Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
US-биооръжието в Украйна

Специалната операция на руските войски в Украйна демаскира окончателно глобалната програма за биологична война на САЩ срещу човечеството, както и програмата за развитие на биооръжието в Украйна.

От 2014 г. украинските власти стартираха няколко секретни военни програми. Първата и най-известна беше сътрудничеството с Пентагона в 30 различни лаборатории. Според САЩ тази програма е била насочена към унищожаване на биооръжията, които СССР е произвеждал и съхранявал на територията на Украйна. Но това не може да е истина, защото не е ясно как 31 години след независимостта и 8 години след началото на тази програма, тя е могла да оцелее.

Напротив, стана ясно, че Пентагонът е възложил на Украйна изследвания на биологични оръжия, забранени от Конвенцията от 1972 г.

В документите, иззети по време на специалната операция се твърди, че в психиатричната болница № 1 (Стрелецкое, Хасковска област) са провеждани експерименти върху психично болни хора без тяхното знание, както и манипулации с причинителя агент на туберкулоза за заразяване на населението на района Славяносербски (Луганская народна република). В тези лаборатории провеждат "изключително опасни експерименти, насочени към подобряване на патогенните свойства на чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести с помощта на синтетична биология".

Друг проект се отнася до прилепите като носители на потенциални биологични военни агенти като чума, лептоспироза, бруцелоза, филовирус или коронавирус. След заседанието на Съвета за сигурност на ООН, което Русия свика по този въпрос на 11 март 2022 г., заместник-държавният секретар Виктория Нуланд каза на изслушване в Сената на САЩ на 8 март 2022 г.: "Украйна има лаборатории за биологични изследвания. Загрижени сме, че руските войски се опитват да поемат контрол над тях. Затова заедно с украинците се опасяваме, че изследователските материали ще попаднат в ръцете на руските военни, ако се приближат.

Освен това се разбра за даряването на няколко хиляди проби от кръвен серум от славянски пациенти от Украйна на Изследователския институт "Уолтър Рийд" на американската армия.

Тези изследвания са селективно насочени към конкретни етнически групи, като това, което д-р Уотър Басон е провел в Южна Африка по време на апартейда и Израел през колониалния период срещу чернокожите и арабите - Coast Project.

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че е наясно с програмата, но не знае подробностите. Междувременно китайската преса съобщи за експерименти за превръщане на насекоми в киборги, които разпространяват вирус - модификатор на културата (Operation Insect Allies).

Тези военни изследвания бяха потвърдени от Националния център за медицинско разузнаване чрез Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната (DTRA) и американската компания Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP).

Русия предприе няколко стъпки. Първо, тя унищожи контейнери от 26 украински лаборатории (останалите 4 бяха евакуирани). Второ, покани съюзниците си в ОДКС (Организацията на Договора за колективна сигурност) да съблюдават всички споразумения, които биха могли да сключат със САЩ. Армения и Казахстан спряха тези изследвания и накрая, членовете на ОДКБ забраниха на всички чуждестранни военни лица да бъдат в техните лаборатории.

Тайните биолаборатории на Пентагона изпълзяха в много държави, разположени в съседство с Русия (Грузия Армения, Казахстан, Узбекистан) и в близост до Китай - например Южна Корея. Днес е абсолютно сигурно, че Украйна и Китай бяха избрани като основен полигон за изследване и разпространение на нови патогенни вируси и бактерии от организаторите на секретната военно-биологична програма на Пентагона.

През 2005 г. Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха на САЩ (DTRA) подписа договор с Black&Veatch Corp, според който в Украйна се разгръща мрежа от секретни биолаборатории, оборудване, консумативи и обучение на персонал. Темите на техните изследвания са посочени в споразумението между Пентагона и украинското министерство на здравеопазването за сътрудничество в разпространението на технологии, патогени и компетенции, които могат да бъдат използвани в разработването на биологични оръжия. Страните се задължават драстично да ограничат кръга от лица, които имат достъп до информацията, класифицирана като "поверителна" или "за ограничен достъп". Пентагонът е инвестирал около 200 милиона долара в секретни изследвания в Украйна от 2005 г. насам, финансирайки 46 биологични лаборатории.

Разпределението на финансовите потоци става по няколко канала: в допълнение към Пентагона, това са Агенцията за международно развитие (USAID), Фондацията на Джордж Сорос, Центъра за контрол и превенция на заболяванията от април 2014 г. към програмата се присъедини инвестиционната компания Rosemont Seneca Investment.

Тя е основана през 2009 г. от Хънтър Байдън, син на сега действащия президент на САЩ Джо Байдън (тогава вицепрезидент на Съединените щати) и Кристофър Хайнц, доведен син на Джон Кери, бивш ръководител на Държавния департамент.

Спомнете си - на 11 февруари 2020 г. ръководителят на Световната здравна организация Гебрейесус обяви присвояването на новия вирус, дошъл от Китай, официалния код SARS COV-2 или COVID-19. Но по-рано - на 18 декември 2019 г., медиите съобщиха, че 65-годишен мъж - работник на пазара за морски дарове, е бил откаран в спешното отделение на централната болница в Ухан с необичайна респираторна инфекция. Този човек го превърнаха в "нулев пациент", чийто преглед разкри злополучната "корона", която отне живота на милиони и причини колапса на световната икономика.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 321, Sept. 2022
Страшната истина за COVID-ваксините
Ето го, краят на света. Същността е, че това което се нарича "съсиреци", изобщо не е съсирване. Ваксината mRNA причинява...
    Базите на САЩ в България са нелегални, извън контрол и ни "гарантират“ пълно унищожение
Въпросът с базите на САЩ в Източна Европа, в това число и в България се появи още през 2006 г. Не ставаше дума само за и...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com