от ХХ век. И всички споменати кризи.

Заради това в такъв извънреден режим като сегашния досега не съм работил. А щом аз не съм работил, значи и никой друг журналист от моето поколение в Европа, САЩ и Азия не е работил.

Всъщност вече от десетина години работим в изпреварващ режим, т.е. всичките ни анализи се правят с изпреварване от 1-2 месеца. Нещо уникално в целия свят.

Сега обаче ситуацията е с много стеснен хоризонт - може да се промени само след няколко часа.

Заради това, както се прави, започваме да пишем датата на съответния анализ и материал, за да бъдат позиционирани във времето и пространството.

Това означава да следите поставената дата

/ако има/ в началото или края на анализа, за да го позиционирате в контекста на събитията и на информацията, с която сме разполагали в дадения момент.

Същото се отнася и за датата на ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 321, Sept. 2022
Кога ще дойде краят на End game
Използвах двумесечното прекъсване в издаването на вестника за пътуване в Европа и някои срещи.Сега, два месеца по-късно,...
    Тази цивилизация ще е последна
Цивилизациите на Земята са се появявали, издигали, цъфтели, западали и колапсирали.Възходът и смъртта на цивилизациите и...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com